Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τσόκας: «Πρόκληση για μένα ο Εθνικός»




Ο νέος αρχηγός του Εθνικού Γιώργος Τσόκας
Ως νέα πρόκληση στην καριέρα του θεωρεί την παρουσία του στην ομάδα του Εθνικού και την συμμετοχή στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α2 ανδρών ο Γιώργος Τσόκας.
Ο νέος αρχηγός των «κυανολεύκων» μίλησε στο Aquaticsnews και αναφέρθηκε τόσο στην φετινή σεζόν με το σκουφάκι του Εθνικού, όσο και στις αυξημένες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει στην ομάδα του Πειραιά.
«Καταρχήν θέλω να ευχηθώ καλή αρχή και πάνω απ’ όλα να είμαστε υγιείς, αφού αυτό είναι το πιο σημαντικό στον αθλητισμό. Αν είμαστε καλά, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο πρωτάθλημα της Α2, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο, αφού ουσιαστικά διεξάγεται σε δύο τριήμερα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις των αγώνων», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Τσόκας.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «προσωπικά, είναι ένα καινούριο ξεκίνημα για μένα και παρόλο που ασχολούμαι πολλά χρόνια με την υδατοσφαίριση, επιστρέφω στο πρωτάθλημα της Α2 έπειτα από την πρώτη μου σεζόν με τον Ηλυσιακό, αλλά και μία χρονιά με τον Παναθηναϊκό. Από την μία, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, από την άλλη όμως, μου αρέσει η διαδικασία να δοκιμάζω νέες προκλήσεις, όπως είναι ο Εθνικός στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών».
Αναφορικά με τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στους «κυανόλευκους», ο έμπειρος αθλητής σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που συμφώνησα με την ομάδα, όλοι όσοι ασχολούνται με τον Εθνικό μου έδειξαν ότι το σωματείο είναι μία οικογένεια. Γενικότερα, γίνεται μία νέα προσπάθεια, ώστε ο Εθνικός να φτάσει εκεί που του αρμόζει. Η διοίκηση είναι κοντά μας, όλοι μας στηρίζουν και παρά το γεγονός ότι όλοι θέλουν να δουν τον Εθνικό ξανά ψηλά, δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα, για να προχωρήσει με σταθερά κι ανοδικά βήματα. Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα φέτος θα αποτελείται κυρίως από νεαρούς αθλητές, κάτι που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα και με γεμίζει με περισσότερο πάθος και όρεξη για δουλειά».
Και πρόσθεσε σχετικά με τις δικές του αρμοδιότητες ότι «αναμφίβολα, οι ευθύνες φέτος για μένα θα είναι μεγαλύτερες, διότι με το που ήρθα η διοίκηση μου διευκρίνισε ότι η ομάδα θα στηρίζεται πάνω μου. Οπότε, θα πρέπει πάντα να δίνω το σωστό παράδειγμα και τον καλύτερό μου εαυτό».
Παράλληλα, όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον χώρο της υδατοσφαίρισης, σχολίασε ότι«σίγουρα, ο ελληνικός αθλητισμός στο σύνολό του βιώνει μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, ωστόσο θεωρώ ότι θα δούμε ένα δυνατό κι αμφίρροπο πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη, που θα πρωταγωνιστήσουν μέχρι τέλους, όλες οι άλλες ομάδες θα παλέψουν για ό,τι καλύτερο. Αναμένεται συναρπαστικό το πρωτάθλημα, με την Βουλιαγμένη να επιθυμεί να διατηρήσει τα σκήπτρα, ενώ ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις κατακτήσεις τίτλων».
Πηγή:aquaticsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου