Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στις νίκες Εθνικός, στις ήττες Εθνικάρα !

Ο Ιωνικός ήταν ο μεγάλος νικητής στην "μάχη" κορυφής της 25ης αγωνιστικής καθώς επικράτησε του Εθνικού με 60-55.
Ο Ιωνικός είναι πλεόν αυτός που βρίσκεται "αγκαλιά" με την άνοδο, καθώς παρότι ισοβαθμεί με τον Εθνικό στην κορυφή, έχει το πλεονέκτημα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τον Εθνικό μάλιστα να παίρνει το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο διατήρησε μέχρι και ενάμιση λεπτό πριν από την λήξη της αναμέτρησης. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Χρήστος Ντακούλιας, που με πέντε συνεχόμενους πόντους και ενώ το σκορ ήταν 54-55 υπέρ του Εθνικού, έκανε το 59-55 ενώ ο Γιώργος Μπουρτσοκλής με 1/2 βολές τρία δευτερόλεπτα πριν από την λήξη διαμόρφωσε το τελικό 60-55.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες και τους φίλους της ομάδας του Ιωνικού, που έγιναν έναν κουβάρι γιορτάζοντας τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους.  Στο γήπεδο όμως βρίσκονταν και πολλοί φίλοι του Εθνικού, οι οποίοι όταν το παιχνίδι τελείωσε, αποθέωσαν, παρά την ήττα της ομάδας τους, τον πρόεδρο του Εθνικού, Βασίλη Δέρβο, φωνάζοντας χαρακτηριστικά "Βασιλάρα δεν ξεχνάμε, Εθνικάρα είσαι και θα σ' αγαπάμε", ενώ δεν παρέλειψαν να χειροκροτήσουν τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας  τους.
Ο Σταύρος Φιλιππόπουλος (19π.) κράτησε όρθιο των Ιωνικό  και μαζί με τον  Χρήστο Ντακούλια (19π.) ήταν οι κορυφαίοι των πρωτοπόρων πλέον, στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Εθνικό πραγματοποίησε ο Χρήστος Ανδρεαδάκης (14π.) και  ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου (12π.).
Παρά την ένταση που δημιουργήθηκε από μικρή μερίδα οπαδών λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, αξίζει να σημειωθεί η έντονη παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Πάνω από  1000 φίλοι των δύο ομάδων βρέθηκαν στο κλειστό  του Πλάτωνα  και δημιούργησαν μία πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, αντάξια της ιστορίας και των προσπαθειών του Ιωνικού και του Εθνικού.
Ο Μανδραϊκός επικράτησε της Ελευθερίας με 82-72 και η ομάδα του Μοσχάτου αποχαιρετά την κατηγορία. Στην Β΄ΕΣΚΑΝΑ θα την ακολουθήσουν ο Φοίνικας Πειραιά και το Π. Φάληρο.

Πηγή:superbasket.gr

Σημ.Ευχαριστούμε τον Βασίλη Δέρβο για αυτά που προσφέρει στον Εθνικό Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου