Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικός και Μίλωνας στον τελικό



Ο Εθνικός επικράτησε με 66-63 του Ιωνικού, πέρασε στο τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ αλλά είδε το βαρύ του "πυροβολικό" Θέμη Φωτόπουλο να τραυματίζεται στο γόνατο τρία λεπτά μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου. Ο Εθνικός θα συναντήσει στον τελικό της Παρασκευής τον Μίλωνα που έπειτα από έναν συναραπστικό αγώνα έκαμψε την αντίσταση του Μανδραϊκού με 80-74.
Ο Βασίλης Καυκής  με δύο  εύστοχες βολές έξι δευτερόλεπτα πριν από  το  τέλος ήταν εκείνος που  διαμόρφωσε το 66-63 για τον Εθνικό ενώ προηγουμένως ο Χρήστος Ντακούλιας είχε αστοχήσει  σε σουτ τριών πόντων για τον Ιωνικό.

Εθνικός - Ιωνικός 66-63
Διαιτητές: Στρέμπας - Μέλης
Δεκάλεπτα: 21-15, 34-29, 51-48, 66-63
Εθνικός (Λαρόζας): Καυκής 12,  Καλής 3, Φούκος 2, Ανδρεαδάκης 7, Φωτόπουλος 19 (1),Tάγαρης Π, Τάγαρης K. 6, Βαμβακάρης 12(1),  Φραντζής  5 (1)
Ιωνικός (Μισιακός): Μπουρτζουκλής 7, Θάνος 10, Φουντής 5 (1), Ντακούλιας 15 (1), Ζήσης, Φιλιππόπουλος 17, Λαζαρίδης 5 (1), Στουραΐτης 4, Παπάδης.


Δέρβος: «Μας έκαναν υπερήφανους»

Ο Εθνικός προκρίθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ και γράφει τη δική του ιστορία στο θεσμό...
Η ομάδα του Πειραιά μετράει μία κούπα και την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Μίλωνα στον τελικό.

Ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ Βασίλης Δέρβος έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος, γι αυτό και μοίρασε συγχαρητήρια μετά το θρίαμβο επί του Ιωνικού στον ημιτελικό της Τετάρτης: «Η ομάδα έδειξε ψυχή και χαρακτήρα και μας έκανε υπερήφανους για άλλη μια φορά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, στο προπονητικό τιμ και στους δύο συνεργάτες μου, τον Νίκο Σταφυλάκη και τον Δημήτρη Καραφαντή, που δίνουν τα πάντα για την ομάδα».

Ο Εθνικός είναι, λοιπόν, στον τελικό, ενώ οδηγεί την κούρσα και στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ. Κι όλα αυτά, παρότι σχεδόν από την αρχή της σεζόν τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού ο Γιώργος Κουκάς, ενώ πλέον προστέθηκε άλλο ένα πρόβλημα. Ο Θέμης Φωτόπουλος τραυματίστηκε στον ημιτελικό με τον Ιωνικό και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν: «Η ομάδα παρά τις ατυχίες της συνεχίζει και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά. Ο Εθνικός δεν έχει μόνο δύο καλούς παίκτες, έχει πολλούς καλούς παίκτες και τους έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν θα μας πτοήσει τίποτα, συνεχίζουμε με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Ομως τώρα θέλουμε περισσότερο από ποτέ τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Κάθε Εθνικός είναι απαραίτητος και στα ματς που απομένουν τους θέλουμε όλους κοντά. Ολους, κανείς δεν περισσεύει. Τα παιδιά, αυτή η ομάδα, δίνει και την ψυχή της στο γήπεδο και με τη συμπαράσταση του κόσμου μπορεί να πετύχει πολλά. Κόντρα στις ατυχίες που την κτυπούν από την αρχή της σεζόν».

Πηγή:superbasket.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου