Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

"Να είμαστε αυτοί που πρέπει"



Η προετοιμασία της ομάδας μας για τον τελικό με τον Αετό συνεχίζεται σε απόλυτα αμείωτους ρυθμούς..Ο στόχος του Κυπέλλου - που αποτελεί το πρώτο τρόπαιο για την χρονιά-είναι στο μυαλό τόσο του προπονητή όσο και των παικτών που δηλώνουν έτοιμοι να στεφθούν Κυπελλούχοι Πειραιά..
 Το ....πρώτο λοιπόν κύπελλο περιμένει κάτοχο και τόσο οι παίκτες όσο και η τεχνική ηγεσία τονίζουν ότι έμαθαν από τα λάθη του περσινού τελικού  με το Μοσχάτο και ατενίζουν το ματς με αισιοδοξία αλλά και σεβασμό απέναντι στον Αετό.



Χατζηαλέξης

Coach, τελικός κυπέλλου Πειραιά το Σάββατο στο Γ. Καραϊσκάκης με αντίπαλο του Εθνικού τον Αετό Κορυδαλλού. Η ομάδα σας έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης ξανά χάνοντας την κούπα στο κοντινό παρελθόν από την Προοδευτική και πέρυσι από το Μοσχάτο. Φέτος κόντρα στον Αετό θα σπάσει αυτή η κακή παράδοση;
Σίγουρα πάμε στο γήπεδο Καραϊσκάκη για να κατακτήσουμε το τρόπαιο εξάλλου αυτός είναι ένας από τους στόχους μας το αποδείξαμε και στα δυο παιχνίδια με το Μοσχάτο και πιστεύω ότι φέτος θα τα καταφέρουμε.
Αντιμετωπίσατε δυο φορές τον Αετό στο πρωτάθλημα και τα παιχνίδια αναδείχθηκαν ισόπαλα. Λέγεται ότι ίσως ο Αετός έχει βρει το κουμπί του Εθνικού. Τώρα, στον τελικό του κυπέλλου επιφυλάσσετε εκπλήξεις στον κ. Πανοηλία;
Εκπλήξεις δεν νομίζω καθώς η μία ομάδα γνωρίζει την άλλη δηλαδή το παιχνίδι του ενός είναι γνωστό στον άλλον. Σίγουρα έχουμε και ποιότητα και καλούς ποδοσφαιριστές. Ο φίλος μου ο Πανοηλίας κατάφερε δυο φορές και μας πήρε ισοπαλία αλλά πιστεύω  ότι δεν θα βρει κουμπί αυτή τη φορά γιατί θα το έχουμε καλά κρυμμένο!
Πάντως, ο Εθνικός είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση τους κυπέλλου. Καλό αυτό ή κακό; Πως το διαχειρίζεται η ομάδα;
Το αν μας θεωρούν φαβορί για μας αυτό είναι αδιάφορο. Εμείς σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να είμαστε αυτοί που πρέπει, τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, είμαστε σε μια συγκυρία κατά τη οποία η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και νομίζω ότι έχουν καταλάβει και οι ίδιοι οι παίκτες τι πρέπει να κάνουν  μέσα στο Καραϊσκάκη για να σηκώσουμε το κύπελλο.
Ο Εθνικός αναμφισβήτητα είναι μια ομάδα διακρίσεων και τροπαίων και το αποδεικνύει και η ιστορία του. Σε αυτόν τον τελικό ποιο είναι το κίνητρο για το οποίο θα πείτε στους παίκτες να παλέψουν;
Κάθε τελικός, κάθε τρόπαιο είναι αυτόματα κίνητρο οπότε δεν έχω να πω κάτι στους παίκτες μου. Ειδικά οι περσινοί που ζήσαμε την στεναχώρια που πήραμε από το Μοσχάτο έχουμε πει ότι δεν θα την ξαναβιώσουμε. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους τους παίκτες και πιστεύω ότι θα μπουν στο παιχνίδι τόσο σοβαροί όσο θα πρέπει για να πάρουμε το τρόπαιο.
Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης; Ένα γρήγορο γκολ, μια πολύ δυνατή άμυνα, ένα καλό παιχνίδι στο κέντρο;
Δεν νομίζω. Το παν είναι η διάρκεια. Όποια ομάδα θα έχει διάρκεια στο παιχνίδι αυτή θα πάρει και το κύπελλο. Εμείς έχουμε και την ποιότητα και τους παίκτες για να έχουμε διάρκεια και για να κάνουμε καλό παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που απ’ ό,τι ξέρω θα έρθει στο γήπεδο κατά χιλιάδες και φέτος θέλουμε να τον αποζημιώσουμε μετά την στεναχώρια που πήρε πέρυσι.
Ποιο το δυνατό και το πιο αδύναμο σημείο του Εθνικού και τι ισχύει και για τον Αετό;
Αδύναμο σημείο φέτος δεν νομίζω ότι έχουμε. Δόξα το Θεό σε όλες τις γραμμές μας είμαστε δυνατοί, έχουμε ενισχυθεί. Σίγουρα από τη μέση και μπροστά είμαστε πάρα πολύ δυνατοί, έχουμε τέτοιους παίκτες που μπορούν  να διασπάσουν κάθε άμυνα. Ο Αετός είναι μια ομάδα που έχει διάρκεια στο παιχνίδι, έχει καλούς παίκτες αλλά νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι επειδή το θέλουμε παρά πολύ δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσουμε.
Ο Εθνικός και ο Αετός κράτησαν έξω από τον τελικό κυπέλλου Οδηγήτρια και Μοσχάτο δηλαδή τους πρωταγωνιστές του 1ου ομίλου.  Τελικά οι φιναλίστ του τελικού είναι οι δυο καλύτερες ομάδες του Πειραιά;
Αυτό αποδεικνύεται. Εξάλλου κι εγώ πιστεύω ότι ο Αετός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες, μετά από μας, μια ομάδα που δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε κι αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον τελικό γιατί σε αυτό το ματς θέλουμε να την κερδίσουμε. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
ΟΡΦΑΝΟΣ       
Εθνικός και Αετός Κορυδαλλού στον τελικό κυπέλλου. Ποιες οι σκέψεις σας;
Ο Αετός είναι μια ομάδα την οποία την γνωρίζουμε αλλά κι εκείνος μας γνωρίζει καθώς αγωνιζόμαστε στον ίδιο όμιλο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει ποιοτικούς παίκτες, έναν πολύ καλό προπονητή και έχει κάνει μια πολύ καλή πορεία ,μέχρι στιγμής,  στο πρωτάθλημα. Τώρα εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Γενικά όμως η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει κάνει καλές εμφανίσεις και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια ανάλογη εμφάνιση ώστε να πάρουμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς που θα μας δώσει κουράγιο και για τη συνέχεια.
Οι φιναλίστ του τελικού είναι οι δυο καλύτερες ομάδες του Πειραιά; Ποια η άποψή σας;
Δεν θα πω αν είναι οι δυο καλύτερες, αυτό κανείς δε μπορεί να το ξέρει. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι έχουν φτάσει δίκαια στον τελικό.
Το κλειδί της αναμέτρησης;
Για μένα σε όλα τα παιχνίδια το κλειδί είναι πάντα η διάθεση και η θέληση.
Ο τελικός κυπέλλου έχει ειδικό  βάρος για τον Εθνικό δεδομένου ότι πέρυσι έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό;
Όχι δεν νομίζω. Αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε το κύπελλο. Δεν σκεφτόμαστε τι έγινε πέρυσι. Φέτος είμαστε στον τελικό ξανά, θέλουμε να το χαρούμε, να ζήσουμε αυτή τη γιορτή μέχρι το τέλος αποκτώντας το τρόπαιο.


ΛΥΓΚΟΣ
Ήρθε η ώρα του τελικού κυπέλλου, με αντίπαλο τον Αετό Κορυδαλλού. Είναι φυσικά ένα ματς με στόχο την κατάκτηση του τρόπαιου. Ποιο είναι το κλίμα στα αποδυτήρια και γενικά το κυρίαρχο συναίσθημα;
Ψυχολογικά είμαστε μια χαρά, περιμένουμε αυτό το παιχνίδι αλλά και σωματικά είμαστε έτοιμοι. Νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τον Αετό στο πρωτάθλημα και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το τρόπαιο.
Έχεις σκεφτεί ποιο μπορεί να είναι το κλειδί της αναμέτρησης;
Το κλειδί της αναμέτρησης νομίζω ότι είναι καθαρά η ψυχολογία, θα μπούμε νομίζω δυνατά, πέρυσι δεν το είχαμε κάνει αυτό και ήμασταν πολύ κακοί στο α΄ ημίχρονο προσπαθήσαμε να φέρουμε τα πράγματα στα ίσα και ήταν πολύ δύσκολο με 10 παίκτες αλλά φέτος πιστεύω ότι είναι η χρονιά μας και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα και εύχομαι να καταφέρουμε και τον πρωταρχικό μας στόχο που είναι η άνοδος.
Εσύ έχεις κατακτήσει κύπελλο Πειραιά το 2003 με τον Ολυμπιακό, αυτή είναι συνολικά η τρίτη σου συμμετοχή σε τελικό. Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά της ομάδας για το ματς με τον Αετό;
Θα τα συμβούλευα να μπουν και να χαρούν το παιχνίδι όπως κάναμε αρχικά και πέρυσι, βέβαια το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Το κυριότερο δυστυχώς  τελικά είναι το αποτέλεσμα αλλά σε κάθε περίπτωση θα πάμε να το χαρούμε και να δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε την κούπα. Εμένα η περσινή ήττα με πείραξε πολύ και θέλω τουλάχιστον φέτος να φύγω χαρούμενος από το γήπεδο αυτό.
Πιστεύεις ότι γενικά αυτή η αναμέτρηση θα αναδείξει κυρίως τους έμπειρους παίκτες;
Είναι ένα παιχνίδι που θα αναδείξει όλους τους παίκτες, την ίδια την ομάδα, τον κόσμο μας, όπως  πέρυσι που ήταν πρωταγωνιστής, και πιστεύω φέτος να κάνουμε τους φίλους μας χαρούμενους και να πάνε όλα καλά.   

ΣΑΜΙΟΣ
Τελικός κυπέλλου με αντίπαλό τον Αετό Κορυδαλλού, μια πολύ καλή ομάδα. Αγωνιστικά πως είναι ο Εθνικός;
Νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα πολύ καλύτερα μετά  από ένα μικρό διάστημα κατά το οποίο κάναμε κοιλιά  και τώρα έχουμε επανέλθει στο επίπεδο που θέλουμε να είμαστε και θεωρώ ότι όλο αυτό θα φανεί και το Σάββατο.
Το γεγονός ότι πέρυσι ο Εθνικός δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο και φέτος ξαναπάει στον τελικό με διαφορετικό φυσικά αντίπαλο αφού το Μοσχάτο το απέκλεισε στην ημιτελική φάση, πως επηρεάζει αυτή  τη συμμετοχή;
Σίγουρα σημαίνει ότι είμαστε καλή ομάδα, ότι βλέπουμε κι αυτό τον θεσμό πολύ σοβαρά όπως και το πρωτάθλημα και βέβαια φέτος είμαστε περισσότερο πεισμωμένοι μετά την περσινή ήττα. Φέτος το κύπελλο το θέλουμε ακόμα πιο πολύ και για μας και για τον κόσμο του Εθνικού οπότε νομίζω ότι το Σάββατο θα δώσουμε ακόμα περισσότερα απ’ όσα δώσαμε πέρυσι για να το κατακτήσουμε.
Είσαι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Σε αυτόν τον αγώνα ευελπιστείς σε ένα γκολ; Ο στόχος σου είναι να σκοράρεις;
Πάντα ο στόχος όλων είναι να μπουν στο γήπεδο και να σκοράρουν είτε παίζουν κέντρο είτε επίθεση είτε άμυνα. Αυτή είναι και η ουσία του ποδοσφαίρου.  Από ‘κει και πέρα το θέμα είναι να κερδίσει η ομάδα. Τώρα το ποιος θα σκοράρει δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Μακάρι να σκοράρω κι εγώ αλλά αυτό που μετράει είναι να κερδίσει η ομάδα.
Ποιο θα μπορούσε να είναι για σένα το κλειδί του αγώνα;
Νομίζω ότι το παιχνίδι θα κριθεί καθαρά από την δική μας την απόδοση. Αν εμείς θα είμαστε αυτοί που πρέπει και αυτοί που μπορούμε να είμαστε νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά.



ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
Το Σάββατο Εθνικός και Αετός Κορυδαλλού αντιμέτωποι στον τελικό του κυπέλλου, σε μια γιορτή για το πειραϊκό ποδόσφαιρο. Ποια είναι γενικά η ψυχολογία της ομάδας και τι επικρατεί και στα αποδυτήρια;
Εμείς αυτό το παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. Πιστεύουμε όντως ότι θα είναι μια γιορτή, ότι θα είναι εκεί ο κόσμος του Εθνικού γεμίζοντας το γήπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο και αυτό είναι ένα ακόμη κίνητρο για να μπορέσουμε να παίξουμε, να το ευχαριστηθούμε,  μιας και ο τελικός πραγματοποιείται και σε πολύ καλό γήπεδο, και να κερδίσουμε το κύπελλο.
Φέτος ο Εθνικός απέκλεισε το Μοσχάτο, τον περσινό κυπελλούχο. Αυτό δίνει ένα κίνητρο παραπάνω στην ομάδα σου παρότι στον τελικό  αντιμετωπίζει μια άλλη ομάδα και όχι το Μοσχάτο;
Δεν κοιτάζουμε κανένα Μοσχάτο και καμμία άλλη ομάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει ο Εθνικός, η ομάδα μας, το τι έγινε πέρυσι είναι κάτι διαφορετικό και δεν μας απασχολεί. Αυτό που σκεφτόμαστε τώρα είναι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Αετό ο οποίος είναι μια καλή ομάδα και επειδή δεν την έχουμε κερδίσει ως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνουμε στον τελικό του κυπέλλου ώστε να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του Πειραιά.
Το σίγουρο είναι ότι αντιμέτωπες στον τελικό είναι δυο πολύ καλές ομάδες, οι δυο κορυφαίες του 2ου ομίλου. Παρόλα αυτά, πολλοί έλεγαν ότι ο 2ος όμιλος ήταν πιο αδύναμος από τον 1ο αλλά τελικά Μοσχάτο και Οδηγήτρια έμεινα έξω. Διαψεύδεται για σένα πλέον αυτή η άποψη;
Όπως έχουν τα πράγματα μάλλον ο δικός μας όμιλος ήταν ο πιο δύσκολος παρά ο πρώτος. Αλλά εντάξει πιστεύω ότι το κύπελλο είναι μια διαφορετική διοργάνωση από το Πρωτάθλημα. Κάθε ομάδα αντιμετωπίζει ξεχωριστά τα παιχνίδια του κυπέλλου από αυτά του πρωταθλήματος. Πάντως, με βάση τα γεγονότα ο Εθνικός και ο Αετός φαίνεται ότι είναι οι δυο καλύτερες ομάδες στον Πειραιά.
Ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο ισχυρό στοιχείο της ομάδας σου αγωνιστικά;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Ίσως αγωνιστικά αυτό που κάνει τον Εθνικό να ξεχωρίζει είναι το ότι διαθέτει έμπειρους παίκτες και εξωαγωνιστικά το ότι είμαστε μια δεμένη οικογένεια.
Οπότε το ματς του Σαββάτου μπορεί να είναι από εκείνα  που αναδεικνύουν  κυρίως τους εμπειρότερους παίκτες;
Σε όλα τα ματς αυτά ή εμπειρία παίζει έναν ρόλο γιατί όσο να είναι όταν κάποιος είναι νέος παίκτης αντιμετωπίζει τέτοια παιχνίδια με περισσότερο κόσμο ίσως με λίγο άγχος παραπάνω. Αλλά όλα αυτά είναι στοιχεία που αποδεικνύονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι με τα λόγια.


ethnikos-fc.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου