Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ο Εθνικός έχει μακρά ιστορία και μηχανισμούς αυτοπροστασίας. Δεν έχει ανάγκη κανέναν.






Ο Εθνικός στάθηκε εξαιρετικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, γνωρίζοντας την ήττα με 81-71, εκφράζοντας παράλληλα πολλά παράπονα για την διαιτησία. Έτσι, μέσω μακροσκελούς ανακοίνωσης η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά τονίζει ότι είχε δικαίωμα στο να διεκδικήσει τη νίκη, παρότι το παιχνίδι δεν ήταν από αυτά που είχε «σημαδέψει», και ενημέρωσε πως θα προσκομίσει στην ΚΕΔ/ΕΟΚ το βίντεο της αναμέτρησης.

Αναλυτικά:

Είχαμε διάθεση να ευχηθούμε "καλή αγωνιστική σεζόν", δίχως μουρμούρα και γκρίνια.
Δεν αρκεί, όμως, μόνο η δική μας διάθεση, χρειάζεται να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση -για να έχουμε καλή σεζόν- κι άλλοι παράγοντες.
Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε με έντονη διαμαρτυρία, για τη διαιτησία του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Διοίκηση και προπονητικό επιτελείο είμαστε ρεαλιστές.
Γνωρίζουμε τους στόχους μας, γνωρίζουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε.
Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν το είχαμε "σημαδέψει" ως ένα από αυτά που πάσει θυσία έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά δεν είχαμε σκεφτεί πως έπρεπε… πάσει θυσία να χάσουμε.

Θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα να διεκδικούμε τη νίκη, όταν δεν είμαστε κατώτεροι των αντιπάλων μας και ζητάμε από τους διαιτητές και τα ελεγκτικά τους όργανα να μας το επιτρέψουν.
Είναι αυτονόητη η συνθήκη ισονομίας για το πρωτάθλημα, το οποίο χωρίς αυτή, μετατρέπεται σε αρένα.

Καλόπιστοι όντες, θεωρούμε πως ήταν άτυχη στιγμή οι υποδείξεις των δύο εκ των τριών διαιτητών.
Ενημερώνουμε τους φίλους του συλλόγου ότι θα εμφανιστούμε στην ΚΕΔ/ΕΟΚ να παραθέσουμε τις απόψεις και το βίντεο του αγώνα, που είναι αψευδής μάρτυρας της άνισης μεταχείρισης που υπέστη ο Εθνικός στην πρεμιέρα. Και μάλιστα όσο καλόπιστοι κι αν είμαστε, αφού έχουμε δήλώσει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θέλουμε να χαιρόμαστε το μπάσκετ και να κερδίζει ο καλύτερος, δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε ΚΑΙ τις χρονικές στιγμές στις οποίες έγιναν συγκεκριμένα σφυρίγματα.

Είναι αποδεκτά στη φιλοσοφία μας τα ανθρώπινα λάθη, ακόμα και οι κακές ημέρες (και για τους διαιτητές), αρκεί να μην είναι μόνο προς μία κατεύθυνση, όπως ήταν χθες στη Νέα Σμύρνη.
Ελπίζουμε πως αυτή θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά, που θα υποχρεωθούμε να προβούμε σε δημόσια διαμαρτυρία και ότι στο μέλλον οι διαιτητές θα είναι πιο προσεκτικοί.
Εμείς θα είμαστε σίγουρα...

Περιμένουμε από την ΚΕΔ/ΕΟΚ, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, να εξετάσει το βίντεο του αγώνα, και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια δυσάρεστα περιστατικά στο μέλλον.

Καλή επιτυχία στην ιστορική ομάδα του Πανιωνίου και ευχόμαστε να ευοδωθούν οι στόχοι του.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία, περιμένουμε να την ανταποδώσουμε στο δεύτερο γύρο και θεωρούμε πως η διοίκηση του Συλλόγου και οι φίλαθλοί του, ουδεμία σχέση έχουν με τα μπουκάλια που εκτοξεύθηκαν από την κερκίδα προς την ομάδα μας μετά το τέλος του αγώνα και τα οποία δεν γνωρίζουμε αν έχουν αναφερθεί στο φύλλο αγώνα.

Ο Εθνικός έχει μακρά ιστορία και μηχανισμούς αυτοπροστασίας.
Δεν έχει ανάγκη κανέναν.
Ελπίζουμε πως δεν θα κληθούμε, ως Σύλλογος, να το αποδείξουμε…


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου