Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Θερινός Πρωταθλητής

karountzos-dionusis1-590x400



Αν και ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου και η μεταγραφική περίοδος έχει πολύ δρόμο μπροστά της, το τοπίο ενόψει της νέας σεζόν στον Πειραιά φαίνεται να είναι ξεκάθαρο.
Πέραν λοιπόν του Ολυμπιακού που οι κινήσεις του αποδεικνύουν ότι έχει ξεφύγει από τα επίπεδα του εγχώριου ανταγωνισμού, ο συγκάτοικός του στο Πέτρος Καπαγέρωφ και συμπολίτης Εθνικός έχει κερδίσει για τα καλά τις εντυπώσεις.
Ο «αυτοκράτορας» έχει ανακοινώσει ήδη τους Γιάννη Κόχειλα, Διονύση Καρούντζο και Γιάννη Μπεριστιάνο και δείχνει ότι αναθεωρεί τους στόχους του σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μάλιστα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα τρένο που αναπτύσσει συνεχώς ταχύτητα και έχει ως προορισμό του πλέον την τετράδα. Το όλο σκηνικό γίνεται εντυπωσιακότερο αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα χτίζεται σε στέρεες βάσεις και δεν θα είναι σίγουρα μια έκλαμψη.
Για να μην ξεχνιόμαστε, οι Πειραιώτες επέστρεψαν την περσινή χρονιά στα μεγάλα σαλόνια και είχαν ως στόχο τους εξαρχής την παραμονή. Ένας στόχος απόλυτα δίκαιος και αναμενόμενος για μια ομάδα που μόλις έχει ανέβει από την Α2. Το συγκεκριμένο πλάνο όμως αναθεωρήθηκε σε κάποιο σημείο, δεδομένης της πολύ καλής πορείας που είχε ο Εθνικός πλησιάζοντας στα τέλη του πρώτου γύρου. Όπως αποδείχτηκε και αυτό έγινε δικαίως καθώς τερμάτισε τελικά 6ος στην ισοβαθμία με τον Νηρέα Λαμίας.
Όπως προείπα, το επόμενο βήμα μοιάζει να είναι η τετράδα και στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου. Κλειδί στον παραπάνω προσανατολισμό είναι δύο πράγματα. Καταρχάς η αγάπη των ανθρώπων της διοίκησης που είναι και λειτουργούν ως πραγματικοί φίλαθλοι και δίνουν τα χρήματά τους και τον χρόνο τους για την ομάδα της καρδιάς τους. Επόμενο και εξίσου ουσιαστικό συστατικό είναι η καλοσύνη των ίδιων των αθλητών. Οι παίκτες που υπάρχουν ήδη στην ομάδα μαζί με τα νέα αποκτήματα είναι όλοι τους εξαιρετικοί χαρακτήρες. Το τελευταίο πράγμα είναι πολύ κρίσιμο για την εύρυθμη λειτουργία ενός σωματείου, ωστόσο είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό στο φίλαθλο που όπως είναι λογικό δεδομένου και του αυθορμητισμού, συνήθως κρίνει μοναχά με το μέγεθος των ονομάτων.
Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι ο Καρούντζος και ο Κόχειλας είναι δύο αθλητές με φανταστικούς χαρακτήρες κάτι που δεν κρύβεται ακόμα και στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του αθλητισμού. Ο Καρούντζος συγκεκριμένα είναι ένας αληθινός μαχητής που υποτάσσει το εγώ του για το καλό της ομάδας του, ενώ τολμά να βγει και μπροστά στις κρίσιμες στιγμές όπως στον πρόσφατο τελικό του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό που ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, χωρίς μάλιστα να τον βαραίνει πραγματικά, εκθέτοντας έτσι τους επίδοξους επικριτές του. Ο Γιάννης Κόχειλας είναι επίσης ένα εργαλείο που λύνει τα χέρια των προπονητών. Όλοι αυτοί παρέα με τον ήδη εξαιρετικό κορμό που έχει χτιστεί με τους Κουτσιαλή, Χατζηκυριακάκη και Βουλγαράκη στο επίκενρο αλλά και τον ιδιαίτερα εργατικό και σοβαρό Φάνη Κουντουδιό στο τιμόνι καθιστούν την ομάδα είναι ιδιαίτερα υποσχόμενη.
Ο Εθνικός είναι λοιπόν είναι μέχρι στιγμής ο νικητής στο μεταγραφικό παζάρι, εξαιρουμένου επαναλαμβάνω του Ολυμπιακού και μένει να δούμε αν θα παραμείνει και στη συνέχεια.
Ρυθμιστής στην παραπάνω υπόθεση όπως φαίνεται, θα είναι ο Νηρέας Λαμίας που η διευθέτηση των χρεών του συλλόγου θα κρίνει την παραμονή πολλών παικτών που μοιάζουν διακαείς πόθοι για πολλές ομάδες και η μετακίνηση ή παραμονή τους μπορεί να κρίνει κατά πολύ τις τελικές ισορροπίες στο νέο πρωτάθλημα.


http://www.waterpolonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου