Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κώστας Κατσούλης, το γελαστό παιδί και η βία των χούλιγκαν

Κώστας Κατσούλης, το γελαστό παιδί και η βία των χούλιγκαν
Όλη του η ζωή ένας αγώνας. Μία πάλη. Όπως αυτή που δίνει τώρα, μετά την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια του αγώνα Ηροδότου – Εθνικού Πειραιά για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Άλλωστε από μικρός έχει μάθει να αγωνίζεται, συμμετέχοντας σε αθλητικούς και κοινωνικούς αγώνες «ο υπέροχος καλόκαρδος γίγαντας…», όπως περιγράφουν τον Κώστα Κατσούλη, το ρομαντικό φίλαθλο, γνωστοί, φίλοι και συγγενείς.

Τον 46χρονο φίλαθλο του Εθνικού, που κατέρρευσε στο γήπεδο του Ηροδότου με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία στη διάρκεια οπαδικής συμπλοκής.

Ξεσκονίζοντας τη μνήμη του, ο συναθλητής του στη δίκοπο άνευ πηδαλιούχου Μόσχος Κοντιζάς μιλά στο «Έθνος της Κυριακής» για έναν χαρισματικό άνθρωπο.

«Επρόκειτο για υπόδειγμα αθλητή και χαρακτήρα. Παρότι πιτσιρικάς τότε, 15 – 16 ετών, ήταν πολύ συνειδητοποιημένος. Είχε πολύ ταλέντο και μυαλό ξυράφι. Δυστυχώς, μετά χαθήκαμε. Ο καθένας τράβηξε το δικό του δρόμο. Μεσολάβησε και η μετακόμισή του στην Κρήτη…».

Η αγάπη του για τον αθλητισμό και τα ιδεώδη που αυτός πρεσβεύει τον έφεραν αργότερα στο χάντμπολ. Τα σωματικά του προσόντα διέκρινε ο τότε γυμναστής του στο Ζάννειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, Δημήτρης Δοξάκης, που έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Ρόδου, του Εθνικού και του Ιωνικού.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο ως καθηγητής φυσικής αγωγής τον χρησιμοποίησε σε θέση πίβοτ και ο Κ. Κατσούλης έλαμψε στο σχολικό πρωτάθλημα. «Ανέκαθεν ήταν ένα ευχάριστο, χαμογελαστό παιδί και με πολύ ταλέντο. Προσπάθησα και πιστεύω κατάφερα να του μεταλαμπαδεύσω τις αξίες του αθλητισμού», υπογράμμισε στο «Έθνος της Κυριακής» από το «Νησί των Ιπποτών», όπου διαμένει ο 55χρονος παλαίμαχος πορτιέρο.

Και πρόσθεσε: «Σπάραξε η καρδιά μου, όταν πληροφορήθηκα το συμβάν. Οι προσευχές μου για ταχεία ανάρρωση θα τον συνοδεύουν. Είναι ανήκουστο, σε ποια ομάδα βρήκαν να επιτεθούν αυτοί οι ανεγκέφαλοι… Τον Εθνικό, που η μοναδική διαμαρτυρία των πιστών φίλων του είναι να… κάψουν κανένα ξύλο το βράδυ στο τζάκι».

Πηγή: Έθνος της Κυριακής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου