Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γιανναλέτσος: «Γρήγορη σωτηρία και μετά βλέπουμε»



Ο Δημήτρης Γιανναλέτσος ήταν ο παίκτης που δίχως αμφιβολία έκλεψε την παράσταση, την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου Νότου στην Γ' Εθνική, αφού πραγματοποίησε... διαστημική εμφάνιση (σ.σ. τριπλ-νταμπλ με 19π., 12 ασίστ, 11 ριμπ.) και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Εθνικό στο να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του Πόλις!
Το superbasket.gr βρέθηκε στο "Π. Σαλπέας" και... θαύμασε ιδίοις όμμασι τα κατορθώματα του έμπειρου σέντερ των Πειραιωτών, ο οποίος μας εξήγησε ότι ο Εθνικός έχει τα φόντα να κάνει το βήμα παραπάνω, υπογράμμισε ότι... τον βοηθάει ο Πόλις με το παιχνίδι του, ενώ αναφορικά με το περιστατικό κόντρα στην Ζάκυνθο, τόνισε χαριτολογώντας ότι "όχι ρε παιδιά, δεν χτύπησα τον συμπαίκτη μου"!

-Καταφέρατε να βάλετε... "στοπ" στο αήττητο σερί του Πόλις, ενώ παράλληλα με τη νίκη αυτή μπήκατε για τα καλά -παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς- στο παιχνίδι της ανόδου...
"Σε περίπτωση ήττας από τον Πόλις, θα χάναμε έδαφος όσον αφορά την άνοδο. Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως είναι φέτος η κατηγορία, είναι ευκαιρία μας! Και αυτό διότι δεν υπάρχει ομάδα που να ξεχωρίζει και να θεωρείται ακλώνητο φαβορί... Οι μισές θα "παίξουν" για την άνοδο και οι άλλες μισές θα παλέψουν για τη σωτηρία... Ηταν όντως μία μεγάλη νίκη για εμάς, για πολλούς λόγους... Ο Πόλις ήταν αήττητος μέχρι τώρα, έτσι ανακόπτοντας την πορεία του αναπτερώθηκε σε μεγάλο βαθμό το ηθικό μας, ενώ πλέον βλέπουμε με άλλο μάτι τη συνέχεια. Παράλληλα, ήταν νίκη που έκλεισε και πολλές "πληγές" και αναφέρομαι στα γεγονότα με τα πρόστιμα που δεχθήκαμε για το πειθαρχικό παράπτωμα...".

-Οσον αφορά το συμβάν ανάμεσα σε εσένα και τον Γιώργο Φιλίππου στην αναμέτρηση με την ΑΓΕΖ... Τι ακριβώς συνέβη; Θεωρείται λήξαν και όλα καλά ή μήπως όχι...;
"Σε θέματα πειθαρχίας ο Εθνικός είναι... αμείλικτος και δεν συγχωρεί! Ηταν ένα περιστατικό που συμβαίνει... 100 φορές μέσα σε ένα παιχνίδι ή στην προπόνηση! Το να πεις μια κουβέντα παραπάνω είναι κάτι συνηθισμένο. Σε όλους τους συμπαίκτες μου μιλάω μέσα στο παιχνίδι... Φυσικά η διοίκηση έπραξε πολύ σωστά από πλευράς της, ωστόσο παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν πολύ συχνά. Τώρα όσον αφορά για τις φήμες που βγήκαν προς τα έξω για το εν λόγω συμβάν, έχω να πω ότι... όχι ρε παιδιά, δεν χτύπησα το συμπαίκτη μου (γέλια)! Ούτε πιαστήκαμε στα χέρια! Αν είναι δυνατόν! Με έπαιρναν συνεχώς τηλέφωνο και με ρωτούσαν "τι έγινε; τον χτύπησες και έφαγες τέτοιο πρόστιμο;"! Το συμβάν θεωρείται λήξαν και φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με τον Γιώργο (σ.σ. Φιλίππου), ούτε με κανέναν άλλον συμπαίκτη μου. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, είμαστε μία πολύ καλή παρέα και το περιστατικό με την Ζάκυνθο ήταν τυχαίο".

-Ο Εθνικός ανέβηκε από... σπόντα στην Γ' Εθνική, ωστόσο δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει... Ποιοι είναι όμως οι στόχοι που έχουν τεθεί και ποια είναι η δική σου άποψη σχετικά με το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;
"Ο στόχος του Εθνικού είναι ξεκάθαρος... Η όσο το δυνατόν γρηγορότερη σωτηρία, μιας και πρόκειται για νεοφώτιστη ομάδα. Πρώτα και κύρια στοχεύουμε στη γρήγορη σωτηρία και μετά, ναι, μπορούμε να κοιτάζουμε και για παραπάνω... Ωστόσο, σαν Δημήτρης σου λέω ότι άποψή μου είναι πως έχουμε όλες τις δυνατότητες να ανεβούμε! Αν συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί και να δουλεύουμε σκληρά το θεωρώ πολύ πιθανό να διεκδικήσουμε -και γιατί όχι να τα καταφέρουμε κιόλας- την άνοδο στην Β' Εθνική!".

-Κόντρα στον Πόλις πραγματοποίησες εμφάνιση... α λα ΝΒΑ, σημειώνοντας τριπλ-νταμπλ με 19 πόντους, 12 ασίστ και 11 ριμπάουντ και ήσουν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Εθνικού επί του Πόλις! 
"Ναι, έπιασα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το παιχνίδι της ομάδας εξάλλου με βοηθά να κάνω... τα πάντα στο παρκέ! Κόντρα στον Πόλις, όπως εξελίχθηκε το ματς, με βοήθησε και πέτυχα τριπλ-νταμπλ. Μάλιστα, και πέρσι με τον Πόλις λίγο έλειψε να κάνω τριπλ-νταμπλ, αφού είχα 13 πόντους, 9 ασίστ και 9 ριμπάουντ! Μάλλον με βοηθούν έτσι όπως παίζουν (γέλια)! Και σε προηγούμενα ματς είχα ανάλογες εμφανίσεις, ωστόσο έτυχε και μπήκαν όλα και από δικές μου προσπάθειες, αλλά και από τις ασίστ που έβγαζα στους συμπαίκτες μου! Βέβαια, μπορώ να παίξω και... ακόμη καλύτερα! Είμαι ευτυχισμένος για τη νίκη και για τη μέχρι τώρα πορεία μας και θέλω ειλικρινά να πω ότι ας μην έκανα και τίποτα, ας ήμουν και στον πάγκο συνέχεια, αρκεί να κερδίζουμε! Αυτό είναι που με "καίει" πάνω απ' όλα!

-Το καλοκαίρι πήρες την απόφαση να μεταγραφείς στον Εθνικό, ο οποίος -τότε- θα αγωνιζόταν στην Α' ΕΣΚΑΝΑ, παρότι είχες και άλλες προτάσεις από υψηλότερων κατηγοριών ομάδες... Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την απόφασή σου αυτή και τι σε έκανε να πεις το "ναι" στον Εθνικό;
"Ξέρω ότι μπορώ να παίξω και σε παραπάνω κατηγορίες... Ωστόσο, έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν είναι εποχές να κάνεις τον... ήρωα! Αυτό που προέχει πλέον, είναι να πας σε μία ομάδα που θα παίρνεις τα λεφτά σου και θα ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις. Είχα ακούσει τα καλύτερα για τον Εθνικό από όσους μου είχαν μιλήσει για την ομάδα (όπως π.χ. από τον Κουκά). Συν τοις άλλοις, το καλοκαίρι βρέθηκα με τον πρόεδρο και οι απόψεις μας ταυτίζονταν. Γνώριζα ότι είναι φερέγγυος, ότι είναι καλός άνθρωπος και ότι δεν θα με κορόιδευε, όπως άλλωστε μου έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν... Ο πρόεδρος με κέρδισε με τον λόγο και τον τρόπο του και δεν είχα λόγο να αρνηθώ την πρόταση. Και όσα άκουσα γι αυτόν το καλοκαίρι, αποδεικνύονται και στην πράξη. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».


Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου