Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ενέργειες και επιστολή προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε σχέση με τα τρέχοντα ζητήματα.



Κατόπιν της οριστικής διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, όλοι παρακολουθούμε ανελλιπώς τις εξελίξεις και αναμένουμε αποφάσεις σχετικά με την ερχόμενη (και ομολογουμένως δύσκολη) χρονιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα ειδησεογραφικά σάιτ ανέφεραν μια πρόταση αναδιάρθρωσης του Γυναικείου Ποδοσφαίρου, η οποία αναφέρει ένα πλάνο που θα εφαρμοστεί για τη σεζόν 2020-2021. Αν αυτό το πλάνο ευσταθεί, παραλείπει την αναφορά και υποτιμάει τις προσπάθειες των ομάδων της Γ' Εθνικής σε σχέση με το τί προτείνει για τη Β' Εθνική όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων οι οποίοι θα προβιβαστούν στην παραπάνω κατηγορία.

Ο Εθνικός Πειραιώς ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με πολλές από τις ομάδες της Γ' Εθνικής (κυριότερα τους πρωταθλητές και δευτεραθλητές της κατηγορίας βάσει των αποτελεσμάτων έως την οριστική διακοπή), και συζητήθηκαν με καθέναν από τους υπεύθυνους οι σκέψεις μας, και οι ενστάσεις και γενικότερα οι δυσκολίες των πρωταθλημάτων (είτε οικονομικές, είτε λογιστικές είτε οποιεσδήποτε άλλες).

Ενημερώσαμε δε τις εν λόγω ομάδες ότι θα στείλουμε μια επιστολή στην ΕΠΟ σχετικά με το θέμα αυτό, κάποιες από τις ομάδες αποφάσισαν επίσης να στείλουν κι εκείνες, και αρκετές από τις ομάδες μας έδωσαν γραπτά πλήρη συναίνεση να τις συμπεριλάβουμε στην επιστολή μας γιατί συμφωνούν κάθετα.

Σας κοινοποιούμε την εν λόγω επιστολή παρακάτω, και ευχαριστούμε τις ομάδες για την επικοινωνία, το έργο τους και ευχόμαστε σε όλους να βρεθούμε σύντομα στα γήπεδα που τόσο αγαπάμε κι εμείς και οι παίκτριές μας.
------------------------------------------------
Προς
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- Επιτροπή Διοργάνωσης Πρωταθλημάτων Γυναικών
- Τεχνική Επιτροπή

ΑΙΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΟΓΩ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ

Αξιότιμοι κύριοι

Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται από το σωματείο μας κατόπιν και σε αναμονή των εξελίξεων όσον αφορά τη φετινή αγωνιστική χρονιά 2019-2020 όσο και την επερχόμενη χρονιά 2020-2021.

Παρακολουθούμε - όπως και οι υπόλοιπες ομάδες – εναγωνίως τις εξελίξεις και διαβάζοντας την πρόταση της Επιτροπής του Γυναικείου Ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας σχετικά με την αναδιάρθρωση, επιθυμούμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις μας, κατόπιν συζητήσεων και με άλλα σωματεία της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Εκτιμούμε τις προσπάθειες που γίνονται στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από τις ομάδες όλων των κατηγοριών, οι οποίες με πολύ αγώνα και πολλούς κόπους αγωνίζονται στα πρωταθλήματα, προσπαθώντας να επιβιώσουν στο χώρο τον οποίο αγαπούν και επιθυμούν να δουν αναβαθμισμένο, με όλο και περισσότερα κορίτσια να ασχολούνται με το άθλημα, σταθερότερες βάσεις και σωστές υποδομές.

Διαβάζοντας με προσοχή τα ειδησεογραφικά τα οποία κοινοποίησαν ένα υποτιθέμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης του γυναικείου ποδοσφαίρου, και εάν αυτό ευσταθεί, θεωρούμε σωστή την προσέγγιση του μη υποβιβασμού ομάδων των Α’ και Β’ κατηγοριών από τη στιγμή που αποφασίστηκε οριστική διακοπή. Και θεωρούμε δίκαιο τον προβιβασμό 2 ομάδων από τον κάθε όμιλο της Β’ Εθνικής από τη στιγμή που δεν υπήρξε οριστική βαθμολογία.

Ταυτόχρονα όμως, λυπούμαστε με το γεγονός ότι η Γ’ Εθνική γυναικών, παρότι χαμηλότερη κατηγορία, δε χρίζει της ίδιας δικαιοσύνης όσον αφορά το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στη Β’ Εθνική κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Το δίκαιο και σε αυτή την κατηγορία, όπου πολλές ομάδες ισοβαθμούν ή βρίσκονται πολύ κοντά βαθμολογικά (όπως στη Β’ κατηγορία) θα είναι να ανέβουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο αγώνας της κατηγορίας μας είναι εξίσου σημαντικός και δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Εκτός αυτού, αποτέλεσμα ενός τέτοιου πιθανού προβιβασμού δυο ομάδων από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής στη Β’, με δημιουργία 5 ομίλων απαρτιζόμενων από 8 ομάδες θα ήταν η καλύτερη οικονομική βιωσιμότητα του πρωταθλήματος, λόγω πιθανού περιορισμού του χρονοβόρου και οικονομικά δυσχερούς αριθμού μετακινήσεων.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπ’όψην τα παραπάνω σε περαιτέρω συζητήσεις για την τελική απόφαση της αναδιάρθρωσης του Γυναικείου Ποδοσφαίρου, όπου προέχει το καλό όλων των ομάδων και των παικτριών και οι προσπάθειες των οποίων σε όποια κατηγορία πρέπει να ανταμείβονται ανάλογα.

Στα παραπάνω και στην παρούσα επιστολή συμφωνούν με πλήρη συναίνεση οι ομάδες: Κωάκος Φιλίνος, Τράχωνες Αλίμου, ΑΟ Περσέας Σύρου( ο οποίος έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο), Μέντεκας Καλαμαριάς, Ιεράπετρα – Βασίλισσα του Νότου, ΑΣ Ποντίων και Θρίαμβος Χαϊδαρίου (ο οποίος έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο τον Απρίλιο).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Μαριλίνα Τζελέπη
Υπεύθυνη Γυναικείου Ποδοσφαίρου
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ
Τηλ. 6937009537
Email: EthnikosWFC@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου