Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Είχε τον τρόπο ο Εθνικός!



Η ομάδα του Πειραιά λύγισε τον Ιάλυσο, που θα μπορούσε να έχει αποφύγει την ήττα (1-0).
Η εικόνα του αγώνα στο γήπεδο του Μοσχάτου ήταν, μέχρι ενός χρονικού σημείου, πανομοιότυπη με εκείνες σε άλλα παιχνίδια που εχουν προηγηθεί. Ο Εθνικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, φρόντιζε πότε με ενέργειες του Στρατάκη και πότε με γεμίσματα του Τερζή να δημιουργήσει ρήγματα στην καλοστημένη και σφιχτή άμυνα του αντιπάλου. Από την άλλη, ο Ιάλυσος διατηρούσε με σχετική ευκολία το «μηδέν», έχοντας στο… πίσω μέρος του μυαλού του να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση και να «κλέψει» τη νίκη. Όλα αυτά μέχρι το 55′!
Στην πρώτη (άντε… δεύτερη) αξιόλογη φάση των γηπεδούχων στην αντίπαλη περιοχή, ο Λουτριώτης έκανε άστοχη έξοδο σε σέντρα που επιχειρήθηκε, στη συνέχεια είχε θετική αντίδραση στο γυριστό σουτ του Τερζή, αποκρούοντας με δυσκολία στη γωνία του, όμως στην επαναφορά νικήθηκε από το κοντινό σουτ του Αργυρίου, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ και «καθάρισε» για τους Πειραιώτες (1-0)! Στη συνέχεια, οι Ροδίτες ανέβηκαν για να πιέσουν, με τον Πέτρο Μίχο να κάνει σταδιακά πιο επιθετική την ομάδα του. Στο διάστημα της υπεροχής τους οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν μερικές καλές φάσεις για γκολ, με κορυφαία όλων εκείνη που καταγράφηκε στο 66′, όταν ο Αθανασίου έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βουτσινά να είναι επί της ουσίας εξουδετερωμένος!
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δύσκολο για τον Εθνικό, με τους ποδοσφαιριστές του Ιάλυσου να πολιορκούν τα αντίπαλα καρέ, αλλά να μην έχουν τη σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη, σε ματς που παρακολούθησαν περίπου 600 φίλαθλοι.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης, Μαντζώρος, Τερζής, Μαρτίνος, Λεωνιδόπουλος, Στρατάκης, Μάναλης, Αργυρίου (83′ Σούφλας), Σουλελές (75′ Κατίδης)
ΙΑΛΥΣΟΣ (Πέτρος Μίχος): Λουτριώτης, Λιόσης, Σαχίνης, Αθανασίου, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Πλύγκος (60′ Μαθιός), Κοκκίνης, Σπάρταλης (60′ Φερέιρα), Κοιλιάρας, Χειμωνέττος (69′ Χατζηκοσμάς)


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου