Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ν. Ψυλέας στο superbasket.gr: «Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής!»

psileas_logo





Το περασμένο καλοκαίρι ο Νίκος Ψυλέας αποφάσισε να αφήσει την Α2 για χάρη του Εθνικού και πλέον νιώθει κάτι παραπάνω από δικαιωμένος, καθώς η ομάδα του Πειραιά προελαύνει στον νότιο όμιλο της Β” Εθνικής και αν κάμψει την αντίσταση του Ιωνικού Νικαίας στο μεγάλο ντέρμπι, τότε θα βρεθεί με το… ενάμιση πόδι στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία!



Λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη «μάχη», ο χαρισματικός φόργουορντ τοποθετήθηκε μέσα από τη συνέντευξή του στο superbasket.gr, βάζοντάς μας στο κλίμα του μεγάλου αγώνα, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες που υπάρχουν στον Εθνικό, στην φετινή πορεία, αλλά και στον Κώστα Σορώτο.



Η αποστολή σας στη δύσκολη έδρα του Αμύντα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πού κρίθηκε το παιχνίδι;

Λόγω του τελικού του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ που παίξαμε την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη 26/02) δεν προλάβαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα αυτό το παιχνίδι, αλλά όλα τα παιδιά μπήκαμε στον αγώνα με πολύ καλή τακτική στο μυαλό μας, με αποφασιστικότητα και σιγουριά για να πάρουμε το τόσο σημαντικό εν όψει της συνέχειας αποτέλεσμα.



Και τώρα… Ιωνικός Νικαίας. Πώς το αντιμετωπίζετε και τι θα πρέπει να προσέξετε;

Το συγκεκριμένο παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε όπως όλα τ” άλλα. Σκοπός μας σε όλα τ” άλλα παιχνίδια είναι η νίκη, έτσι και σε αυτό θέλουμε μόνο τη νίκη. Σεβόμαστε την ιστορία του Ιωνικού, σεβόμαστε τους παίκτες-προπονητές του και εύχομαι να γίνει ένα όμορφο και ποιοτικό παιχνίδι… Εμείς, οι παίκτες του Εθνικου, θα κάνουμε κατάθεση ΨΥΧΗΣ!!!



Ποια θεωρείς ότι ειναι τα μεγάλα σας «ατού» και ποιες οι αδυναμίες σας;

Οι αδυναμίες μας έως τώρα είναι οι ατυχίες που έχουμε με τους τραυματισμούς. Ποτέ δεν έχουμε παίξει πλήρεις σαν ομάδα. Θεωρώ πως αν δεν είχε συμβεί αυτό, ίσως και να μην είχαμε ούτε αυτές τις δυο ήττες. Το «ατού» μας είναι ότι όλοι παίκτες-προπονητές είμαστε κάτω από την ομάδα. Όλοι έχουμε τον ίδιο κοινό στόχο για να φτάσει ο Εθνικός εκεί που αξίζει. Είμαστε μια ομάδα, που σε όλα τα επίπεδα, θα τη ζήλευαν ακόμα και σύλλογοι τις Α1.



Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα με κόσμο σαν του Εθνικού;

Το να παίζεις με τόσο κόσμο και γενικά να αισθάνεσαι τόσο δίπλα σου τον κόσμο του Εθνικού σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και παράλληλα να δίνεις κάθε Κυριακή το 100% των δυνατοτήτων σου, αλλά παράλληλα σε γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέρχεσαι στις προσδοκίες τους!



Πιστεύεις ότι μπορείτε να κερδίσετε την απευθείας άνοδο;

Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε δείξει μια σταθερότητα και μια σοβαρότητα. Έτσι, λοιπόν, με νίκη την Κυριακή απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας βάζουμε τα θεμέλια για απευθείας άνοδο στην Α2



Περιέγραψέ μας με δυο λόγια τον Κώστα Σορώτο…

Ό,τι και να πω εγώ για τον Κώστα Σορώτο θα είναι λίγο. Η δουλειά του και η πορεία του στον χώρο του μπάσκετ τα έχουν δείξει τα 35 χρονια της διαδρομής του…



Τέλος θα ήθελα ένα σχόλιο για το επίπεδο του νότιου ομίλου της Β” Εθνικής και πόσο σας βοηθάει το γεγονός ότι έχετε μόνο ένα ταξίδι μέσα στη χρονιά…

Το επίπεδο ειναι υψηλό. Αρκετοί παίκτες που έπαιζαν στην Α2 έχουν κατέβει κατηγορία και παίζουν στην Β” Εθνική. Το γεγονός ότι έχουμε μόνο ένα ταξίδι και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια διεξάγονται στην Αθήνα, ανάγει αυτομάτως το πρωτάθλημα σε ακόμα πιο ανταγωνιστικό, με ομαδες να μπορούν να κερδίζουν εντός και εκτός πολύ πιο εύκολα.


www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου