Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ο αυτοκράτορας βρυχάται



Πριν από δύο χρόνια η ανδρική ομάδα του Εθνικού βρέθηκε μία ανάσα από τον αφανισμό. Ο «αυτοκράτορας» κρατήθηκε ζωντανός και προσπαθεί να αναγεννηθεί.


Είναι μία από τις ιστορικότερες του ανδρικού πόλο. Τον τίτλο του «αυτοκράτορα» δεν τον κέρδισε άλλωστε τυχαία. Παρ’ όλα αυτά κινδύνευσε πριν από δύο χρόνια να αφανιστεί. Ο Εθνικός τα κατάφερε και βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου επιχειρεί να αναγεννηθεί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η διοίκηση του Αντώνη Πρίντεζη είναι αυτή που σταδιακά αρχίζει να δρέπει τους καρπούς αυτής της προσπάθειας. Ο δρόμος βέβαια είναι ακόμα μακρύς αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχει σχέδιο και η δυνατότητα υλοποίησής του. «Ξεκίνησε η όλη προσπάθεια με τον Αντώνη Πρίντεζη, εμένα, τον αδελφό μου και τον Βαγγέλη Αναγνώστου, που είναι παλιός πολίστας του Εθνικού», εξηγεί στο Sportsfeed.gr ο γενικός αρχηγός των τμημάτων του υγρού στίβου, Γιάννης Μιχαλόπουλος και συνεχίζει: «Ήταν μία προσπάθεια να μην μπει λουκέτο στον Εθνικό και αν δεν υπήρχαν τα χρήματα του Πρίντεζη δεν θα υπήρχε Εθνικός. Στο πόλο παραλάβαμε ένα χωράφι. Διαλυμένες ακαδημίες και μία ομάδα ανδρών, η οποία τη χρονιά στην Α2 πήγε στη Λαμία τελείως μόνη με μία παρέα τεσσάρων ανθρώπων και πήρε την άνοδο. Εμείς αυτό που θέλουμε σαν διοίκηση είναι να είμαστε φερέγγυοι προς τους αθλητές, τους προπονητές και όποιον συνδιαλλάσσεται με τον Εθνικό, να έχουμε αξιοπιστία και φυσικά να έρθει το αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να γίνει ο Εθνικός για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες προσδοκία, να θέλουν δηλαδή να έρθουν στον Εθνικό. Δίνουμε επίσης μεγάλη βαρύτητα στο τμήμα των υποδομών όπου ο Εθνικός πονάει αλλά κάνουμε βήματα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο». Κομμάτι αυτής της αναγέννησης είναι ο Φάνης Κουντουδιός, που παρέμεινε φέτος στον πάγκο της ανδρικής ομάδας. «Πήραν τον Εθνικό στην Α2, στο χείλος του γκρεμού και πραγματικά τον αναγέννησαν. Με πολλή όρεξη και σωστές επιλογές έχουμε αναδιαρθρώσει τις ακαδημίες, θα κατεβάσουμε τρεις ομάδες στα μικρά πρωταθλήματα και γενικά γίνεται μία σωστή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα», σχολίασε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, που και φέτος θα δώσει μάχη για την καλύτερη δυνατή θέση από τη δεύτερη ως την τέταρτη, έχοντας μικρότερο μπάτζετ από τους ανταγωνιστές της, τη Βουλιαγμένη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.


Ανεβαίνουν και οι γυναίκες
Η γυναικεία ομάδα φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη και η φετινή παρουσία της ομάδας αποτελεί μία δικαίωση για τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, που έχει κατ’ αποκλειστική ευθύνη με τους συνεργάτες του το τμήμα αυτό. «Έφαγα πολλά χαστούκια αλλά δικαιώνομαι φέτος. Το 2012 έμειναν έξι-εφτά αθλήτριες. Φέτος φτάσαμε σημείο να κάνουμε προσθήκες όχι με υποσχετικές ή ελεύθερες παίκτριες αλλά με μεταγραφή. Το σημαντικότερο είναι ότι αλλάξαμε προφίλ με την αντικατάσταση του Κατσούλη με τον Γιώργο Τσόκα στον πάγκο της ομάδας. Ο Τσόκας έδωσε μία άλλη δυναμική και το λέω πολύ ευθέως. Με τον Κατσούλη συνεργαστήκαμε 2,5 χρόνια, τον στήριξα και με στήριξε αλλά άλλο η φιλία και άλλο το αποτέλεσμα. Ο Τσόκας βοήθησε στην αλλαγή φιλοσοφίας από την ομάδα και κατάφερε να πάρει αυτό που θέλει από τα κορίτσια. Άμεσος συνεργάτης είναι ο Μίρκο Σίσιτς στα τμήματα υποδομών, είμαστε ακόμα πίσω σε πολλά πράγματα αλλά προχωράμε σιγά-σιγά με σταθερά βήματα», κατέληξε ο Γιάννης Μιχαλόπουλος.
Για την αναμόρφωση του Εθνικού, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Γιώργος Τσόκας, είπε: «Οι παράγοντες της ομάδας έχουν φτιάξει κάποια σημαντικά κομμάτια, που έχουν να κάνουν με την οργάνωση των τμημάτων και το πώς θα κινηθούν αυτά στο οικονομικό κομμάτι, που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας. Νομίζω ότι μπαίνουν σωστές βάσεις για να φτάσει ο Εθνικός ψηλά και να μπορεί να κρατηθεί εκεί».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου