Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πετράκης: «Ικανοί να πετύχουμε τους στόχους μας»


Ο Κώστας Πετράκης από την παρουσίαση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου
Την εμπιστοσύνη του στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό του Εθνικού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου εξέφρασε ο Κώστας Πετράκης.
Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» μίλησε στοAquaticsnews και αναφέρθηκε τόσο στο παρόν με την ομάδα του Πειραιά να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, όσο και στο μέλλον με τις υποδομές του συλλόγου.
«Μου έγινε μία ιδιαίτερα τιμητική πρόταση από την ομάδα που μεγάλωσα και ανδρώθηκα και την αποδέχθηκα. Ο Εθνικός προσπαθεί σε γερές βάσεις να χτίσει μία καινούρια ομάδα, αλλά και να κάνει μία σοβαρή προσπάθεια με σοβαρούς ανθρώπους, ώστε να μπορέσει να πάει ξανά σιγά-σιγά εκεί που του αξίζει», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Πετράκης.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «η διοίκηση της ομάδας θεώρησε ότι εγώ μπορώ να βοηθήσω στην προσπάθεια που καταβάλλουν και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό».
Αναφορικά με το ρόστερ των «κυανολεύκων» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι «το φετινό ρόστερ του Εθνικού θα είναι αρκετά νεανικό, ενώ ο πιο έμπειρος παίκτης θα είναι ο Γιώργος Τσόκας. Βέβαια, κι εκείνος δεν είναι πολύ μεγάλος, αλλά απέχει ηλικιακά από τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι μία ομάδα που θα προσπαθήσει να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Για μένα η φετινή ομάδα είναι ικανή να πετύχει τους στόχους της, ωστόσο χρειάζεται χρόνο, προπόνηση, αρκετή δουλειά και δέσιμο. Γενικά πάντως είμαι αισιόδοξος, αν και δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι».
Ενώ, σχετικά με την ανάθεση αρχηγικών καθηκόντων στον Γιώργο Τσόκα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Γιώργος (σ.σ. Τσόκας) είναι ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας, οπότε ήταν καθαρά τυπική διαδικασία. Βέβαια, θα υπάρχει και υπαρχηγός, ένα παιδί 20 χρόνων από τα σπλάχνα του Εθνικού, ο Γιώργος Αλεβίζος. Νομίζω ότι ο ενθουσιασμός και το ταλέντο του νεαρού με την εμπειρία και τη σοφία του παλαιότερου θα δημιουργήσουν ένα πολύ καλό μίγμα».
Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στις υποδομές του συλλόγου λέγοντας ότι «ο Εθνικός πάντα είχε υψηλού επιπέδου υποδομές, αλλά το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός ότι δεν λειτουργούσαν σωστά. Βέβαια, είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος διότι αυτή την στιγμή οι υποδομές της ομάδας λάμπουν. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους προπονητές των υποδομών, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Νίκο Βαβούρη και Φώντα Μαρκόπουλο για την σωστή δουλειά που κάνουν. Ήδη μετέχουν κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα και είναι στο χέρι τους να καθιερωθούν».
Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί γενικά στον χώρο της υδατοσφαίρισης, ο Κώστας Πετράκης επισήμανε ότι «η κατάσταση πλέον είναι γνωστή με αρκετά προβλήματα και κλειστά κολυμβητήρια παντού. Ελάχιστα χρήματα κυκλοφορούν, δεν υπάρχουν κίνητρα, ενώ συνέχεια ακούμε ψέματα από την πολιτεία για βελτίωση της κατάστασης. Προσωπικά, είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι της υδατοσφαίρισης δεν θα αφήσουν τον χώρο να καταστραφεί. Ενδεχομένως θα υπάρξει μία κάμψη, αλλά όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε. Παραμένω αισιόδοξος, διότι αυτός ο χώρος έχει αξιόλογους ανθρώπους και στο τέλος θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα διάφορα προβλήματα».



Πηγή:Aquaticsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου