Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Δέρβος: «Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Εθνικό»



Ο Εθνικός βρέθηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ , ζευγάρωσε τις κούπες του και ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ, Βασίλης Δέρβος εξήγησε στο superbasket.gr το μυστικό της επιτυχίας των Πειραιωτών.
«Είμαστε όλοι μια οικογένεια και  μια γροθιά. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ  μας. Είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Όλοι οι παίκτες είναι αγαπημένοι και  μονιασμένοι. Από  την αρχή της σεζόν το κλίμα είναι  πολύ καλό  και  υπάρχει  ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. Το καλό κλίμα και η ηρεμία είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για μια ομάδα», δήλωσε ο Βασίλης Δέρβος.
Στον ημιτελικό της Τετάρτης (22/02) με τον Ιωνικό ο Εθνικός έχασε το βαρύ του «πυροβολικό» Θέμη Φωτόπουλο  ενώ στις αρχές της σεζόν είχε τραυματιστεί και ο Γιώργος Κουκάς. Η ομάδα του Εθνικού όμως «έγινε μία γροθιά. Είχαμε ατυχίες όπως τον τραυματισμό του Θέμη Φωτόπουλου που είναι  μια  μεγάλη μονάδα για εμάς και είναι πιθανόν να μην παίξει ως το τέλος της χρονιάς. Η ομάδα όμως απέδειξε πως είναι μια γροθιά και πως ενωμένη μπορεί να επιτύχει πάρα πολλά πράγματα.  Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο τεχνικό  team, στους παίκτες και στον κόσμο. Εμείς συνεχίζουμε σεμνά και ταπεινά ώστε στο  τέλος της χρονιάς να πάρουμε την άνοδο στην Γ΄Εθνική».
Ο Εθνικός όμως δεν ήταν μόνος στο κλειστό του Μοσχάτου.  Οι παίκτες του Στέφανου Λαρόζα έλεγχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού τον αγώνα και την ίδια ώρα οι φίλοι του Εθνικού στις κερκίδες του κλειστού  του Μοσχάτου με τα τραγούδια και τις φωνές τους  έδιναν την απαραίτητη ώθηση στον Εθνικό:  «Ο  κόσμος του Εθνικού είναι πάντα συγκλονιστικός. Μην ξεχνάμε ότι και εγώ είμαι οπαδός, απλά έχω έρθει να βοηθήσω το τμήμα μπάσκετ. Ο κόσμος είναι  κοντά στην ομάδα, παντού  και  πάντα και σε όλα τα αθλήματα. Ο κόσμος σήμερα ήταν ο έκτος παίκτης της ομάδας και η βοήθειά του ήταν πολύ σημαντική».
Ο  Εθνικός όμως δεν σταματάει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Α΄ΕΣΚΑΝΑ και  έχει βάλει πλώρη για την Γ΄Εθνική: «Υπάρχουν ακόμα επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Όλα είναι δύσκολα και κρύβουν παγίδες.  Η άνοδος όμως εξαρτάται από εμάς. Στο  τέλος πιστεύω πως θα καταφέρουμε και θα πανηγυρίσουμε. Καλούμε τον κόσμο του  Εθνικού να είναι κοντά μας στα επτά παιχνίδια που  απομένουν στο πρωτάθλημα και  παρά τις ατυχίες που μας έχουν χτυπήσει, στο τέλος θα πανηγυρίσουμε μαζί  την άνοδο».


Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου