Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Τα 18 αθλητικά έργα και το… αγνώστου τοποθεσίας γήπεδο του Εθνικού Πειραιώς






Τα «ΓΙΑΤΙ;» των φιλάθλων

Σε «βομβαρδισμό» με 18 αθλητικά έργα προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής μέσω της ΠΕ
Πειραιά. Τα έργα που χαρακτηρίζονται ως σημαντικά (και πράγματι αναμένεται να είναι όταν ολοκληρωθούν) είναι προϋπολογισμού 15,8 εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιθούν από τους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά.

Μεταξύ αυτών των έργων, υπάρχουν δύο προς εκτέλεση έργα, εκ των οποίων το ένα προς το παρόν δημιουργεί προβληματισμό… Πρόκειται για το έργο που αφορά την κατασκευή γηπέδου στίβου σε περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Ένας χώρος που στο πρόσφατο παρελθόν είχε αποφασιστεί να δημιουργηθεί το γήπεδο του Εθνικού και ενώ είχαν κατατεθεί σχέδια και μελέτες, ξαφνικά, ο Εθνικός παραμερίστηκε και αποφασίστηκες να γίνει γήπεδο στίβου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πειραιάς και ίσως υποψήφια Πολιτιστική… Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι η μοναδική πόλη που μετά την «μετάλλαξη» του σταδίου «Καραϊσκάκη» στερείται γηπέδου στίβου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και ύστερα από πιέσεις η Περιφέρεια υποχρεώθηκε να δεχθεί ότι ο Εθνικός Πειραιώς, αφού δεν έχει πιά δικαίωμα να χρησιμοποιεί το «Καραϊσκάκη» χρειάζεται κάποιον ποδοσφαιρικό χώρο.

 Έτσι, αποφασίστηκε (;) η εκτέλεση έργου για δημιουργία γηπέδου του Εθνικού, αλλά σε μη… ανακοινώσιμο χώρο! Κι αυτό είναι κάτι που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά στους φιλάθλους του ιστορικού πειραϊκού αθλητικού σωματείου, που δημοσιεύονται μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας, η οποία αναφέρει:

Μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων, συντήρησης και επέκτασης υπαρχόντων έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Στο πρόγραμμα εντάσσονται 18 αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 15,8 εκατομ. €, από τα οποία τα περισσότερα θα καλυφθούν από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ανάμεσα στα καινούργια έργα, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή είναι:

Η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή γηπέδου στίβου στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας- εκβολές του Κηφισού ποταμού, προϋπολογισμού 100.000€.

Να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πειραιά στερείται, εδώ και χρόνια, χώρου, για την ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού.

Η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή και τη βιώσιμη λειτουργία αθλητικού κέντρου ΑΜΕΑ, προϋπολογισμού 1.000.000 €.

Η κατασκευή γηπέδου του Εθνικού Πειραιώς, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. €

Ανάμεσα, στα αθλητικά έργα, που έχουν δρομολογηθεί είναι:

Συντήρηση και ανακατασκευή στίβου στην περιοχή «Πρόνοια» Περάματος, προϋπολογισμού 186.000€


Κατασκευή νέας εξέδρας στο γήπεδο «Ι. Βάζος» Δήμου Κερατσίνου- Δραπετσώνας, προϋπολογισμού  000€
Ανακατασκευή Δημοτικού Σταδίου «Π. Σαλπέας» Δήμου Κερατσίνου- Δραπετσώνας, προϋπολογισμού 395.877 €

Ανακατασκευή δαπέδου & στεφάνωση οροφής γηπέδου σιταποθήκων Δήμου Κερατσίνου- Δραπετσώνας προϋπολογισμού 60.000 €

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστήριου «Πλάτωνα» Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προϋπολογισμού 900.000 €

Ανακατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Περάματος, προϋπολογισμού 675.000 €.

Αντικατάσταση συνθετικού τάπητα και λοιπές εργασίες συντήρησης του γηπέδου «Π. Νικολαϊδης» Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προϋπολογισμού 190.000€

Επίσης, έχουν ενταχθεί: Η κατασκευή αθλητικού κέντρου στο Σχιστό του Δήμου Κορυδαλλού (προϋπολογισμός 5.904.000€), η ανακατασκευή του εθνικού κλειστού γυμναστήριου Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ» (προϋπολογισμός 3 εκατομ. €) και μια σειρά άλλα έργα, με τοπική σημασία, όπως η συντήρηση των γηπέδων μπάσκετ του «Φοίνικα» (προϋπολογισμός 81.000 €) και του «Πορφύρα» (προϋπολογισμός 50.000€), η διαμόρφωση γηπέδου στο Τεχνικό Λύκειο Περάματος (προϋπολογισμός 40.000€) κ.ά.

Τα ερωτηματικά…

Με μια περίεργη ανακοίνωση, το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς εξαγγέλλει «18 Αθλητικά Έργα». Ανάμεσα σε αυτά είναι και η έγκριση 100.000 ευρώ για μελέτη κατασκευής σταδίου στίβου στην περιοχή του ΣΕΦ, όπως και μια αόριστη αναφορά για «Έγκριση 2.500.000 ευρώ για κατασκευή γηπέδου «Εθνικού Πειραιά».

Τα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος του Εθνικού είναι πολλά.

Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά Ο ΧΩΡΟΣ όπου θα κατασκευαστεί το γήπεδο του Εθνικού;

Γιατί ο χώρος στο ΣΕΦ, όπου είχε αρχικά αποφασιστεί από την Περιφέρεια (επί Γ. Σγουρού) να γίνει το γήπεδο του Εθνικού, αλλάζει χρήση και γίνεται στίβος;

Ο Εθνικός ξεσπιτώθηκε από το «Καραϊσκάκη» και ταυτόχρονα ο Πειραιάς έχασε τα κουλουάρ του στίβου, καθώς και το «βοηθητικό» του στίβου, που έγινε (παρανόμως) «8Χ8». Τώρα χάνει μια ακόμα ευκαιρία για να βρει χώρο ο στίβος… Πάλι ο Εθνικός θα πληρώσει τη νύφη;
Γιατί ο Αντιπεριφερειάρχης είπε τόσο εύκολα «Ναι» στο γήπεδο στίβου ενώ για το γήπεδο του Εθνικού έλεγε κάθε τόσο «Να μην κοπούν τα δέντρα της περιοχής«; Θα γίνονται τα αγωνίσματα ανάμεσα στα δέντρα; Θα ρίχνουν σφύρα οι αθλητές στις λεύκες και τα πεύκα;

Ο κόσμος του Εθνικού, που έχει προδοθεί από τις πολιτικές αρχές, που του στέρησαν τη φυσική του έδρα δίνοντας το «Καραϊσκάκη» σε ιδιωτική επιχείρηση για 50 χρόνια, Έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι η Περιφέρεια τον «δουλεύει» για μια ακόμα φορά. Αν δεν πρόκειται για προεκλογικό «πυροτέχνημα», ο κ. Γαβρίλης, οφείλει να ανακοινώσει αμέσως ΠΟΥ και ΠΟΤΕ θα γίνει το γήπεδο του Εθνικού! Αρκετά με την κοροϊδία. 
Ο πρόεδρος του Εθνικού έχει διακηρύξει ότι θα συνδράμει αποφασιστικά στην κατασκευή του γηπέδου στο ΣΕΦ και έχει μάλιστα στείλει στην Περιφέρεια τη σχετική μελέτη, που εκπονήθηκε με δικά του έξοδα! Γιατί δεν είχε απάντηση μέχρι τώρα;


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου