Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δελτίο του Εθνικού ΟΦΠΦ για όλους και όλα.





Δελτίο τύπου - ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦΕκτύπωση
Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2012 20:25
Την Τετάρτη 04.07.2012 και ώρα 19:00 , στα γραφεία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ, πραγματοποιήθηκε, η Γ.Σ της ομάδας μας, που  από τυπικής απόψεως αποτελεί  συνέχεια της «διακοπείσας» Γ.Σ της 14ης Μαρτίου 2012 , με κύριο σκοπό/ θέμα την τυπική «απαλλαγή» του προηγούμενου Δ.Σ και της Διοικούσας Επιτροπής για τη χρήση 01.01.2011 – 31.12.2011   , η οποία Γ.Σ δεν τους είχε  απαλλάξει επιφυλασσόμενη λογιστικού και εκκαθαριστικού ελέγχου , γεγονός που ολοκληρώθηκε σήμερα με τη συνέχιση της «τυπικά διακοπείσας» Γ.Σ.
Αφού ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε - και παρά τα όποια προβλήματα και παθογένειες παρελθόντων ετών, που επουλώθηκαν με εργώδη κόπο από το νυν Δ.Σ - , ( όπως αναλύθηκε και αποδείχθηκε εγγράφως ενώπιον όλων ) ,  η Γ.Σ    μετά από διαλογική συζήτηση  απάλλαξε  τυπικά/αναγκαστικά το προηγούμενο Δ.Σ και τη Διοικούσα Επιτροπή . ( Ως γνωστόν, για την «συνέχεια» του συλλόγου στα ανώτατα θεσμικά διοικητικά όργανα ( Γ.Γ.Α, ΚΟΕ κ.λ.π ) , είναι επιβεβλημένη η  τυπική απαλλαγή  κάθε προηγούμενης Διοίκησης).
Το τυπικό αυτό γεγονός , δεν σημαίνει και την αυτόματη ηθική απαλλαγή, αφού όπως κατέδειξε με έγγραφες αποδείξεις ο πρόεδρος Δ.Σ κ. Αντ. Πρίντεζης , υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις που επί του αποτελέσματος κρινόμενες ζημίωσαν την ομάδα και αυτές τις ζημίες πληρώνει σήμερα ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ, τόσο στο θέμα της φερεγγυότητάς του, της φήμης του, όσο  και των οφειλομένων σε τρίτους  ( νομικά και φυσικά πρόσωπα ) , που ήδη όμως ρύθμισε, ρυθμίζει  και αποκαθιστά  μεθοδικά το νυν Δ.Σ, στα πλαίσια της εξυγίανσης της ομάδας.
Εξ αυτού του λόγου, από μέλη της Γ.Σ ζητήθηκε η εφαρμογή του άρθρου 6 του καταστατικού και ο ηθικός έλεγχος όσων έστω και με αμέλεια έφεραν την ομάδα σε αυτή την κατάσταση, με τελικό σκοπό και κρίση/ απόφαση του Δ.Σ για ενδεχόμενη μόνιμη διαγραφή τους, ως ελάχιστη επιβαλλόμενη ποινή, αφού κατά τα λοιπά, τυπικά έχουν απαλλαγεί, και δυστυχώς δεν μπορούν να αναζητηθούν αναδρομικές ευθύνες και αποζημιώσεις.
Στη συνέχεια  η Γ.Σ συνεχάρη την ανδρική ομάδα χόκεϋ επί χόρτου , ΠΥΓΜΗ, που κέρδισε το πανελλήνιο  πρωτάθλημα και  ενέκρινε παμψηφεί το έγγραφο αίτημά της όπως,  αφού ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που απαιτούνται, να ενσωματωθεί στα τμήματα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ.
Στη συνέχεια και εκτός του βασικού θέματος και της ημερησίας διάταξης,  επ΄ ευκαιρία της συνάθροισης, έγινε μια ωραία ομαδική διαλογική συζήτηση αναφορικά με τις παθογένειες και το μέλλον της ομάδας μας, σε όλα τα επίπεδα, όπου ξεκαθαρίστηκαν τα εξής:
1) Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ  έχει ανοιχτά όργανα διοίκησης ( Δ.Σ και Γ.Σ ), στα οποία εκεί και μόνον εκεί μπορεί κάποιος να απευθύνεται για αιτήματα, προτάσεις, ερωτήσεις, εξηγήσεις κ.λ.π . Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ δεν συνομιλεί επισήμως , ούτε νομιμοποιεί ως συνομιλητές του, μεμονωμένα άτομα που χωρίς να έχουν άμεση και ίδια γνώση των θεμάτων ουσίας , όπως αυτά προκύπτουν καθημερινά και χωρίς να παρίστανται ως μέλη στις Γ.Σ , ή ως μέλη ακροατές στα Δ.Σ εκφράζονται κακόπιστα και στα όρια της φαντασιοπληξίας είτε σε χώρους, καφενεία, λέσχες, ή / και το διαδίκτυο, εμφανιζόμενοι ως δήθεν «υπερΕθνικοί». Αν πραγματικά είναι Εθνικοί, γνωρίζουν που και πώς θα εκφράσουν την γνώμη τους ( στα Δ.Σ και τις Γ.Σ, ενώπιος ενωπίω ) και πως θα ωφελήσουν την ομάδα. Οποιαδήποτε άλλη ενέργειά τους κρίνεται και αποδεικνύει μόνον ταπεινά αίτια και φυσικά βλάπτει, παρά ωφελεί τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΠΦ. Γι’ αυτό άς προσέλθουν στα όργανα, ή άς σωπάσουν για πάντα μιας και η συμπεριφορά τους αγγίζει πλέον τα όρια της συκοφαντίας και της σποράς ψευδών ειδήσεων με τις όποιες ποινικές και αστικές συνέπειες αυτές επισύρουν, οδό πάντως που αυτοί με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους θα έχουν προκαλέσει , επιφυλασσόμενου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ παντός νομίμου δικαιώματός του. Ναι στην κριτική, όχι στην κακόπιστη συμπεριφορά και λόγο.
2) Όλα τα  αθλητικά τμήματα της ομάδας , με τους Εφόρους τους, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση και προσπαθούν να αναβαθμιστούν , έστω και με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουν , εν όψει της νέας σαιζόν, προκειμένου με αξιοπρέπεια ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ να είναι παρών.
3) Οι κολυμβητές μας, παρά την απογοήτευση που έχουν πάρει από παλαιότερες συμπεριφορές (υπόσχεση καταβολής οδοιπορικών κ.λ.π που δεν τηρήθηκαν ) , χάρις στη νέα Διοίκηση και με την ηθική και υλική συμπαράσταση της κ. Δώρας Ιωαννίδου, αγωνίστηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα «αμισθί» , θυμίζοντάς μας παλαιότερες καλές εποχές, καταλαμβάνοντας 2η θέση στη γενική κατάταξη. Μόνον και μόνον γι’ αυτό το ηθικό γεγονός, το Δ.Σ θα καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε οι κολυμβητές μας να αποζημιωθούν κατ’ ελάχιστον και σύμφωνα με τις δυνατότητες της ομάδας για τα παρελθόντα και τα νυν.
4) Στην υδατοσφαίριση ( πόλο ) , η ανδρική ομάδα δυστυχώς  ( πάλι λόγω παλαιοτέρων παθογενειών ) θ’ αγωνιστεί στη νέα περίοδο στην Α2 κατηγορία, ενώ οι γυναίκες στην Α1 υπό την επιτυχημένη καθοδήγηση του κ. Γ. Κατσούλη. Το γεγονός αυτό , για την ανδρική ομάδα, έχει και την θετική του πλευρά, αφού πλέον αφήνονται πίσω συμπεριφορές «πυροτεχνημάτων» που τελικά δεν οδήγησαν πουθενά και η ομάδα θα επικεντρωθεί στις ίδιες δυνάμεις και την ακαδημία πόλο, προκειμένου ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ να ξαναγίνει «αυτοκράτορας της πισίνας» με τα δικά του παιδιά, όπως και στο παρελθόν, πριν ο κακώς κείμενος παραγοντισμός πλήξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά το πόλο.  Φτάνει πιά με τις κενές υποσχέσεις και ανύπαρκτες καταβολές ποσών που μόνον πίκρα και απαξίωση έφεραν σε όλους. Ο κ. Πρίντεζης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο προπονητή του ανδρικού πόλο κ. Μαυρωτά ( δεν ήταν παρών στη Γ.Σ ) , όπως είχε αναφέρει και στο Δ.Σ της  02.07.2012, για τα όσα προσέφερε και κυρίως για την υπομονή του να λαμβάνει έναντι ή με μεγάλη καθυστέρηση τις αποζημιώσεις του, γεγονός που θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί εν μέρει έστω και εκ των υστέρων . Το ανδρικό πόλο στη νέα σαιζόν στην Α2 , θα αναλάβει ο κ. Κ. Πετράκης, τον οποίο και ευχαριστούμε για την προσφορά και την καλή του διάθεση να υποστηρίξει την ομάδα.
5) Οι ακαδημίες κολύμβησης και πόλο είναι ότι πιο ελπιδοφόρο έχει σήμερα ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ και χάρις σε αυτές και τους άξιους προπονητές που παρέμειναν πυλώνες μπορεί να ατενίζει το μέλλον.
6) Δυστυχώς, κατά του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ  υπάρχουν αρκετές ένδικες απαιτήσεις τρίτων, αθλητών κ.λ.π , λόγω των γνωστών προαναφερομένων παθογενειών και κενών υποσχέσεων για δήθεν ποσά που θα τους καταβάλλονταν και τελικά δεν κατεβλήθησαν ποτέ , πλην όμως τώρα ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ καλείται να τα καταβάλει εντόκως,  με αποτέλεσμα να  επιβαρύνεται ο νυν προϋπολογισμός και να έρχονται πίσω τρέχοντα ζητήματα, παρά τις «αιματηρές» προσπάθειες  της Διοίκησης για τη διευθέτησή τους και το «κούρεμά τους» . Οι παραχωρήσεις χώρων στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΠΦ και η διαγραφή προστίμων από το Δήμο είναι σε τελικό ευνοϊκό στάδιο, ενώ το θέμα της διεκδίκησης αποζημιώσεων της ομάδας μας από την καταπάτηση και απαλλοτρίωση του οικοπέδου της (Σελεπίτσαρη ) , βρίσκεται σε 2βάθμιο δικαστικό έλεγχο ( Εφετείο Πειραιώς ) και οι 3 Εφέσεις πρόκειται  να εκδικαστούν μετ’ αναβολή το Νοέμβριο του 2013, με αναμονή τελεσιδικήσεως των υποθέσεων περίπου το 2015 ( !!! )  Δυστυχώς η εκ του νόμου δικαίωση, παρότι πιθανολογείται σφόδρα  πως θα ευδοκιμήσει , αργεί ακόμα και τα αποζημιωτικά ποσά που αναμένονται δεν θα εισρεύσουν άμεσα, ούτε μπορούν σήμερα να βγάλουν τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΠΦ από τη στενωπό.  Τέλος:
7) Έγινε διαλογική συζήτηση και για το θέμα του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ , παρόντος και του προέδρου του Δ.Σ του ΕΘΝΙΚΟΥ 1923, κ. Αλ. Αγγελόπουλου.  Κατά κοινή ομολογία και διαπίστωση, άπαντες θέλουν να υπάρξει ενιαίος ΕΘΝΙΚΟΣ και με ποδοσφαιρικό αξιοπρεπές τμήμα. Για να επιτευχθεί αυτό δεν απαιτούνται μόνον κουβέντες και ευχολόγια, αλλά έργα και καλώς ή κακώς « πολλά χρήματα » , που αυτή την στιγμή όπου ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ προσπαθεί να εξυγιανθεί, δεν υπάρχουν, ο δε ΕΘΝΙΚΟΣ 1923 ως αυτόνομο σωματείο και παρότι επιθυμεί να ενωθεί, δεν μπορεί να το πράξει άμεσα, διότι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ δεν έχει ακόμα εξυγιανθεί. Η πλήρης εξυγίανση αυτή και η ένωση των 2 σωματείων, μπορεί να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ( ίσως λιγότερο από χρόνο ) και αφού υπάρξει σοβαρή έγγραφη πρόταση με αριθμό πρωτοκόλλου,  προς τις ( προς το παρόν) δύο  Διοικήσεις , στην οποία θα αναγράφονται αναλυτικά τα ποσά που ο επενδυτής/τές προτίθεται να διαθέσει, σε τι βάθος χρόνου, θα υποβάλει team plan ( παίκτες , προπονητή κ.λ.π ), τρόπο αμοιβών τους, τρόπο εισροής εσόδων για αυτοχρηματοδότηση του τμήματος και όχι ελλειμματικότητα, προοπτική ανόδου κατηγορίας/ ών και υπό τον όρο εγκρίσεως της προτάσεως αυτής από τις Γ.Σ και τα Δ.Σ των δύο σωματείων, με σκοπό την βιωσιμότητά τους και την ένωση.
Κουβέντες, ευχολόγια και «Εμίρηδες σωτήρες», δεν θα εισακούγονται , αντιθέτως θα θεωρούνται φαιδρά φληναφήματα και θα αποκρούονται ως βλάπτοντα την ομάδα.
Στο σημείο αυτό και μετά από σχεδόν 4 ώρες διαλογικής γόνιμης και χρήσιμης συζήτησης έληξε και ολοκληρώθηκε η Γ.Σ που είχε ξεκινήσει την 14η Μαρτίου  2012 και εξ ανάγκης διακόπηκε , (επανερχόμενη σήμερα 04.07.2012 ) , προκειμένου στο μεσοδιάστημα των 3,5 μηνών να ελεγχθεί η χρήση 2011 και να γίνουν οι τυπικές απαλλαγές , με την ηθική επιφύλαξη των όσων προαναφέρθηκαν.
Αγαπητά μας μέλη, φίλοι, αθλητές και γονείς,
Αρωγούς σ’ αυτή την  προσπάθεια επανεκκίνησης,  θέλουμε όλα τα μέλη και τους  φίλους του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ , ειδικά αυτούς που μπορούν με το θεσμό της χορηγίας να ενισχύσουν την ομάδα και φυσικά τους γονείς των αθλητών μας, τους αθλητές και τους προσφέροντας έργο και τεχνική υποστήριξη.
Μόνο με αγάπη και συνδρομή ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ, η αγαπημένη μας ιστορική ομάδα θα ξαναγίνει αυτό που της αξίζει, και αξίζει πολλά !!
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Αντώνης Πρίντεζης



Πηγή:ethnikos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου