Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Εθνικός - Προοδευτική 1-0 Bίντεο




Ο Εθνικός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι κορυφής του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής κόντρα στην Προοδευτική με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κατσικοκέρη και πλέον βάζει... πλώρη για Football League! 
Έτοιμος για τα μπαράζ ανόδου στη Football League δείχνει ο Εθνικός! Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 1-0 της Προοδευτικής στο ντέρμπι κορυφής στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής και πήγε την διαφορά από τους «βυσσινί» στο +4.


Ο Εθνικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι κι έχοντας το... αβαντάζ του γηπεδούχου, έψαξε το γρήγορο γκολ. Η ομάδα του Νίκου Νεντίδη, απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 5' με τον Παυλάκη να πιάνει ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Κωνσταντίνου στο 8' μετά από εκτέλεση κόρνερ. Από εκεί κι έπειτα η Προοδευτική κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά τα πρώτα τους νευρικά λεπτά, πήραν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν καταστάσεις προς την εστία του Σικαλιά. Τελικά τα κατάφεραν με την συμπλήρωσε 32 λεπτών στο παιχνίδι. Τότε, ο Κουϊρουκίδης με μια πανέμορφη ατομική ενέργεια στα αριστερά, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ των γηπεδούχων, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε και την δεύτερη καλή στιγμή της ομάδας του Λουκά Καραδήμου στο παιχνίδι και την τελευταία στο πρώτο μέρος. Ένα σουτ από το ημικύκλιο στο 45', το οποίο έφυγε άουτ και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Ακόμα πιο δυνατά μπήκε στην επανάληψη ο Εθνικός με ολοφάνερη την διάθεση να... τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται! Στο 48', ο Παυλάκης έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, όταν βρέθηκε απέναντι στον Μπαντίκο αλλά ο αρχηγός της Προοδευτικής έσωσε. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους, με τον Κρητικό να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η πίεση από τις «πινέζες» συνεχίστηκε και τελικά έφερε το γκολ! Συγκεκριμένα, στο 70' ο διαιτητής Φουκάκης, έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Καλαϊτζίδη στον Γκέσιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κατσικοκέρης ο οποίος ευστόχησε κι έκανε το 1-0.

Κάπου εκεί το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά, καθώς υπήρξε έναταση στην εξέδρα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Περίπου πέντε λεπτά αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι άρχισε και πάλι.

Το παιχνίδι όμως δεν απέκτησε ποτέ ξανά ρυθμό, η διακοπή ευνόησε τους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν ευτυχήσει να προηγηθούν νωρίτερα και δεν ένιωσαν κάποια ουσιαστική απειλή. Η μόνη φάση που δημιούργησε η Προοδευτική ήταν αυτή στο 87', με τον Μπέλερι να εκτελεί ένα φάουλ και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τον Εθνικό να παίρνει τη νίκη και να αρχίζει να κάνει σκέψεις για την Football League!

Οι συνθέσεις: 

Εθνικός (Νίκος Νεντίδης): Σικαλιάς, Στασινός (90+8' Mάναλης), Γερόλυμος, Κρητικός, Πεχλιβανίδης, Τεγούσης, (89' Κατίδης) Μακρυγιάννης (65' Γκέσιος), Κωνσταντίνου, Κατσικοκέρης, Ρομάνο, Παυλάκης

Προοδευτική (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Ξυγάκης, Καλαϊτζίδης (76' Χρήστου), Μητσογιάννης (67' Φαμπίνιο), Παπανικόλας, Μάρης, Κουϊρουκίδης, Μπέλερι, Κανελλόπουλος (85' Βλάχος), Ντάλας, Δηλαβέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου