Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Πάλι αφήνουν… «στην απέξω» τον Εθνικό Πειραιώς! Καμία δέσμευση για το γήπεδο στο ΣΕΦ




Αναστάτωση και δυσαρέσκεια υπάρχει πλέον στις τάξεις του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, από την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο μείζον ζήτημα του γηπέδου στο ΣΕΦ, την θετική εξέλιξη του οποίου περιμένουν χρόνια.



Οι φίλοι του ιστορικού ΕΘΝΙΚΟΥ Πειραιώς -με επικεφαλής τον δραστήριο Πρόεδρο της ομάδας Αλέξανδρο Αγγελόπουλο- έχουν κάνει «σκοπό ζωής» τη δημιουργία ενός «σπιτιού» στην πόλη τους, αφού ουσιαστικά έχουν «εκπαραθυρωθεί» από τον Πειραιά –μετά την Ολυμπιάδα του 2004 και όσα έγινα με το γήπεδο «Καραϊσκάκης»- και δίνουν άνιση μάχη επιβίωσης χωρίς πραγματική βοήθεια από τη Πολιτεία.




Τα ταξίματα και οι υποσχέσεις όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές, αλλά εντέλει όλα κάπου «κολλούσαν» και η ομάδα είναι «ξεσπιτωμένη» και… ριγμένη σε όλα τα επίπεδα.
Η συνεννόηση με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Σγουρού είχε καταρχήν αποδώσει και είχε εγκριθεί χρηματοδότηση για νέο γήπεδο στα νταμάρια της Νίκαιας, περιοχή ωστόσο που εμφάνισε πολλά νομικά και γραφειοκρατικά προβλήματα.



Τώρα σιγή…



Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και με τη νέα Αρχή της Περιφέρειας Αττικής με στόχο να γίνει κάτι στον Περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά το μπλέξιμο με το ΤΑΙΠΕΔ και τη Διοίκηση καλά κρατεί…
Εκείνο όμως τώρα που δυσαρέστησε τους ανθρώπους και τους φίλους του ΕΘΝΙΚΟΥ είναι ότι και με τη νέα Διοίκηση που ανέλαβε δεν φαίνεται «φως στο τούνελ»!
Φίλοι και παράγοντες της ομάδας που συγκεντρώθηκαν χθες δεν έκρυβαν τη λύπη και τη δυσαρέσκειά τους, για το ότι στη χθεσινή συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη, με τη νέα διοίκηση του ΣΕΦ, «δεν ακούστηκε κιχ για το θέμα του Εθνικού», όπως έλεγαν!



Τι ειπώθηκε στη συνάντηση



Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο για τη συνάντηση, όντως δεν φαίνεται να ετέθη από πουθενά «θέμα Εθνικού» και οι άνθρωποι της ομάδας εμφανίζονται πλέον απογοητευμένοι για το μέλλον, γιατί είχαν δει στο πρόσωπο του Γ. Γαβρίλη, έναν άνθρωπο που «άκουσε» το δίκαιο αίτημά τους.

Αλλά, για το λόγου το αληθές, ας δούμε τι ακριβώς λέει 9και δεν λέει) το ενημερωτικό δελτίο τύπου:

«Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ του νέου Προέδρου στου Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ. κ. Νίκου Ιωαννίδη, μελών της διοίκησης και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα και τα προβλήματα που σχετίζονται από την παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα αυτό, με την επιστροφή της χρήσης του περιβάλλοντος χώρου στην αρμοδιότητα της διοίκησης του Σ.Ε.Φ.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη χρήση των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων από Αθλητικά Σωματεία, Φορείς και κοινό και την ανάγκη να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατόν παρεμβάσεις και έργα αναβάθμισης, ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν και τα θέματα αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στον περιβάλλοντα χώρο, της καθαριότητας, του ευπρεπισμού, της φύλαξης, της απόδοσης του χώρου εκ νέου στο κοινό και στην αθλητική οικογένεια των Σωματείων και των Συλλόγων του Πειραιά.

Κοινός στόχος αποτελεί να κερδηθεί ξανά ο χώρος, με τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ελκυστικού περιβάλλοντος που θα προσελκύσει εκ νέου, αφενός τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αποτελώντας έναν πολυδύναμο χώρο αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου και αφετέρου το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε χρήσεις ήπιες και συμβατές με το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του χώρου.

Ο κ. Γαβρίλης επανέλαβε το πάγιο και σταθερό ενδιαφέρον της Περιφέρειας για το Συγκρότημα του Σ.Ε.Φ. και τη δέσμευσή της να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ. κ. Ιωαννίδης ενημέρωσε ότι η νέα διοίκηση έχει ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες μελέτες και ενέργειες για την άρση, το ταχύτερο δυνατόν των προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνάντησή τους στο τέλος του Αυγούστου, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και των λοιπών εμπλεκομένων Φορέων, προκειμένου να αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βάλει οριστικά τέλος στην εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου