Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στον τελικό των 50μ. ύπτιο ο κολυμβητής του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. Κοντιζάς!

Στον τελικό των 50μ. ύπτιο προκρίθηκε ο Κοντιζάς
Τρίτη ημέρα του 4ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων, που διεξάγεται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στους απογευματινούς ημιτελικούς στο Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Sports Complex είχαμε τριπλή ελληνική συμμετοχή.
Την αρχή έκανε ο Φώτης Μυλωνάς στα 50μ. ελεύθερο των εφήβων.
Ο 17χρονος αθλητής μας κολύμπησε στον δεύτερο ημιτελικό του αγωνίσματος και τερμάτισε στην τέταρτη θέση με χρόνο 22.82 και έμεινε για μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου εκτός του τελικού, καθώς το τελευταίο εισιτήριο, που θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ μεταξύ του Βραζιλιάνου Guilherme Ocampo και του Καναδού Yuri Kisil, που τερμάτισαν σε χρόνο 22.81, ενώ ίδιο χρόνο με τον Μυλωνά έκανε και ο Βραζιλιάνος Jackson Cβndido, με τον Έλληνα να κατετάγεται δέκατος και να περνάει ως αναπληρωματικός.
Με την καλύτερη επίδοση και νέο ρεκόρ αγώνων πέρασε ο Αυστραλός Luke Perry, που σημείωσε χρόνο 22.11.
Στο δεύτερο αγώνισμα με ελληνικό ενδιαφέρον, τα 50μ. ύπτιο των εφήβων, είχαμε τη διπλή ελληνική συμμετοχή στον πρώτο ημιτελικό του αγωνίσματος των Μιχάλη Κοντιζά και Αποστόλου Χρήστου.
Την πρόκριση για τον αυριανό τελικό με τον πέμπτο καλύτερο χρόνο πήρε ο 18χρονος αθλητής του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ., ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 26.08, επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (26.05), ενώ ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής χθες στα 100μ. ύπτιο Χρήστου για μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, τερματίζοντας τέταρτος με χρόνο 26.18, κατετάγη ένατος και πέρασε ως αναπληρωματικός, με το τελευταίο εισιτήριο του τελικού να πηγαίνει στον Γερμανό Carl Louis Schwarz με 26.17.
Με την καλύτερη επίδοση πέρασε ο Βραζιλιάνος Gustavo Louzada με χρόνο 25.87
Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο το πρωί στις 09:00 ώρα Ελλάδας με τη συμμετοχή της Ελισάβετ Παντή στην έκτη προκριματική σειρά των 50μ. ύπτιο των νεανίδων.
Πηγή: http://www.aquaticsnews.gr/ston-teliko-ton-50m-yptio-o-kontizas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου