Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Εθνικός πήρε το ντέρμπι!!!








ΕΘΝΙΚΟΣ - ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 72-68 (39-39)


Σπουδαία νίκη του Εθνικού επί του Φάρου με 72-68, στο κατάμεστο από τους φίλους της ομάδας μας κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας. 'Ηταν ένα ματς που δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του ντέρμπι και την βαθμολογική θέση και των 2 ομάδων. Πάθος, ένταση, δυνατές άμυνες και μάχες κάτω από τα καλάθια ήταν τα στοιχεία του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Αποτέλεσμα ημιχρόνου 39-39. Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε λίγο πριν τα μέσα του τρίτου 10λεπτου με 50-42. Εκεί ο Φάρος ανασυγκροτήθηκε στηριζόμενος στους Τσελέμπη, Καραλή και πέρασε μπροστά στο σκορ με 52-53. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ματς πήγαινε πόντο πόντο με τον Φάρο να επιχειρεί πολλά σουτ από την περιφέρεια και να κερδίζει πολλά επιθετικά ριμπάουντ αλλά να αστοχεί στην τελική προσπάθεια. Ο Εθνικός έβρισκε λύσεις από τους Ανδρεαδάκη - Καυκή κατά πρώτο λόγο και τους Βαμβακάρη - Καρυπίδη κατά δεύτερο ενώ αρκετά φάουλ κέρδισε ο Θέμης Φωτόπουλος. Το παιχνίδι έγινε στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου περισσότερο ανοιχτό, ο Εθνικός πήρε 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος μια διαφορά 7 πόντων και ένα τρίποντο του Φάρου έκλεισε το παιχνίδι με 72-68. Από τον Εθνικό μακράν καλύτερος παίκτης, ο 6ος παίκτης δηλαδή ο κόσμος του, MVP του αγώνα ο συγκλονιστικός Aνδρεαδάκης ενώ βοήθησε σημαντικά επιθετικά και οργανωτικά σε πολλά κρίσιμα σημεία του και ο Καυκής. Η νίκη της ομάδας μας αποκτά μεγάλη σημασία καθώς δεν αγωνίστηκε ο Κουκάς ενώ ο Θέμης Φωτόπουλος δεν βρέθηκε σε τόσο καλή επιθετικά ημέρα, κέρδισε όμως πολλά φάουλ και ριμπάουντ και έκανε και ένα σημαντικό κλέψιμο βοηθώντας τον Εθνικό να ανοίξει την διαφορά λίγο πριν το τέλος. Πολύ καλά πήγαν οι Βαμβακάρης και Καρυπίδης όπως και ο Παπαδημητρίου ενώ από την αντίπαλη ομάδα ξεχώρισαν οι Καραλής - Τσελέμπης και ο Κούκουρας στο πρώτο μέρος. Καυτή αλλά κόσμια η εξέδρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Εθνικού οι οποίοι στο τέλος μαζί με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ πανηγύρισαν την σπουδαία αυτή νίκη.

Αξίζουν πολλά μπράβο στους παίκτες και των δυο ομάδων οι οποίοι δεν παρασύρθηκαν από την κρισιμότητα του αγώνα και έδωσαν μια μάχη 40 λεπτών εντός των 4 γραμμών του γηπέδου χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο και για τον λόγο αυτό ακριβώς κέρδισαν το χειροκρότημα των όλων των φιλαθλων. Οι διαιτητές παρότι ακούστηκαν διαμαρτυρίες και παράπονα και από τις 2 ομάδες κατάφεραν να κρατήσουν το παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια, δεν φόρτωσαν με τεχνικές ποινές τους προπονητές, ηρεμούσαν την κατάσταση άμεσα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Με αφορμή την καθυστέρηση της έναρξης του 2ου ημιχρόνου συζητήθηκε έντονα το κατά πόσο το γήπεδο αυτό μπορεί να φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ η volleyball όταν η προσέλευση φίλαθλων είναι υψηλή. Χτες στο κλειστό βρέθηκαν 250 και πλέον φίλοι του μπάσκετ. Αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει το παιχνίδι βρέθηκε σε απόσταση εκατοστών από τις γραμμές του άουτ. Για να συνεχιστεί ο αγώνας χρειάστηκε οι φίλαθλοι είτε να στριμωχτούν στις εξέδρες είτε να είναι όρθιοι ο ένας δίπλα στον άλλον και γενικά η κατάσταση να γίνει αφόρητη. Φαινόμενα που πρέπει να απασχολήσουν τον αθλητικό οργανισμό και τον δήμο Πειραιά. Υπάρχει και το Παπαστράτειο, ας ασχοληθούν οι υπεύθυνοι κάποια στιγμή σοβαρά με την επαναλειτουργία του. Ο επόμενος μας κρίσιμος αγώνας είναι την ερχόμενη Δευτέρα στο κλειστό Π. Σαλπέας με αντίπαλο τον Ιωνικό Νικαίας που διεκδικεί και εκείνος την άνοδο του στην Γ' Εθνική. Η συμμετοχή των φίλων της ομάδας μας είναι απαραίτητη και σε αυτό το παιχνίδι.



Τους πόντους του αγώνα σημείωσαν:


Διαιτητές: Στρέμπας, Ζακεστίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Κλιγκόπουλος): Καλλής 2, Καυκής 13, Φούκος 2, Παπαδημητρίου 6 (2), Φωτόπουλος 10, Ανδρεδάκης 21 (2), Βαμβακάρης 8, Καρυπίδης 6, Χατζηκίδης, Τάγαρης 2, Φρατζής 2.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Πολέμης - Καλφαγιάννης):
Παπαδόπουλος 7 (1), Τσελεμπής 16, Αθανασούλας, Δασκαλούδης 7, Καραλής 13 (3), Λουγιάκης 6, Κούκουρας 9 (1), Αγγελόπουλος 3, Στέφος 3, Κοροπούλης 4.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:


Π. Φάληρο - Βουλιαγμένη 66-71

Μανδραϊκός - 'Αρης Νικαίας 90-56

Ιωνικός - Φοίνικας 92-62

Ευρυάλη - 'Αλιμος 52-66

Εθνικός - Φάρος Κερατσινίου 72-68

Πρωτέας Βούλας - Ελευθερία Μοσχάτου 76-73

Δραπετσώνα - Ίκαρος Ν. Σμύρνης 79-62



Η βαθμολογία (σε 11 αγώνες): Μανδραϊκός 21,
Εθνικός Π. 21, Φάρος Κερατσινίου 20, Ιωνικός Νικαίας 19, Δραπετσώνα 19, 'Ικαρος Ν. Σμύρνης 17, 'Αρης Νικαίας 16, Πρωτέας Βούλας 16, Βουλιαγμένη 15, Ελευθερία Μοσχάτου 15, ΑΛΦ. Αλίμου 14, Ευρυάλη Γλυφάδας 13, Φοίνικας Πειραιά 13, Π. Φάληρο 12.


Η επόμενη αγωνιστική (19/12): Εθνικός - Ιωνικός Νικαίας (Κλειστό Π. Σαλπέας, 8:30 μ.μ.), Φάρος Κερατσινίου - ΔΑΣ Δραπετσώνας, 'Ικαρος Ν. Σμύρνης - Π. Φάληρο, Βουλιαγμένη - Πρωτέας Βούλας, Ελευθερία Μοσχάτου - Μανδραϊκός , 'Αρης Νικαίας - Ευρυάλη, ΑΛΦ Αλίμου - Φοίνικας Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου