Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Δεριζιώτης: «Το παν, για να παίξει στην Α1 ο Εθνικός».




Το παν, προκειμένου ο Εθνικός να αγωνιστεί στη Basket League, θα κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας, όπως τόνισε Κώστας Δεριζιώτης.

Ο πρόεδρος των Πειραιωτών έκανε λόγο για μια "ιστορική στιγμή" για τον σύλλογο, επισημαίνοντας πως άπαντες οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία συμμετοχής στην Α1, μετά την αποχώρηση της Κηφισιάς.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του Εθνικού, Κώστας Δεριζιώτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

«Εγώ δεν αισθάνομαι πρόεδρος, είμαι ένας φανατικός φίλος του Εθνικού και ως τέτοιος προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ τα τελευταία χρόνια και να συμμετέχω στην καταπληκτική πορεία που είχε η ομάδα. Πάντα φυσικά και με την καθοριστική συμβολή των υπολοίπων. Τώρα πια, έχουμε μπροστά μας, μια ιστορική στιγμή, όπου όλοι οι Εθνικοί πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να παίξουμε στην Α1. Εκεί που αξίζει στον σύλλογο να βρίσκεται. Τα έχουμε πάει πολύ καλά ως τώρα, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε πως ο Εθνικός έχει τα εφόδια για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο. Στην Α1…».

«Η Α1 έχει έξοδα, αλλά έχει και έσοδα που δεν είναι λίγα σε σχέση με τις παρακάτω κατηγορίες που είναι μηδαμινά. Το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, γιατί μιλάμε για μια επαγγελματική κατηγορία, με ό,τι αυτό σημαίνει. Τα χρήματα είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού του κομματιού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας σχεδιασμός στην ομάδα. Κινούμαστε με πολύ προσεκτικές κινήσεις, με βάση το όραμα που έχουμε για τον σύλλογο. Θέλουμε να χτίσουμε μια νεανική ομάδα, με παιδιά που θα έχουν μεράκι και όρεξη, μια ομάδα που θα αποπνέει υγεία και θα κάνει όλους τους Εθνικούς να χαίρονται με αυτό που βλέπουν. Θέλουμε να τονώσουμε το υγιές προφίλ που βγάζει προς τα έξω ο Εθνικός μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς για το κάλεσμα που απήυθυνε ο Εθνικός προς τον κόσμο για την προσεχή Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Α1, απάντησε: «Είμαστε άνθρωποι της εξωστρέφειας, ό,τι κάνουμε θέλουμε να είναι διάφανο. Ο Εθνικός δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ, είναι μια ομάδα που θέλουμε να συμμετέχει ο κόσμος. Γι’ αυτό καλέσαμε επιφανείς Εθνικούς, απλούς φιλάθλους, ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, να έρθουν να ακούσουν το όραμά μας, να κουβεντιάσουμε. Να δούμε τι θέλει ο κόσμος και να… μετρηθούμε για να δούμε πόσοι είμαστε, ποιοι είμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Πριν από λίγο μας ήρθε η επίσημη πρόσκληση από την ΕΟΚ για την Α1. Από την Παρασκευή που έχει κυκλοφορήσει το νέο (σ.σ με την αδυναμία της Κηφισιάς να παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα) έχουμε σηκώσει μανίκια και τρέχουμε κάποιοι άνθρωποι για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να παίξει στην Α1 ο Εθνικός και να πρωταγωνιστήσει. Εμείς κι όλος ο Πειραιάς θα κάνουμε ό,τι παιρνά απ’ το χέρι μας για να κατέβει στην Α1 ο Εθνικός, γιατί αυτό του αξίζει και του πρέπει. Είναι μια ιστορική ευκαιρία και πρέπει όλοι να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Δεν είμαστε η ομάδα των ανθρώπων που θα έβαζε το σύλλογο σε περιπέτειες, είτε θα έταζαν πράγματα που δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε. Οτιδήποτε υποσχόμαστε, είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Ούτε μία στο εκατομμύριο, κάτι λιγότερο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον Εθνικό να βρεθεί ξανά στην επικαιρότητα και γιατί όχι να… τραβήξει όλο το σύλλογο. Και τα υπόλοιπα τμήματα. Θέλουμε να πραγματώσουμε το όνειρο της Α1 και ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε πολύ θετικά νέα στην ομάδα. Να ανακοινώσουμε πως είμαστε έτοιμοι για την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ..

Για το γηπεδικό θέμα: «Το θέμα των γηπέδων στον Πειραιά είναι μια τραγική ιστορία. Είμαι ο τελευταίος που θα ζητούσα απ’ το κράτος να μου λύσει τέτοιου είδους προβλήματα. Ωστόσο, στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί εγκαταλελειμμένοι χώροι και φωνάζουμε στο κράτος να μας παραχωρηθούν και να τους φτιάξουμε με δικά μας έξοδα. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Εμείς ψάχνουμε χώρο για να στεγάσουμε την ομάδα μας, τα παιδιά μας, τις ακαδημίες μας. Έχουμε να προσφέρουμε και γι’ αυτό ζητάμε ό,τι ζητάμε. Εμείς από την πρώτη στιγμή κοιτάξαμε το κομμάτι των ακαδημιών με μικρά παιδιά. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη φυγή παιδιών. Είναι δυνατόν να φεύγουν από τον Πειραιά και να πηγαίνουν σε 3-4 δήμους πιο πέρα επειδή εμείς δεν μπορούμε να τα βοηθήσουμε; Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Εμείς θέλουμε να στήσουμε ένα στέρεο οικοδόμημα...».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου