Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Φ. Κουντουδιός: «Να γίνουμε ομάδα γρήγορα»

\kountoudiosΤο waterpolonews βρέθηκε στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγιέρωφ» και συνομίλησε με τον προπονητή της ομάδας του Εθνικού Φάνη Κουντουδιό μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.
Ο τεχνικός των Πειραιωτών μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας του «αυτοκράτορα», για του στόχους που θέτει για τη φετινή σεζόν, αλλά και για το νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Η προετοιμασία μέχρι στιγμής πάει αρκετά καλά. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά προσπαθούν πολύ έτσι ώστε να το πετύχουμε το βασικό μας στόχο που είναι να ανέβει ο Εθνικός επίπεδο.»
Ο Εθνικός πέρσι στην επιστροφή του στην Α1 είχε μια πολύ θετική παρουσία τερματίζοντας στην 6η θέση. Μπορούμε να πούμε ότι για φέτος ο στόχος της ομάδας είναι τα πλέι οφ;
«Πέρσι, όπως πολύ σωστά είπες, τερματίσαμε στην 6η θέση. Για μας η τετράδα απείχε γύρω στους 15 βαθμούς ενώ η ζώνη του υποβιβασμού γύρω στους 8 με 9. Οπότε μπορεί να τερματίσαμε έκτοι, αλλά ήμασταν περισσότερο κοντά στο γκρουπ καθόδου απ΄ ότι στο γκρουπ των ισχυρών.
Το να καλύψουμε αυτούς τους 15 βαθμούς που χρειάζονται για να μπούμε στην 4άδα δεν θα είναι εύκολο.
Σίγουρα, όμως, ο στόχος μας θα είναι να μπορέσουμε να κοντράρουμε τις ομάδες που είναι από πάνω μας.»
Δεδομένου ότι η ομάδα ενισχύθηκε μεταγραφικά το φετινό καλοκαίρι. Τι προσδοκίες μπορούμε να έχουμε;
Το ότι ενισχύθηκε ο Εθνικός δεν σημαίνει ότι ανέβασε τον προϋπολογισμό του. Μπορούμε να πούμε ότι ενισχύθηκε θεωρητικά γιατί πήρε κάποια παιδιά πιο έμπειρα στην Α1.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνουμε ομάδα γρήγορα, γιατί άλλαξαν πάρα πολλά πρόσωπα, και να μπορέσουν και οι αρκετοί νέοι παίχτες που έχουμε να μπουν γρήγορα στο κλίμα της Α1.
Πάνω σε αυτό που είπατε, πώς κρίνετε την ομάδα από άποψη ομοιογένειας;
Εκεί δεν είμαστε σε καλό επίπεδο και θέλουμε ακόμη χρόνο, μιας και έχει αλλάξει πάνω από το 50%  της ομάδας. Χρειαζόμαστε χρόνο, λοιπόν, για να γίνουμε ένα ομοιογενές σύνολο και να προσαρμοστούν τα νέα παιδιά στα δεδομένα του Εθνικού.
Οπότε για αυτό δουλεύουμε αρκετά για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της νέας χρονιάς.
Πώς βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα;
Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και ότι θα συμβούν πολλές εκπλήξεις. Εκτός του Ολυμπιακού που θα είναι πρώτος κατά γενική ομολογία, θεωρώ πως από εκεί και κάτω θα γίνουν γερές μάχες στην πισίνα.
Ξέχωρα από το γκρουπ της περσινής τετράδας, δηλαδή από Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, που συνεχίζουν να είναι τα φαβορί για την 4άδα, πιστεύω ότι το επόμενο γκρουπ που απαρτίζεται από τη Χίο, τον Εθνικό, τον Υδραϊκό, το Καλαμάκι και τη Γλυφάδα θα είναι σε θέση να κοντράρει τους μεγαλύτερους.
Κλείνοντας, θέλετε να κάνετε μια ευχή για την καινούρια σεζόν;
«Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα και να είναι αρωγοί όλοι παράγοντες που συμμετέχουν σε αυτό, ΚΟΕ, διαιτησία, δημοσιογράφοι  κτλ. , σε αυτήν την κατεύθυνση.»


http://www.waterpolonews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου