Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Με το «δεξί»



Μπορεί το 2018 να ξεκίνησε για την ομάδα του Εθνικού με νέο προπονητή, νέες προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό του αλλά αυτό που δεν άλλαξε είναι ο στοχος που είχε τεθεί εξαρχής. Η άνοδος στην Football League.

Και μπαίνοντας με «το δεξί» στη νέα χρόνια, επικράτησε μετά από ανατροπή της μαχητικής Ρόδου δείχνοντας χαρακτήρα και τσαγανό αφού παρότι είδε την αντίπαλη ομάδα να προηγείται, μεταμορφώθηκε στο β' ημίχρονο και κατάφερε μέσα σε 15' να ανατρέψει το 0-1 του Ά μέρους και να πάρει μια μεγάλειωδη νίκη με 3-1.
Το συγκρότημα του Νίκου Νεντίδη παρότι ξεκίνησε δυναμικά στο Ά μέρος, στη συνέχεια δεν βρήκε λύσεις αφού η ομάδα του Τίμου Καβακά ήταν απόλυτα διαβασμένη και έκλεισε τους διαδρόμους χτυπώντας στο τέλος του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι κυανόλευκοι κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση και σε αυτό συντέλεσε η είσοδος των Μακρυγιάννη και Σωπασή που έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα.
Πολύ καλό ντεμπούτο από πλευράς Εθνικού έκαναν οι Γκέσιος και Τεγούσης που προσέδωσαν ποιότητα στο σύνολο του ΝίκουΝεντίδη.
Στα της αναμέτρησης, μόλις στο 3' ο Κατσικοκέρης έκρυψε τη μπάλα με το Ρομάνο όμως το σουτ του πρώτου σταμάτησε στο σώμα του Δαβρή. Στο 5' ο Σικαλιάς μπλόκαρε το σουτ του Παβίσειβιτς, με τον Παναγόπουλο στο 7' να διώχνει εντυπωσιακά τη κεφαλιά του Ρούσση στο φάουλ του Τεγούση.
Στο 11' ασύλληπτη μπαλιά του Στασινού στη πλάτη της άμυνας, το παράλληλο και δυνατό ομως σουτ του Γκέσιου πέρασε μόλις άουτ.
Στο 18' ο Κατσικοκέρης είδε τη κεφαλιά που έπιασε μετά τη σέντρα του Ρομάνο να φεύγει άουτ, με τη Ρόδο να χτυπάει στη δεύτερη επίσκεψη της στα αντίπαλα καρέ και να προηγείται λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο 54' έγινε το 1-1 για την ομάδα του Πειραιά όταν ο Κατσικοκέρης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας ύστερα από πολύ όμορφο συνδυασμό και με προβολή ισοφάρισε.
Στο 69´ ο Εθνικός γύρισε το ματς όταν ο Στασινός επιχείρησε την δυνατή σέντρα και ο Μκρτσιν στην προσπάθεια του να διώξει και να μην προλάβει ο επερχόμενος φορ του Εθνικού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναγόπουλου κάνοντας το 2-1.
Στο 75' ο Μακρυγιάννης έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Ρόδος από το σημείο αυτό και έπειτα βγήκε μπροστά και έτσι ο Εθνικός καταφερε να καθαρίσει το ματς όταν ο Κατσικοκέρης σε μια αντεπίθεση πέρασε με πανέξυπνη προσωπική προσπάθεια τον τερματοφύλακα της Ρόδου και με σουτ έκανε το 3-1, ξεσηκώνοντας και μοιράζοντας χαρά στον παθιασμένο κόσμο του Εθνικού που είδε την ομάδα της καρδιάς του να κερδίζει πανάξια τον πρωτο «τελικό» της φετινής χρονιάς.


Τα άλλα αποτελέσματα της 11ης Αγωνιστικής
Ιωνικός Νίκαιας-ΑΟ Ζευγολατιό 2-0
Διαγόρας Ρόδου-ΠΑΟ Λουτρακίου 8/1
Εθνικός-ΑΣ Ρόδος 3-1
Πέλοπας Κιάτου-Ιάλυσος 0-1
Πανασπροπυργιακός -Κερατσίνι 0-1


Εθνικός:Σικαλιάς, Στασινός,Γερόλυμος (82′ Μάναλης), Κρητικός, Ρούσσης, Κωνσταντίνου, Γκέσιος (55′ Μακρυγιάννης), Τεγούσης (66′ Σωπασής), Κατσικοκέρης, Ρομάνο (88′ Κατίδης), Παυλάκης.

ΑΣ Ρόδος: Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Δαβρής, Μκρτσιάν, Πότσι (71′ Καντιμοίρης), Μίνγκας (82′ Ευγενικός), Αυγενικού, Παβίσεβιτς, Νάκας (61′ Μπανγκούρα), Πινδώνης.

Η Επόμενη αγωνιστική
12η Αγωνιστική 14/1/2018, 15:00
Ιωνικός Νίκαιας-Προοδευτική
ΑΟ Ζευγολατιό-Εθνικός
ΠΑΟ Λουτρακίου-Πέλοπας Κιάτου
ΑΣ Ρόδος-Πανασπροπυργιακός
Ιάλυσος-Κερατσίνι


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου