Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Σκέψεις απο το Καρπενήσι...




Η προετοιμασία στο Kαρπενήσι ολοκληρώθηκε και αργά το μεσημέρι της Πέμπτης η ομάδα "πάτησε" και πάλι Αθήνα, με τον προπονητή να δίνει διήμερο ρεπό στους παίκτες ,ενώ την Κυριακή στις 18:00 θα διεξαχθεί φιλικό με την Κ -20 του Πανιωνίου στις Τζιτζιφιές.


Το Ethnikos-fc έδωσε το παρών στην προετοιμασία της ομάδας ζώντας από κοντά τη δουλειά που έκαναν οι "κυανόλευκοι"...

Κεφάλαιο αποδυτήρια:
Ξέχωρα  από το αγωνιστικό κομμάτι το κεφάλαιο αποδυτήρια και ...κλίμα μέσα στην ομάδα αποτελούν το Α και το Ω ...Στην εποχή Χατζηαλέξη, που πάει για την τρίτη του σεζόν , είναι δεδομένο πως οι καλές σχέσεις μεταξύ παικτών και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι υπαρκτός. Ολοι σέβονται όλους και όλοι μαζί τον προπονητή και τους συνεργάτες του ξέροντας ότι μόνο έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος..

Προετοιμασία και τακτική :
Το κομμάτι φυσική κατάσταση  δουλεύτηκε πάρα πολύ με τον Θωμά Μακρή  να κάνει  δύσκολη τη ζωή των παικτών  οι οποίοι μπορεί πραγματικά να έζησαν τα...πάθη του Χριστού  αλλά ξέρουν ότι μόνο έτσι θα είναι έτοιμοι  και βέβαια θα έχουν τις αντοχές που πρέπει στα...δύσκολα..Ο Κόουτς Χατζηαλέξης ,στον τομέα της τακτικής, δεν άφησε   την παραμικρή λεπτομέρεια στην τύχη..   Πολύ δουλειά  στο αμυντικό κομμάτι και τη λειτουργία της ανάπτυξης, αλλά και στην πίεση ψηλά στον αντίπαλο όταν αυτός επιτίθεται και γρήγορη αντίδραση στις αντεπιθέσεις..
Ο Παναγιώτης Κατσικώστας ,όπως και όλοι  στην ομάδα,  θα πρέπει να αισθάνονται  ευλογημένοι για την ποιότητα των παικτών που έχουν.. Βουτσινάς ,Ντούσης Ντόντα αποτελούν μία τριάδα τερματοφυλάκων που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες β Εθνικής.Και βέβαια από πίσω έρχεται και ο Γιούσεφ Ελθίνι ο οποίος προέρχεται απο τις ακαδημίες και είναι εξαιρετικός...Ο προπονητής τερματοφυλάκων  έβγαλε και αυτός το λάδι των κίπερ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά...

Οι Νέοι

Ξενοφώντας Φέτσης: Ηρθε στην ομάδα μετά την επιλογή του ,αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε, να πάει στη Δόξα Βύρωνα πέρυσι και είναι δεδομένο πως ήθελε δουλειά..Ενας παίκτης όμως με θητεία στη Σούπερλιγκα και βέβαια μόλις 23 ετών δεν μπορεί να στερείται ποιότητας..Ο Φώντας λοιπόν, έβγαλε μέσα στην προετοιμασία πολύ απο την ποιότητα που τον διακρίνει...Στα τρεξίματα έδωσε τον καλύτερο του εαυτό ,στα τρία φιλικά που έπαιξε έδειξε μία αξιοσέβαστη απλότητα στο παιχνίδι χωρίς την υπερβολή ,δείχνει ότι ξέρει πολύ καλά τη θέση του στη μεσαία γραμμή και βέβαια είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ..

Βασίλης Χαλκιάς:  Πραγματικός σκύλος.. Σε ρόλο δεξιού μπακ ειδικά στο ματς με τους Τράχωνες ήταν αυτό που λέμε ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών ...Τρέξιμο ατελείωτο πάνω -κάτω εξαιρετική κάλυψη θέσης και πολύ γρήγορος..Οπως είπε και ο προπονητής μας ,ο Χαλκιάς μπορεί να παίξει και σαν δεξί χαφ αλλά και σαν αμυντικό χαφ..

Ανδρέας Ντούσης:  Εμπειρος τερματοφύλακας με καλές τοποθετήσεις και αρκετά οξυδερκής..Στην προπόνηση έδινε τον καλύτερο του εαυτό, δεν μοιάζει ιδιαίτερα αγχωμένος, άλλωστε έχει εμπειρία ,ενώ μέσα στο παιχνίδι ,δεν βάζει πραγματικά γλώσσα μέσα του ,με την καλή έννοια, δίνοντας κατευθύνσεις στους αμυντικούς του..

Μανώλης Ντόντα:  Και αυτός δουλεύει πάρα πολύ ,στα φιλικά που έπαιξε είχε καλές στιγμές ,αλλά είναι αλήθεια πως έχει άγχος, κάτι όμως απόλυτα φυσιολογικό. Εχει καλά ρεφλέξ ,έχει ευχέρεια στο να πιάνει πέναλτι και γενικά έχει καλά στοιχεία..Το μέλλον του ανήκει...

Παναγιώτης Μακρής : Εκτός γηπέδου είναι ήρεμος..Μέσα στο γήπεδο βγάζει πολύ καλά στοιχεία ,με σωστές τοποθετήσεις στο χώρο του και βγάζει μία ωριμότητα μέσα στο παιχνίδι χωρίς να θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω, αυτό που λέμε υπερβολικό.....Ωστόσο, τα περιθώρια βελτίωσης του και το ξέρει και ο ίδιος είναι τεράστια..Αλλωστε είναι μόλις 20 ετών και με 16 ματς πέρυσι στον απαιτητικό Ιωνικό..

Γιώργος Μάναλης: To  τζετ λάνγκ απο τα τοπικά θα θέλει κάποιο χρόνο να το ξεπεράσει ο 20χρονος..Εκανε την πιο σκληρή προετοιμασία της καριέρας του ,στα φιλικά προσπάθησε, αλλά έδειξε ότι θέλει ακόμα δουλειά.

Xρήστος Γιαννής:  Οξυδερκής, με καλή αίσθηση της θέσης του στη μεσαία γραμμή που δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει αρκετά την ομάδα. Εχει καλό σούτ, μεταβιβάσεις και όπως και οι αλλοι χαφ ,αποφεύγει το να κάνει το κάτι παραπάνω απο αυτό που πρέπει μέσα στο παιχνίδι..

Γιάννης Ελ Κάντι: Δούλεψε πολύ στο να βελτιωθεί στον τομέα της φυσικής κατάστασης ,πρέπει και αυτός να ξεπεράσει το τζετ λάνγκ του τοπικού ...


Το Τανκ και οι έμπειροι:

Λένε πως ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι ...αλλιώς..Πρώτα απο όλους η τριάδα Λύγκου, Σούφλα ,Βουτσινά.. Το "Τάνκ" και μιλάμε για τον Λύγκο ήταν παράδειγμα προς μίμηση όπως; και οι  υπόλοιποι τρεις για τους υπολοίπους..Στα 30 του και πιο ώριμος από ποτέ, ο έμπειρος φορ  έδινε το καλό παράδειγμα σε αγώνες και προπονήσεις αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαία ο πρώτος αρχηγός..
Ο Σούφλας ήταν και αυτός από αυτούς που έκαναν πολύ καλή προετοιμασία..Ο "Σού" είναι τεράστια προσωπικότητα για την ομάδα στη μεσαία γραμμή και πραγματικά με την εμπειρία συν τη θέληση και την ποιότητα του θα βοηθήσει πολύ..
 Για τον Βουτσινά τα έχουμε ξαναπεί..Ο Superman διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του..Μία τεράστια προσωπικότητα κάτω απο τα δοκάρια της ομάδας που παρά τα 33 του τα δίνει όλα...

Οι ήρεμες δυνάμεις:

Αργύρης Σάμιος, Χρήστος Ξενιτόπουλος,Αποστόλης Σταφσουλάι, Παναγιώτης Παυλόπουλος ,Νάσος Γερόλυμος και Ακης Σαμιώτης..Ο Sam έκανε μία μεστή προετοιμασία και μπορεί να μην έβαλε γκολ ,αλλά μοίραζε έξοχα το παιχνίδι όντας πολύ ώριμος..Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και για τον "Ξένι"..Εβγαλε άνετα την προετοιμασία, στα παιχνίδια παίζοντας στο ρόλο του αριστερού μπακ ήταν πολύ καλός...
Ο Σαμιώτης  ανταποκρίθηκε εξαιρετικά  στο κομμάτι της προετοιμασίας ενώ όποτε χρειάστηκε στα φιλικά σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν πολύ καλός..Ο Σταφσουλάι στην πιο σκληρή ίσως προετοιμασία της καριέρας του ,δούλεψε πάρα πολύ και ήταν θετικός.. Ο Παυλόπουλος ήταν σε καλή κατάσταση όσον αφορά στην προετοιμασία, στα παιχνίδια προσπάθησε να δείξει τον καλό του εαυτό  και είχε καλές στιγμές..Ο Γερόλυμος, στην δεύτερη του  χρονιά στην ομάδα έβγαλε καλά την προετοιμασία, δούλεψε πολύ στην φυσική κατάσταση και το μέλλον είναι δικό του..

Το ξεπέταγμα..

Ο Δημήτρης Μπένα..Ο νεαρός  αμυντικός ήταν πάρα πολύ καλός..Έβγαλε την προετοιμασία χωρίς ιδιαίτερο κόπο ,ωστόσο αυτό που έκανε τρομερή  εντύπωση ήταν ότι μέσα στο γήπεδο έγινε πιο σκληρός, πιο δυνατός και δύσκολα έχανε μάχες..

Οι σταθεροί:

Μάκης Παυλάκης,Κώστας Πολυχρονίδης  και Λεωνίδας Γκορόγιας..Και οι τρεις σε μία δύσκολη και πολυ..σκληρή προετοιμασία  εμφανίστηκαν έτοιμοι και έδειξαν ότι και φέτος ο κόουτς Χατζηαλέξης θα στηριχτεί πάνω τους..Μάλιστα ο "Γκόρο" έπαιξε και σε ρόλο δεξιού χαφ σε κάποια παιχνίδια, ενώ ο Παυλάκης αριστερό μπακ όταν ο προπονητής δοκίμασε τρεις στην άμυνα..Ο "Πόντιος" ήταν πολύ δυνατός στην προετοιμασία και στα φιλικά έδειξε ότι και σαν  δεξί στόπερ στην τριάδα, είτε σαν δεξί μπακ ,είτε και σαν αμυντικός χαφ θα αποτελέσει σπουδαία λύση..

Welcome Βack

Ο λόγος για τον Γιάννη Χέλη..Πέρασε τόσο δύσκολα από τον σοβαρό τραυματισμό του ,αλλά με αυτή την καλώς εννοούμενη τρέλα του , την ποιότητα του αλλά και το πάθος του να επιστρέψει γύρισε πολύ δυνατός και έτοιμος..Eβγαλε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία ,βέβαια υπάρχουν  στιγμές που "προσέχει" και είναι λογικό αλλά σίγουρα  η επιστροφή του αποτελεί μία ακόμα μεταγραφή..


ethnikos-fc.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου