Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Ανακοίνωση - απάντηση σχετικά με τη «δίκαιη άνοδο» της Σαπφούς ΑΠΣ




Η αγωνιστική σεζόν 2019-2020 έληξε νωρίτερα από το κανονικό λόγω των καταστάσεων. Το τέλος της σεζόν βρίσκει τον Εθνικό ισόβαθμο με τη Σαπφώ με διαφορά 3 τερμάτων, με επαναληπτικό αγώνα στην έδρα μας στις αρχές Απριλίου (ο οποίος φυσικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ), και με το καλύτερο ρεκόρ της περιφέρειας σε τέρματα.

Και εφόσον έληξε η σεζόν, έφτασε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά σχετικά με όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος με την εν λόγω αντίπαλη ομάδα της περιφέρειάς μας, και για ποιούς λόγους δεν επιτρέπουμε την κοροϊδία που επονομάζουν «δίκαιη άνοδο».

Όταν μια ομάδα έχει στόχο τη συμβολή στη βελτίωση του γυναικείου ποδοσφαίρου, στόχο να δημιουργήσει ακαδημίες και σωστές αθλήτριες, και όταν μια ομάδα παίζει ποδόσφαιρο, δεν υφίσταται δίκαιη άνοδος ομάδας η οποία από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της έδειξε τι ακριβώς πρεσβεύει: το αντί-ποδόσφαιρο (λόγια του ίδιου του προπονητή της, ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι φώναζε χαρακτηριστικά σε παίκτριά του «μην σε ξαναδώ να κατεβάζεις τη μπάλα, αυτές παίζουν ποδόσφαιρο, εμείς καταστρέφουμε»).
Μια ομάδα που τακτοποίησε όμορφα κι ωραία διαιτησία, ΙΔΙΑ σε κάθε παιχνίδι της (δεν είναι τυχαίο), με το διαιτητή και τους επόπτες να ακυρώνουν γκολ ως οφ-σάιντ, να μη δίνουν πέναλτυ, να δίνουν ανύπαρκτα πέναλτυ, να επιτρέπουν ξύλο σε σημείο νοσοκομείου (και με παίκτριά μας η οποία παραπονέθηκε στο διαιτητή ότι αντίπαλη την απείλησε ότι θα φύγει με φορείο όπως κι έφυγε).
Διαιτητής ο οποίος παρά τα δεκαπέντε λεπτά διακοπή αγώνος λόγω του παραπάνω τραυματισμού έληξε το παιχνίδι ακριβώς στο 90’. Ψευδείς δηλώσεις στο φύλλο αγώνος, υποστηριζόμενος από τον «Δάσκαλο» και συνιδρυτή της ομάδας και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΣ Λέσβου ο οποίος ήρθε να κάνει χρέη παρατηρητή (ανεπίτρεπτο από τη στιγμή που δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, πράγμα το οποίο αποδεικνύει δόλο). Παράγοντες κρεμασμένοι στα κάγκελα να φωνάζουν στα ball boy «πετάξτε τους πέτρες», «σπάστε τους τα πόδια». Πέταγμα αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, και λοιπές απαράδεκτες καταστάσεις, που μόνο το ποδόσφαιρο δεν τιμούν. Και σε κάθε ευκαιρία εριστικοί μέσω των ειδησεογραφικών ως προς το Σύλλογο μας και τους φιλάθλους του («Τον πάτησε κάτω σαν πινέζα», ένας από τους χαρακτηριστικούς τίτλους για το τελευταίο παιχνίδι).

Φυσικά τα αποδεικτικά βίντεο (εκτός του τελευταίου, το οποίο για ευνόητους λόγους αρνούνται να δημοσιεύσουν ή να δώσουν από το ειδησεογραφικό) θα αποσταλούν με επίσημη καταγγελία σε όλους τους επίσημους φορείς, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, την ΕΠΟ (νομικό τμήμα, πειθαρχική επιτροπή, αγωνιστικό, επιτροπή δεοντολογίας, Πρόεδρο της επιτροπής του Γυναικείου Ποδοσφαιρου και ΕΦΙΠ), και δε θα σταματήσουμε μέχρι να λάβουμε απάντηση επί τούτου από τους αρμόδιους.
Αλλά πάνω απ’ όλα, η καταγγελία αυτή γίνεται ακριβώς γιατί αυτό είναι το δίκαιο: να γνωρίζουν και οι ομάδες του επόμενου πρωταθλήματος το τί θα έχουν να αντιμετωπίσουν εφόσον βρεθούν στον ίδιο όμιλο. Αντί ποδόσφαιρο, ξύλο και πάσης φύσεως παιχνίδια εκτός γηπέδου. Πράγματα τα οποία δε μας αντιπροσωπεύουν και γι’ αυτό το λόγο είμαστε υπερήφανοι τόσο για τη δουλειά μας όσο και για τις παίκτριές μας και τον προπονητή μας.
Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί η επισκόπηση της χρονιάς με τις σημαντικές δράσεις της ομάδας και των ακαδημιών, τα ευχαριστήρια στους υποστηρικτές και χορηγούς μας, οι ανανεώσεις συνεργασίας παικτριών και μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου