Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Τζίμης Κουστένης: «Χωρίς αλαζονεία και φόβο στην Α2»





Ο Τζίμης Κουστένης είναι ο προπονητής που θα καθοδηγήσει τον Εθνικό στην παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2. Ο 48χρονος έμπειρος κόουτς - με θητεία και στην Α1 κατηγορία - έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο επίσημο site της ομάδας μας, ethnikos-bc.gr, και μιλάει για τις μεταγραφές, τους στόχους της ομάδας για τη φετινή χρονιά καθώς και για τον κόσμο του Εθνικού.

Το ρόστερ της ομάδας είναι έτοιμο από πολύ νωρίς και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρκετές προπονήσεις. Ποιες είνναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχετε από τους παίχτες σας;

«Πρώτο μας μέλημα ήταν να διατηρήσουμε έναν κορμό παικτών που βοήθησαν τον Εθνικό να κερδίσει την άνοδο στην Α2. Έτσι παρέμειναν από την περσινή ομάδα οι Κουκάς, Ψυλέας, Τζιάλλας, Καρυπίδης και Μούκας, όλοι τους βασικά στελέχη της ομάδας. Στη συνέχεια και σε συνεννόηση με την διοίκηση αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νεανικό σύνολο με αξιόλογους ταλαντούχους παίκτες όπως οι Ζούμπος (21 ετών), Βαβάτσικος (23 ετών), Παπαδιονυσίου (19 ετών), Αναγνωστόπουλος (19 ετών). Επειδή όμως μιλάμε για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία προχωρήσαμε και στην απόκτηση έμπειρων και καταξιωμένων παικτών και δη πρωταθλητών της κατηγορίας, όπως οι Γκιζόγιαννης και Τσίοτρας και ο επίσης έμπειρος Μαχαίρας. Να σημειώσω εδώ πως για να γίνουν όλες αυτές οι προσθήκες ήταν απαραίτητη η αμέριστη στήριξη της διοίκησης, και συγκεκριμένα του ιδιοκτήτη κ. Βασίλη Δέρβου, του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Καραφαντή και του κ. Άγη Καραμολέγκου».

Το πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ δύσκολο με ιστορικές και δυνατές ομάδες. Ποιοι είναι οι στόχοι της χρονιάς;

«Όπως γνωρίζετε η ομάδα μας έπειτα από τρεις συνεχόμενες ανόδους συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 κατηγορία. Μια πολύ δύσκολη κατηγορία όπου υπάρχουν ιστορικές ομάδες του Ελληνικού μπάσκετ, και αναφέρομαι στον Ηρακλή, το Παγκράτι, τον Ηλυσιακό καθώς και ομάδες - «πόλεις» Καβάλα, ΟΦΗ, Αρκαδικός, Λευκάδα, Βέροια όπως και ο Ίκαρος που πέρυσι έπαιζε στην Α1. Να πούμε παρορμητικά και με ενθουσιασμό ότι πάμε για άνοδο, εκτιμώ ότι είναι αλαζονικό όπως επίσης θα ήταν μεμψίμοιρο να πούμε ότι θέλουμε να σωθούμε έπειτα από όλες αυτές τις προσθήκες… Το σίγουρο είναι ότι θα δείξουμε τον δέοντα σεβασμό και δεν θα φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο κοιτώντας τους όλους στα μάτια, παρουσιάζοντας κάτι καινούργιο στην κατηγορία συνδυάζοντας εμπειρία και ενθουσιασμό, προσπαθώντας παράλληλα να παίξουμε μοντέρνο μπάσκετ. Θέλω να τονίσω ότι έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, στη διοίκηση και στο κόσμο μας ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους».

Τι έχετε να πείτε για τον κόσμο του Εθνικού και τι μήνυμα του στέλνετε εν όψει της δύσκολης σεζόν που είναι μπροστά μας;

«Για τον κόσμο του Εθνικού ότι και να πω είναι λίγο. Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του δεκαετίες τώρα σε όλους του αθλητικούς χώρους. Είναι έντονες οι μνήμες του Αυτοκράτορα του πόλο, με τα 37 πρωταθλήματα. Το ποδόσφαιρο με τις μεγαλειώδεις νίκες επί μεγαθηρίων όπως οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός… Και σίγουρα ξεχωριστή θέση κατέχει ο πιο διάσημος φίλαθλος σε όλη την Ελλάδα ο Γιάννης Ματζουράνης, ή αλλιώς «Εθνικάρας». Τον γνωρίζουν σε όλη την επικράτεια. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε υπερήφανους και το μόνο σίγουρο είναι ότι τους θέλουμε και τους χρειαζόμαστε δίπλα μας εντός και εκτός. Είμαι ευτυχής που οι θρυλικές «Πινέζες» θα υποστηρίζουν την ομάδα μου και δεν θα είναι αντίπαλοι».


ethnikos-bc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου