Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Καραφαντής: «Ο Εθνικός αξίζει ένα γεμάτο γήπεδο»

Καραφαντής: «Ο Εθνικός αξίζει ένα γεμάτο γήπεδο» 



Η αναμέτρηση του Εθνικού με την Καβάλα δεσπόζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Α2 και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ των «μπλε», Δημήτρης Καραφαντής κάλεσε τους φιλάθλους να δώσουν βροντερό «παρών» και να γεμίσουν το «Π. Νικολαϊδης».

Ο Δημήτρης Καραφαντής μίλησε στο Superbasket.gr και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μέχρι στιγμής πορεία του Εθνικού στην παρθενική του συμμετοχή στην Α2. Οι Πειραιώτες μετρούν τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα και μαζί με το Λαύριο και την Καβάλα συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Δημήτρης Καραφαντής δεν έθεσε ως στόχο της ομάδας του την άνοδο – καθώς οι «μπλε» προτιμούν να βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά – και τόνισε την δυναμικότητα της Καβάλας, η οποία είναι εκ των φαβορί για να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Α1 της νέας σεζόν.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από την φετινή σεζόν;

«Απολαμβάνουμε κάθε στιγμή στην πρώτη μας σεζόν στην Α2. Κάθε Σάββατο είναι και μια διαφορετική εμπειρία και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την ως τώρα πορεία μας».

Ο Εθνικός είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ποιος είναι ο στόχος; Να μείνει εκεί ως το τέλος;

«Η βαθμολογία στην 5η αγωνιστική ελάχιστη σημασία έχε. Το ότι είμαστε στην πρώτη θέση δεν σημαίνει τίποτα, γιατί πολλές ομάδες έχουν διαφορά ενός βαθμού. Μέσα σε μία αγωνιστική πολλά αλλάζουν. Εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για άνοδο. Ποτέ δεν βάλαμε τόσο ψηλά τον πήχη. Στόχος του Εθνικού στην πρώτη του σεζόν στην Α2 είναι αρχικά να σωθεί και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία και μπάτζετ και είναι τα φαβορί για την άνοδο και μία από αυτές είναι η Καβάλα που αντιμετωπίζουμε το Σάββατο (15/11)».

Θα γεμίσει το γήπεδο στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής;

«Ετσι πιστεύω. Το αξίζει αυτή η ομάδα γιατί έχει ήδη πετύχει πολλά. Πριν από τρία χρόνια ήμασταν στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ και τώρα έχουμε 4 νίκες σε 5 ματς. Θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί και με την βοήθεια του κόσμου ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Ομως δεν είμαστε το φαβορί, ούτε θα είναι καταστροφή αν χάσουμε. Η Καβάλα έχει το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία. Οι παίκτες και ο προπονητής της (σ.σ. Γιάνης Τζήμας) έχουν παίξει πολλά τέτοια ματς εκτός έδρας. Θέλουμε να απολαύσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και ό,τι κι αν γίνει, να συνεχίσουμε με την ίδια συνταγή την πορεία μας στα επόμενα ματς».

http://www.superbasket.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου