Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πέρασε ο Εθνικός από το Χαλάνδρι!




Ο Εθνικός πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1 γυναικών καθώς κέρδισε με σκορ 10-7 τον Νηρέα Χαλανδρίου σε ματς για τη 2η αγωνιστική που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο του Χαλανδρίου.
Η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας ανάμεσα στις δυο ομάδες φάνηκε ουσιαστικά στην αρχή μιας και ο Εθνικός "καθάρισε" την υπόθεση- νίκη στο πρώτο οκτάλεπτο, την ίδια στιγμή που η γηπεδούχος ομάδα σε εκείνο το διάστημα ήταν πολύ κακή. Αποτέλεσμα το σκορ να πάει στο 6-1 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Κατσούλη που δεν ξανακοίταξε πίσω, φτάνοντας στην πρώτη νίκη της σεζόν.
Ο Νηρέας "πλήρωσε" την κακή παρουσία του στο 1ο οκτάλεπτο, όπου όλα πήγαν στραβά και ουσιαστικά το μόνο που κρατά από το σημερινό ματς, είναι την πολύ καλή προσπάθεια που έκανε στο 3ο και στο 4ο οκτάλεπτο. Στα τελευταία 16 αγωνιστικά λεπτά μείωσε τη διαφορά στο σκορ αλλά δεν πρόλαβε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή...
Είπαμε και πριν οτι το πρώτο οκτάλεπτο έκρινε τα πάντα σήμερα στο Χαλάνδρι! Ο Εθνικός με Αντωνάκου και Μπίσμπα "πυροβολούσε" από την περιφέρεια την τερματοφύλακα του Νηρέα, Επταημέρου που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και το σκορ πήγε πολύ γρήγορα στο 6-1.
Ο Νηρέας φαίνοταν να... απουσιάζει από την πισίνα με τις παίκτριες του να δείχνουν νευρικές (αρκετές φορές τους γλίστραγε η μπάλα από τα χέρια) ενώ και η επίδοση στην παίκτρια- παραπάνω ήταν επίσης κακή (0/3 στο πρώτο οκτάλεπτο). Όλα έδειχναν εύκολη νίκη για τον σαφώς πιο έμπειρο Εθνικό...
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Νηρέα να σκοράρει δυο σερί γκολ, δείχνοντας να ξυπνά από τον ύπνο της 1ης περιόδου! Το σκορ πήγε στο 3-6 αλλά πολύ γρήγορα ο Εθνικός, όχι μόνο πήρε τα ηνία του ματς αλλά ανέβασε τη διαφορά του σκορ στα έξι γκολ (3-9). Ο τρόπος που το έκανε ήταν ίδιος: σουτ από την περιφέρεια από Μπίσμπα και Αντωνάκου και... γκολ!
Λίγοι πίστευαν οτι μπορεί να επιστρέψει ο Νηρέας όμως τα νεαρά κορίτσια του Τάσου Πυρπηρή δεν τα παράτησαν! Η Βασιλική Διαμαντοπούλου έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση πετυχαίνοντας δυο προσωπικά γκολ. Ενδιάμεσα η Αντωνάκου με πανέξυπνο σουτ κρατούσε τη διαφορά ψηλά αλλά ήταν και η τελευταία φορά που ο Εθνικός σκόραρε στο σημερινό ματς.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Νηρέας έκανε την ύστατη προσπάθεια να φέρει τούμπα την κατάσταση! Με γκολ στην κόντρα από την Βάσιλα έγινε το 6-10 ενώ λίγο πριν τη λήξη του 3ου οκταλέπτου, η Λεοντσίνη είπε όχι σε κόντρα επίθεση του Νηρέα κρατώντας τη διαφορά στα τέσσερα γκολ.
Η προσπάθεια της γηπεδούχου ομάδας συνεχίστηκε και στα τελευταία οκτώ λεπτά! Το 10-7 έγινε περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος με τυχερό γκολ της Πανουσάκη (η μπάλα βρέθηκε μπροστά της μετά από σουτ που χτύπησε σε παίκτρια του Εθνικού) και ο Νηρέας έδειχνε να το πιστεύει. Από την άλλη ο ρυθμός που είχε το ματς δεν βόλευε τον Εθνικό που πλέον δεν μπορούσε να σκοράρει άλλο από την περιφέρεια.
Η ομάδα του Χαλανδρίου είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη πιο πολύ αλλά σε τρεις περιπτώσεις η Λεοντσίνη κράτησε το τελικό 10-7, που έδωσε τη σημαντική νίκη στον Εθνικό.
Η Αντωνάκου ήταν η κορυφαία για τον Εθνικό με τα έξι προσωπικά γκολ που πέτυχε, όπως φυσικά και η Μπίσμπα που πέτυχε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα τέσσερα για την ομάδα του Πειραιά. Πολύ καλή και η Λεοντσίνη που "μίλησε" στο τέλος και δεν άφησε το Νηρέα να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης.
Από τον Νηρέα μένει η καλή προσπάθεια στο τέλος αλλά φάνηκε οτι αν το πίστευαν από την αρχή τα κορίτσια της αθηναϊκής ομάδας τότε ίσως να είχαν καλύτερη τύχη. Η Βασιλική Διαμαντοπούλου με τρία γκολ και πολύ καλή δουλειά στην άμυνα ήταν η κορυφαία.
Ο Νηρέας Χαλανδρίου τελειώσε το ματς με το κακό 1/6 στην παίκτρια- παραπάνω ενώ ο Εθνικός πέτυχε ένα γκολ στον παραπάνω (1/2) και εννιά από την περιφέρεια με παρόμοιο τρόπο.

Η ταυτότητα του αγώνα:
Α1 γυναικών- 2η αγωνιστική
Κολυμβητήριο Χαλανδρίου
Νηρέας Χαλανδρίου-Εθνικός   7-10
Διαιτητές: Σταυρόπουλος-Αχλαδιώτης
Τα οκτάλεπτα: 1-6, 2-3, 3-1, 1-0.  
Νηρέας Χαλανδρίου (Τάσος Πυρπηρής): Βασιλακοπούλου Μ. 1, Διαμαντοπούλου 3, Μιχαηλίδου 1, Βάσιλα 1, Πανουσάκη 1.
Εθνικός (Γιώργος Κατσούλης): Αντωνάκου 6, Μπίσμπα 4.



Πηγή:aquaticsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου