Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Βουρνά: «Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένη και χαρούμενη για την παρθενική της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες νιώθει η Κρίστελ Βουρνά.
Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να νιώθει, όταν μόλις στα 20 χρόνια της έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα όνειρο που είχε από μικρό παιδί.
Λίγα 24ωρα πλέον απομένουν και το όνειρο θα πάρει σάρκα και οστά, όταν η πρωταθλήτριά μας θα μετάσχει αρχικά στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα και αργότερα σε εκείνα των 4x100μ. ελεύθερο.
Το Aquaticsnews συνάντησε την κολυμβήτρια του Εθνικού λίγο πριν την αναχώρηση για το Λονδίνο κι εκείνη μας μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Την προετοιμασία της και τα εμπόδια που συνάντησε, τους αγωνιστικούς στόχους της, τις προσδοκίες της από την Ολυμπιάδα, την δυναμική του υγρού στίβου, αλλά και για την ανάγκη για επαναφορά των προνομίων στους αθλητές.
«Η προετοιμασία μου τη φετινή χρονιά δεν κυμάνθηκε όπως ακριβώς ήθελα. Ξεκίνησα με κάποια προβλήματα υγείας, σταδιακά όμως από τον Μάρτιο κι έπειτα είχα δύο καλούς μήνες με πολλή δουλειά», δήλωσε αρχικά η Κρίστελ Βουρνά.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «ακολούθησε τον Μάϊο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν και το τελευταίο διάστημα προσπάθησα να προετοιμαστώ κατάλληλα, όντας πλέον στην Ελλάδα.
Δεν θέλω να σκέφτομαι τι προηγήθηκε, αλλά να πάω να κολυμπήσω και να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η νεαρή Πατρινή κολυμβήτρια θα μετάσχει τόσο στα 100μ. πεταλούδα, όσο και στα 4x100μ. ελεύθερο, με την ίδια να εκφράζει την επιθυμία της να σημειώσει καλές επιδόσεις.
«Στόχος θα είναι η πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματός μου, τα 100μ. πεταλούδα, αλλά και η εκ νέου κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ, το οποίο κατέχω. Ο ανταγωνισμός θα είναι εξαιρετικά μεγάλος και όλα τα σπουδαία ονόματα θα είναι παρόντα. Θεωρώ ότι θα σημειωθούν σημαντικοί χρόνοι, ελπίζω όμως κι εγώ να καταρρίψω το ρεκόρ μου για να έχω ελπίδες πρόκρισης στον ημιτελικό. Στην σκυτάλη, τα 4x100μ. ελεύθερο, η είσοδος στον τελικό θα είναι επίσης δύσκολη υπόθεση, αφού θα πρέπει όλες μας να υπερβάλουμε εαυτόν. Πάντως, θα προσπαθήσουμε να σημειώσουμε κάποιο νέο Πανελλήνιο ρεκόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το γεγονός, όμως, ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι η πρώτη της καριέρας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί από μόνο του κάτι το ξεχωριστό.
«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Για μένα είναι ακόμη όνειρο, αλλά όταν φτάσουμε εκεί (σ.σ. η ελληνική αποστολή βρίσκεται στο Λονδίνο από τη Δευτέρα 23/7) θα αρχίσω να το συνειδητοποιώ., σημείωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη η 20χρονη πρωταθλήτρια.
Δυστυχώς, δεν θα είμαι στην τελετή έναρξης, αφού κολυμπάω την επόμενη μέρα, αλλά θα είμαι στο Ολυμπιακό Χωριό και πιστεύω ότι θα είναι απίστευτα»

Στη συνέχεια, η Κρίστελ Βουρνά αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη δυναμική που έχει πλέον ο ελληνικός υγρός στίβος, τονίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια ο υγρός στίβος έχει αποδείξει ότι είναι μεγάλη δύναμη. Στην κολύμβηση έχουμε πολλά ταλέντα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει βοήθεια ώστε να εξελιχθούν. Το άθλημά μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο και πολλές φορές θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι τελικοί που μετέχουν οι Έλληνες αθλητές ισοδυναμούν με κάποιο μετάλλιο».
Ενώ, σχετικά με τα προνόμια προς τους αθλητές, για τα οποία έχει γίνει πολλή κουβέντα το τελευταίο διάστημα, πρόσθεσε ότι «προσωπικά, πιστεύω ότι θα πρέπει να τα επαναφέρουν. Αν όχι όλα, αρκετά από αυτά, ώστε να βοηθήσουν και τα νέα παιδιά να παραμείνουν στον χώρο. Αν υπήρχαν τα προνόμια, τότε θα μπορούσε κάποιος να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις σπουδές. Δυστυχώς, όμως, τώρα δεν υπάρχουν, επομένως πολλά ταλέντα χάνονται».
Για το τέλος, η νεαρή αθλήτρια επισήμανε ότι θα προσπαθήσει να απολαύσει την παρουσία της στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους προπονητές της, λέγοντας ότι «θα προσπαθήσω να το χαρώ και να το απολαύσω. Από μικρό παιδί ήταν το όνειρό μου να μετάσχω σε μία Ολυμπιάδα και ό,τι κι αν γίνει, θα φροντίσω να το διασκεδάσω και να περάσω καλά. Θα ‘θελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου στην Πάτρα τον Γιώργο Λεκάκη, στην Αθήνα τον Ανδρέα Ζέππο και στις ΗΠΑ την Sonia Porter για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου».
Να θυμίσουμε ότι η Κρίστελ Βουρνά κάνει πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το Σάββατο (28/7), με τη συμμετοχή της στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα και των 4x100μ. ελεύθερο.
*Να ευχαριστήσουμε θερμά το ethnikos.org και τον Μάνο Χαλδαίο για την ευγενική παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού. Επίσης, η αθλήτρια Κρίστελ Βουρνά ευχαριστεί για τη βοήθειά τους τους χορηγούς Νίκο & Γιώργο Ξυλούρη, NG INOX, παλαίμαχοι κολυμβητές του Εθνικού.


                      Πηγή:aquaticsnews.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου