Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Φωτόπουλος: "Ο Εθνικός δεν φοβάται κανέναν!


Ο Εθνικός οδηγεί την κούρσα στην Α' ΕΣΚΑΝΑ και ένας λόγος της πολύ καλής μέχρι τώρα πορείας του είναι το... "πολυβόλο" που ακούει στο όνομα Θέμης Φωτόπουλος! Ο 32χρονος γκαρντ-φόργουορντ, πέτυχε 36 πόντους απέναντι στον Αλιμο και μίλησε στο superbasket.gr για το χθεσινό παιχνίδι, για τον Εθνικό που..."δεν φοβάται κανέναν", αλλά και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου...

Ο Εθνικός έκανε ακόμη ένα βήμα για την άνοδο απέναντι στον Αλιμο, με τον Θέμη Φωτόπουλο να μας δηλώνει για το εν λόγω ματς..."Το πρώτο ημίχρονο ήταν πιο αναγνωριστικό απ' τη μεριά μας. Μπήκαμε για να "διαβάσουμε" το παιχνίδι του αντιπάλου και να δούμε που υπερτερεί, προκειμένοου στη συνέχεια να μετατρέψουμε τα πλεονεκτήματά τους σε μειονέκτημα! Πράγμα που καταφέραμε, αφού μπορέσαμε να βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τα μεγάλα ατού του Αλίμου, τον Τσιριγωτάκη και τον Μελισσαράτο με την πολύ καλή μας άμυνα. Αποτέλεσμα ήταν ο Αλιμος να μην αντέξει στην πίεση που του ασκήσαμε και τελικά ήρθε μία σημαντική νίκη με μεγάλη διαφορά για την ομάδα μας..."
Ο Θέμης Φωτόπουλος ήταν καταιγιστικός, έβλεπε το καλάθι... βαρέλι και "σκότωσε" τον Αλιμο με τους 36 πόντους και τα 4 τρίποντα που σημείωσε. Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται να δίνει και πολλή σημασία συο γεγονός αυτό, αφού όπως μας δήλωσε: "Δεν έχει σημασία αν έβαλα 36 πόντους. Ολη τη... δουλειά την έκαναν οι συμπαίκτες μου. Κανείς δεν μπορεί να παίξει μόνος του. Σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη και προφανώς σε αυτό δεν συνέβαλα μόνο εγώ, αλλά όλοι οι συμπαίκτες μου. Φαντάσου να έβαζα 35-40 πόντους και να χάναμε. Τι να το έκανα τότε; Γι' αυτό τονίζω και πάλι ότι οι πόντοι αυτοί δεν σημαίνουν τίποτα παραπάνω, αν δεν υπήρχε η σωστή ομαδική δουλειά και προσπάθεια δεν θα καταφέρναμε ό,τι έχουμε χτίσει έως τώρα...".

Πλέον, ο Εθνικός οδηγεί, λοιπόν, την κούρσα στη μάχη για την πρωτιά, με τον "μπόμπερ" της ομάδας να μας αναλύει πώς έφτασε μέχρι εδώ η ομάδα του Πειραιά και αν πιστεύει ότι η άνοδος αρχίζει να αχνοφαίνεται..."Στην αρχή είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Είχαμε και κάποια προβλήματα με την αλλαγή του προπονητή, κλπ. Μετέπειτα όμως βρήκαμε τα πατήματά μας, βρήκαμε έναν ικανοποιητικό ρυθμό και άρχισαν να έρχονται και οι καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Πλέον, έχουμε βρει τους ρόλους μας μέσα στην ομάδα, ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε στο γήπεδο και έχουμε βρει το δρόμο μας!
Θεωρώ εδώ που φτάσαμε ότι πλέον είμαστε κοντά στην άνοδο... Εχω την άποψη ότι την άνοδο θα την κατακτήσει η ομάδα εκείνη που θα δείξει στους εναπομείναντες αγώνες ότι το θέλει περισσότερο. Εχουμε το προβάδισμα είναιη αλήθεια, ενώ ο Φάρος έχασε πολύτιμο έδαφος ειδικά με την ήττα του χθες από τον Αρη Νικαίας. Ο Ιωνικός απ' την άλλη, είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και πλέον είναι εκείνος που θα διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την άνοδο.
Ωστόσο, ο σοβαρός Εθνικός δεν φοβάται κανέναν! Ολα είναι στο χέρι μας, τα πάντα κρίνονται από εμάς! Αυτό που πιστεύω είναι ότι έχουμε όλα τα φόντα να ανέβουμε και στο τέλος έχω την πίστη ότι θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε!".

Βέβαια, ο Εθνικός έχει να διεκδικήσει ακόμη έναν τίτλο, αφού αύριο ρίχνεται στη μάχη του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ με τη συμμετοχή ακόμη του Μίλωνα, του Μανδραϊκού και του Ιωνικού Νικαίας, με τον "μπαρουτοκαπνισμένο" Θέμη Φωτόπουλο να δίνει από... 25% πιθανότητες στον καθένα: "Στο φάιναλ φορ θα μονομαχήσουν τρεις από τις καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ και μία που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Β' Εθνική. Ηλίου φαεινότερο λοιπόν ότι θα είναι ένα άκρως αμφίρροπο φάιναλ φορ... Δίνω αυστηρά 25% πιθανότητες στην κάθε μία ομάδα και έτσι ακριβώς είναι... Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες σε όλους. Αν και η ιστορία έχει δείξει ότι στα φάιναλ φορ του Κυπέλλου ισχύει ο νόμος... του μικρού! Αυτό που θέλουμε είναι να ευχαριστηθούμε τη διοργάνωση και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα μας παρακολουθήσει!".

www.superbasket.grΚορυφή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου