Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Φούκος: "Όπως ήρθε το κύπελλο, θα έρθει και το πρωτάθλημα

Ο Πέτρος Φούκος και ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου αποτελούν τις "παλιοσειρές" του Εθνικού. Ήταν μέλη της ομάδας του Εθνικού όταν είχε πάρει το πρώτο της Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ το 2009 και τρία χρόνια μετά πανηγύρισαν ξανά την κατάκτησή του.
Ο  Πέτρος Φούκος εξήγησε στοsuperbasket.gr το πώς ο Εθνικός επικράτησε με 69-63 του  Μίλωνα στον τελικό της Παρασκευής (24/03): "Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι ομάδες ήταν πάρα πολύ καλές και  προσέφεραν στον κόσμο θέαμα.  Το κλειδί της νίκης ήταν οτι ο Εθνικός πρόσεξε πάρα πολύ κάποιες μικρές λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι. Μετά τον τραυματισμό του Θέμη Φωτόπουλου συσπειρωθήκαμε. Όλα τα παιδιά έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και  το 101% των δυνατοτήτων τους για να καλύψουν το κενό του Θέμη".

Ο  Πέτρος Φούκος συμπλήρωσε για τον τραυματισμό  του Θέμη Φωτόπουλου πως "χωρίς να θέλω να μειώσω την συμμετοχή και την προσφορά του στην ομάδα, το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι οτι ένα παιδί που δεν είναι επαγγελματίας και το οποίο δουλεύει  για να συντηρεί την οικογενειά του, έχει χτυπήσει. Αυτό σημαίνει οτι θα βγει έξω απο τον προγραμματισμό του. Αυτό θεωρώ πιο σημαντικό. Η ομάδα θα καλύψει το κενό που αφήνει  η απουσία του γιατί έχει πολλούς καλούς παίχτες  Το πιο σημαντικό είναι ο Θέμης ως άνθρωπος και  όχι ως παίκτης. Όλα τα άλλα βρίσκονται και θα βρεθούν μέσα στο γήπεδο από την δουλειά".

Όσον αφορά για εμπόδια που συνάντησε ο Εθνικός μέχρι να στεφθεί Κυπελλούχος σημείωσε: "Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά η ομάδα έχει δείξει οτι δουλεύει. Έχει μία τρομερή διοίκηση που μας λύνει όλα τα προβλήματα. Δεν μας λείπει τίποτα.  Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό δίδυμο (σ.σ Λαρόζας-Γεωργάκης) το οποίο δουλεύει πάρα πολύ για κάθε παιχνίδι. Σε κάθε προπόνηση δουλεύουμε στοχευμένα για να είμαστε έτοιμοι για αυτά που θα αντιμετωπίσουμε. Από εκεί και πέρα  κοιτάμε  κάθε παιχνίδι ξεχωριστά  και πάμε για το καλύτερο. Έτσι όπως ήρθε το κύπελλο, έτσι θα έρθει και το πρωτάθλημα. Στόχος πρώτα από όλα είναι να είμαστε όλοι καλά και υγιείς. Το νταμπλ είναι καλοδεχούμενο. Θα δώσουμε τα πάντα για το επιτύχουμε".


Πηγή:superbasket.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου