Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση Bασίλη Δέρβου



Αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος είχα ενημερώσει ότι αποχωρώ από τη θέση του επικεφαλής της Διοίκησης του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού. Είχα δεσμευθεί ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να συνεχίσω να βοηθώ την Διοίκηση, δυστυχώς όμως οι συνθήκες και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν ευνοούν κανενός είδους συνεργασία.

 Αποχωρώ λοιπόν οριστικά και το τμήμα επιστρέφει στον ερασιτέχνη. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση στο μπάσκετ, άλλωστε στα χρόνια που ήμουν επικεφαλής διαπίστωσα ότι πολλοί ήθελαν να είναι στη θέση μου και να διοικούν το τμήμα.

Θα είμαι πάντα πιστός οπαδός του Εθνικού και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω τι έκανε η ομάδα μπάσκετ από την ημέρα που ανέλαβα.

Τη σεζόν 2011-12 ο Εθνικός πήρε τη 2η θέση στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα όλων των εποχών στην Α' ΕΣΚΑΝΑ και ανέβηκε στη Γ' Εθνική κατηγορία. Παράλληλα κατέκτησε το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ.

Ενα χρόνο πριν είχα την πρώτη μου συμμετοχή στο τμήμα, βοηθώντας στην αλλαγή της εικόνας μετά τον υποβιβασμό και τις οικονομικές δυσκολίες που υπήρχαν. Επίσης η ομάδα ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ

Τη σεζόν 2012-13 ο Εθνικός πρωταγωνίστησε και πάλι και πήρε την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία
.
Τη σεζόν 2013-14 ο Εθνικός επικράτησε στο μπαράζ ανόδου επί της Λιβαδειάς και μπροστά σε 1000 φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν στη Χαλκίδα, πήρε την άνοδο στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκείνη τη χρονιά ξαναπήρε και το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ.

Τη σεζόν 2014-15 ο Εθνικός πήρε την 4η θέση στην Α2 και τη σεζόν 2015-16 πήρε την 3η θέση στην κανονική περίοδο και την 4η θέση μετά τα πλέι οφ, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών. Θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί ακόμα και τώρα να οδηγήσει στην πολυπόθητη για όλους τους οπαδούς του Εθνικού, άνοδο στην Α1.

Ολα αυτά έγιναν δίχως να υπάρχει ένα γήπεδο στον Πειραιά, όχι μόνο για αγώνες, αλλά ακόμα και για προπονήσεις. Αποχωρώ δίχως να υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα και παράλληλα έχοντας βάλει τον Εθνικό για τα καλά στη συνείδηση των ανθρώπων του μπάσκετ. Βάλαμε ξανά τον Εθνικό στα σπίτια όλων των Ελλήνων μέσω της κρατικής τηλεόρασης. Εφημερίδες, αθλητικά site, ραδιόφωνα θύμησαν σε όλους ότι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ υπάρχει ακόμα και είναι δυνατός.

Αποχωρώ έχοντας κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσα. Με ανιδιοτέλεια και αγάπη για την ομάδα της καρδιάς μου, της οποίας παραμένω οπαδός. Εγιναν και λάθη, δεν τα αρνούμαι, κανείς δεν είναι τέλειος.

Θέλω γι αυτό να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στην διοίκηση του τμήματος μπάσκετ, όλους τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Εθνικού, τους προπονητές που συνεργάστηκα και πάνω απ' όλους τους οπαδούς και φίλους της μεγάλης μας αγάπης.
 Εύχομαι καλή δύναμη στην επόμενη διοίκηση.
Εις το επανιδείν.

Βασίλης Δέρβος

ΥΓ.: Μαζί με τον Βασίλη Δέρβο αποχωρούν, οι άμεσοι συνεργάτες του Δημήτρης Καραφαντής και Νίκος Σταφυλάκης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου