Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Παραχωρείται χώρος στο Σχιστό για ποδοσφαιρικό γήπεδο




Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, επιλύεται ένα ακόμη χρόνιο πρόβλημα, αφού παραχωρείται χώρος στο Δημοτικό κτήμα Σχιστού, προκειμένου να δημιουργηθεί νέο γήπεδο ποδοσφαίρου για τον Εθνικό Πειραιώς.
Το θέμα συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Την εισήγηση του Δημάρχου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας, ανέγνωσε η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου.

Αναλυτικά η εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη:
«Από την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή του Πειραιά ασχολήθηκε με σοβαρότητα  με το μεγάλο πρόβλημα του Εθνικού Πειραιά σχετικά με την δημιουργία ενός νέου γηπέδου ποδοσφαίρου όσο το δυνατόν πιο κοντά στην φυσική έδρα της ομάδας, που δεν είναι άλλη από την πόλη του Πειραιά.
Στo πλαίσιο ανεύρεσης κάθε δυνατής και νόμιμης λύσης για την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος, η παρούσα Δημοτική Αρχή, αφού εξέτασε κάθε πιθανή παράμετρο, προτίθεται να προβεί στη παραχώρηση χώρου από το Δημοτικό κτήμα στο Σχιστό  εκτάσεως 25-30 περίπου στρεμμάτων μεταξύ των πρώην αποθηκών (TOLLS) του ΥΠΕΧΩΔΕ και του κόμβου Σχιστού Περάματος, για τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου, καθώς και υποστηρικτικών προς αυτό δραστηριοτήτων για τον ΕΘΝΙΚΟ, ο όποιος αποτελεί ένα Ιστορικό Αθλητικό Σωματείο του Πειραιά.
Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκαν αρχικά αρκετές συσκέψεις με την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ, κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κ. Γιώργο Γαβρίλη και τους εκπροσώπους του Εθνικού, την Πρόεδρο κυρία Δώρα Ιωαννίδου, καθώς και τον χορηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος κύριο Καρυδόπουλο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν την απόφαση τους να υποστηρίξουν οικονομικά την νέα αυτή αθλητική εγκατάσταση για την ομάδα του Εθνικού Πειραιά.
Για τη διαδικασία της παραχώρησης θα γίνει πλήρης εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του κτήματος ως ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά στο Εθνικό Κτηματολόγιο των περιοχών Περάματος και Κερατσινίου, η οποία δεν συντελέστηκε μέχρι το έτος 2017 ως καταληκτική  προθεσμία των δηλώσεων  των ιδιοκτησιών των περιοχών αυτών και ο Δήμος προς αποκατάσταση αυτού έχει ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Ν. 4661/2013 των εκπρόθεσμων δηλώσεων. 
Φιλοδοξούμε να τελειώσουμε αυτές τις νομικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση και να ξεκινήσει επί τέλους η κατασκευή του γηπέδου, δίνοντας μια νέα προοπτική στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού Πειραιά και βάζοντας σιγά-σιγά τέλος στην περίπου 15ετή ταλαιπωρία του».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου