Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

«Ο προπονητής σχεδιάζει, αλλά οι παίκτες εκτελούν»






Τα εύσημα στους παίκτες του έδωσε ο προπονητής του Εθνικού, Φάνης Κουντουδιός, μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που βρήκε τη νεανική ομάδα του να περνά πανηγυρικά από τη Γλυφάδα.


Ο «Αυτοκράτορας» παρέδωσε μαθήματα αποτελεσματικότητας σε άμυνα και επίθεση, έφτασε να προηγηθεί 0-7 στο τέλος του γ’ οκταλέπτου, για να επικρατήσει τελικά με 3-8 και να πάρει ένα «τρίποντο» αυτοπεποίθησης, απαραίτητο για μία ομάδα που το καλοκαίρι έχασε τέσσερις βασικούς και εμπειρότατους παίκτες (Βουλγαράκης, Καρούντζος, Κόχειλας, Κουτσιαλής).

«Ό,τι και να σχεδιάζει ένας προπονητής, οι παίκτες είναι αυτοί που το εκτελούν. Σε εκείνους ανήκουν τα συγχαρητήρια. Σίγουρα είχαμε σχεδιάσει αρκετά καλά το παιχνίδι και τα παιδιά έδειξαν απόλυτη συγκέντρωση, αλλά και μεγάλη επιθυμία να παίξουν σωστά, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς, επειδή ήρθε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει εξαιρετικό προπονητή και η οποία ίσως δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα της», δήλωσε στο AquaPlanet ο κ. Κουντουδιός, ο οποίος στο σημερινό παιχνίδι είχε να διαχειριστεί και την απουσία του αρχηγού Μάριου Χατζηκυριακάκη λόγω τιμωρίας από πέρσι.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» συνέχισε λέγοντας ότι το ποσοστό στον παίκτη παραπάνω αποδείχθηκε καταλυτικό: «Εμείς και η Γλυφάδα είμαστε δύο ομάδες με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, δεν επιτρέπουμε πολλές ευκαιρίες για σουτ, γι’ αυτό και ο παίκτης παραπάνω είναι πολύ σημαντικό στοιχείο σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι. Εμείς είχαμε 5/7, οι αντίπαλοί μας 1/7 και αυτό μέτρησε πολύ».

Σε ό,τι αφορά στην συνέχεια της φετινής Α1 ανδρών και το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ανανεωμένο Εθνικό, ο Φάνης Κουντουδιός συνέστησε… υπομονή: «Είμαστε πολύ διαφορετική ομάδα από πέρσι. Ο πρώτος μας στόχος είναι να δεθούμε ως σύνολο, να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να παίξουμε σωστό και καλό πόλο. Έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα, ίσως τη δεύτερη νεανικότερη πίσω από τη Γλυφάδα, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να θέσουμε ως στόχο την κατάληψη κάποιας θέσης. Η επιδίωξή μας από πέρσι ήταν να αναβαθμίσουμε τον Εθνικό, αλλά η αποχώρηση πολλών παικτών μας υποχρεώνει να ξεκινήσουμε από την αρχή και αυτό θα κάνουμε».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου