Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η είσοδος στον τελικό θα είναι τεράστια επιτυχία, αλλά όχι και αυτοσκοπός»




Για τους φετινούς, αλλά και τους απώτερους στόχους του Εθνικού μίλησε ο προπονητής της ομάδας – έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Φάνης Κουντουδιός, ως καλεσμένος στην εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα, Πόλο» της Nova.



Ο τεχνικός του «Αυτοκράτορα» σχολίασε τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισε η νίκη της ομάδας του κόντρα στον Παναθηναϊκό, που την φέρνει αγκαλιά με τη 2η θέση στην κανονική περίοδο.

«Δεν είναι αυτοσκοπός μας να παίξουμε φέτος στον τελικό του πρωταθλήματος. Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε επίπεδο. Σε σχέση με πέρσι έχουμε κάνει βήματα προόδου, αλλά θεωρώ ότι έχουμε και άλλα πολλά να κάνουμε, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό, που είναι το σημείο αναφοράς και το κριτήριο για όλους τους αντιπάλους», είπε ο Φάνης Κουντουδιός και συμπλήρωσε:
«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι ο πραγματικός πρωταθλητής θα είναι ο 2ος, λόγω του γεγονότος ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Ο 1ος σηκώνει το Κύπελλο και γράφεται στην ιστορία, ενώ ο 2ος ξεχνιέται. Το στοίχημα το δικό μας είναι να ανέβουμε επίπεδο και να μπορέσουμε σταδιακά να κοντράρουμε τους μεγαλύτερους».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θεωρεί εξασφαλισμένη ούτε τη 2η θέση, αλλά ούτε καν την 3η, παρότι ο Εθνικός είναι στο «+5» από Παναθηναϊκό και Βουλιαγμένη: «Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει τελείως και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα στις τελευταίες αγωνιστικές. Έχουμε να παίξουμε στη Βουλιαγμένη και στη Χίο, ενώ έχουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τον Υδραϊκό και τον ΠΑΟΚ, που είναι επικίνδυνοι αντίπαλοι. Θα είναι σημαντικό για κάθε ομάδα να αποφύγει την 4η θέση και τη διασταύρωση με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά».

Τέλος, ενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη, το ερχόμενο Σάββατο (21/03), ο προπονητής του Εθνικού δήλωσε: «Η επόμενη αντίπαλός μας είναι μια παραδοσιακή δύναμη της ελληνικής υδατοσφαίρισης και θα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Βουλιαγμένη θα έχει περισσότερο άγχος σ’ αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε να το διαχειριστούμε σωστά».



Σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου