Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Λευτέρης Λαζάρου- Ξέχασα το παιδί μου στο γήπεδο όταν πήγαινα να δω τον Εθνικό!


lazaroy



Ο πατέρας μου πάντα έλεγε ότι ένας πιστός Εθνικός δε νοείται να υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Αυτή ήταν και μία από τις λίγες συμβουλές του την οποία επέλεξα να παρακούσω. Όλη μου τη ζωή, αν και φανατικός φίλος του Εθνικού Πειραιώς, υπήρξα παράλληλα και κρυφό-Ολυμπιακός!



Μέλος μιας παρέας Ολυμπιακών και Εθνικών, η κυριακάτικη έξοδος στο Καραϊσκάκη ήταν επιβεβλημένη οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες κι αν αγωνιζόταν. Όχι μόνο από αγωνία για την έκβαση του εκάστοτε αγώνα, αλλά γιατί με την παρουσία μου ένιωθα ότι εκπλήρωνα το καθήκον μου απέναντι στη μεγάλη οικογένεια που είχαμε σχηματίσει με τα χρόνια οι Πειραιώτες φίλαθλοι.

Η περιπέτεια μου εκτυλίχθηκε πριν 28 χρόνια, στις ένδοξες εποχές του Εθνικού, με Καντέρα, Κρητικόπουλο, Νικηφοράκη και Χατζηϊωάννογλου να συγκαταλέγονται στα βαριά πυροβολικά της βασικής ενδεκάδας. Ενδεχομένως να ακούγεται οξύμωρο στα αυτιά των νεότερων γενιών, αλλά η ομάδα πρωταγωνιστούσε τότε στο ελληνικό πρωτάθλημα, τερματίζοντας κατά κανόνα μεταξύ έβδομης και ένατης θέσης.

Έτσι, μια φθινοπωρινή Κυριακή, ενώ ο ήλιος χαμογελούσε ψηλά στον ουρανό, έτυχε να χαμογελούμε κι εμείς οι Εθνικοί που προηγούμασταν μέχρι το 60ο λεπτό επί του ΟΦΗ με 1-0, σε ένα εντός έδρας ματς, στο Καραϊσκάκη. Δυστυχώς, από το 65' και μετά, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της ανατροπής. Στην αρχή ισοφαριστήκαμε και λίγο αργότερα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-1.

Με τη λήξη του αγώνα προ των πυλών, ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο γνωστός «Εθνικάρας» της εξέδρας, είχε ήδη αρχίσει να κλαίει στα κιγκλιδώματα του σταδίου εξαιτίας της απρόσμενης εξέλιξης. Εκείνη τη στιγμή, ο εξάχρονος γιος μου, ο Νίκος, που παρακολουθούσε δίπλα μου το παιχνίδι, σηκώθηκε από τη θέση του και έτρεξε μέχρι τον απαρηγόρητο Μαντζουράνη για να του χτυπήσει την πλάτη, ώστε να τον καταφέρει να σταματήσει το κλάμα.

Η αναμέτρηση τελείωσε, με τον Εθνικό να γνωρίζει την ήττα με 3-1. Αποχώρησα από το γήπεδο απογοητευμένος, χωρίς να συνειδητοποιήσω ότι άφησα πίσω τον Νίκο! Είχα ξεμακρύνει περίπου 1,5 χιλιόμετρο και μπαίνοντας στο καφενείο «Ελλάς», το ιστορικό στέκι των Εθνικών στον Πειραιά, αντιλήφθηκα την απουσία του.

Τα πάντα στο μυαλό μου άρχισαν να γυρίζουν. Σκεπτόμενος το χειρότερο, πάσχιζα να βρω σε ποιον να απευθυνθώ, ποιο δρόμο να ακολουθήσω, μήπως και τον συναντήσω. Ευτυχώς, οι οικογενειακοί δεσμοί που συνέδεαν τους Εθνικούς μεταξύ τους δεν άργησαν να λειτουργήσουν.

Καθώς κόντευα να τρελαθώ από την ανησυχία μου, διακρίνω στο βάθος του δρόμου τον Στέλιο, έναν αγαπημένο φίλο που δε βρίσκεται πλέον κοντά μας, να πλησιάζει κρατώντας από το χέρι τον γιο μου. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ο Νίκος δεν είχε πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς είχε συμβεί και περπατούσε αδιαμαρτύρητα πλάι στον Στέλιο που τον οδηγούσε στο καφενείο.

Προσεγγίζοντας προς το μέρος μου, ο Στέλιος στάθηκε στην είσοδο του μαγαζιού και μου είπε με σοβαρό, εντούτοις διόλου παραινετικό ύφος:«Να ξεχάσεις τα τσιγάρα σου, το καταλαβαίνω. Να ξεχάσεις το σακάκι σου, κι αυτό το καταλαβαίνω. Να ξεχάσεις όμως τον γιο σου στο γήπεδο, νομίζω ότι είναι λίγο βαρύ!».

Η μητέρα του δεν έχει μάθει γι' αυτό το περιστατικό, έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ο Νίκος αποφάσισε να κρατηθεί μυστικό, όπως άλλωστε κι εγώ. Ωστόσο, μέσα από αυτήν την προσωπική κωμικοτραγική εμπειρία, αναδεικνύεται πόσο ευεργετική μπορεί να αποβεί η σχέση αλληλεγγύης που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν να μοιραστούν τίποτε άλλο, πέραν της απεριόριστης αγάπης τους για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Στο Καραϊσκάκη νιώθαμε κυριολεκτικά σα στο σπίτι μας. Και στο σπίτι σου επιτρέπεται να ξεχάσεις τα πάντα, ακόμη και το παιδί σου.

www.coppa.gr

Ακόμα μία τριάδα παραμένοντων



Ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές που την περυσινή χρονιά έπαιξαν ρόλο στην άνοδο της ομάδας μας  θα συνεχίσουν να  φορούν την «κυανόλευκη»..Ο  λόγος για τους Κώστα Πολυχρονίδη,  Δημήτρη Μπένα και Απόστολο Σταφσουλάι..

Ο «Πόντιος»  αγωνίστηκε  σε 17 ματς χωρίς να σκοράρει  παίζοντας τόσο σε ρόλο  δεξιού μπακ ,όσο αμυντικού αλλά και κεντρικού αμυντικού βγάζοντας πάθος και δύναμη ,αλλά και όντας πολυεργαλείο στα χέρια του Χατζηαλέξη.. Βέβαια στάθηκε άτυχος μιας και τραυματίστηκε στα μέσα της σεζόν όντας εκτός για  περίπου δυόμιση μήνες..

Ο Μπένα ,στην δεύτερη «μεστή» του και απόλυτα γεμάτη χρονιά και με  την περσινή εμπειρία στις πλάτες του  ήταν ουσιαστικός στα μετόπισθεν.  «Μέτρησε» 28 συμμετοχές και  δύο γκολ..

Ο Σταφσουλάι  και αυτός στη δεύτερη του χρονιά ,αλλά πρώτη ολόκληρη, είχε 27 συμμετοχές και 9 γκολ  ,ένα στα μπαράζ  βοηθώντας  εξαιρετικά στην  επιθετική  ενέργεια της ομάδας…


ethnikos-fc.blogspot.gr

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Εμεινε ο Superman




Στον Εθνικό θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Βασίλης Βουτσινάς. Ο  “Superman” ,που πραγματοποίησε μία καταπληκτική χρονιά  βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει ότι κούπα κυκλοφορούσε στον Πειραιά, αλλά βέβαια  και την άνοδο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας Αλέξη Αγγελόπουλο και μέσα σε λίγα λεπτά έδωσαν τα χέρια…


ethnikos-fc.blogspot.gr

Εθνικού ανάβασις

ethnikos4


Εάν είσαι πάνω από 30-35 ετών, μέχρι πρότινος άκουγες “Εθνικός” και το μυαλό σου πήγαινε συνειρμικά στον “αυτοκράτορα” του πόλο, την ομάδα των 38 πρωταθλημάτων και των 12 κυπέλλων Ελλάδας. Για τους ακόμα πιο παλιούς, ο Εθνικός συνδεόταν παράλληλα και με τον ποδοσφαιρικό Εθνικό, του Καλκαντέρα, του Ιλούνγκα και του Μπατίστα, του Νινιάδη και του Αναστασίου. Εν έτει 2014, πάντως, Εθνικός σημαίνει ΚΑΙ μπάσκετ.

Φρόντισε για αυτό μία παρέα παλιών (ποδοσφαιρικών, ως επί τω πλείστον) οπαδών, οι οποίοι αποφάσισαν πριν από τρία χρόνια να σώσουν το μπασκετικό τμήμα. Το έκαναν. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Βασίλης Δέρβος, ο Δημήτρης Καραφαντής και ο Μάνος Παγώνης είναι αποφασισμένοι να βάλουν για τα καλά τον Εθνικό στον μπασκετικό χάρτη. Αυτό κάνουν τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2011, τότε δηλαδή που ανέλαβαν τα διοικητικά ηνία του μπασκετικού τμήματος.

Τρεις άνοδοι σε ισάριθμα χρόνια, από την Α” ΕΣΚΑΝΑ στην Α2 και δύο κύπελλα ΕΣΚΑΝΑ. Αυτός είναι ο απολογισμός του Εθνικού από τότε που η τωρινή διοίκηση ανέλαβε να τον αναστήσει, αφουγκραζόμενη τις φωνές των οπαδών του εκείνο το καλοκαίρι του 2010, όταν η πειραιώτικη ομάδα υποβιβάστηκε από τη Γ” Εθνική στην Α” ΕΣΚΑΝΑ. Τότε ήταν που ο Βασίλης Δέρβος αποφάσισε να βοηθήσει την ομάδα, έστω και χωρίς να εμπλακεί άμεσα στα κοινά του συλλόγου.

Ενα καλοκαίρι αργότερα τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μία σειρά. Ο Δέρβος ανέλαβε επίσημα την ηγεσία του τμήματος μπάσκετ, όρισε διοικούσα επιτροπή με πρόεδρο τον αδελφικό του φίλο Δημήτρη Καραφαντή, προστέθηκε στην παρέα ο Παγώνης και ο Εθνικός άρχισε πλέον να βαδίζει σε άλλα μονοπάτια…

karafantis2



Εθνικοί από πατέρα και παππού»
«Είμαστε και οι τρεις φίλοι και οπαδοί του Εθνικού από μικρά παιδιά. Εχουμε γυρίσει την Ελλάδα αμέτρητες φορές για τον (ποδοσφαιρικό) Εθνικό. Πειραιώτες είμαστε όλοι. Εθνικοί από πατέρα και παππού» λέει στο infobasket ο Δημήτρης Καραφαντής. Από πατέρα σε γιο. Υπόθεση οικογενειακή είναι για τον πρόεδρο του τμήματος μπάσκετ ο Εθνικός, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο γιος του δεν παίζει απλά μπάσκετ στα τμήματα υποδομής της ομάδας, αλλά είναι και οπαδός της, μία αυθεντική “πινέζα”!
«Το τμήμα μπάσκετ διαλυόταν όταν πίεσαν τον κύριο Δέρβο να αναλάβει την ομάδα. Εγώ είχα τις διαφωνίες μου τότε και μόνος του αποφάσισε να βοηθήσει ώστε να έχει αξιοπρεπή παρουσία η ομάδα στην Α” ΕΣΚΑΝΑ και από τη στιγμή που μου ζήτησε να πάμε μαζί δεν μπορούσα να του αρνηθώ. Κι έτσι ξεκινήσαμε το όνειρο, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ήμασταν εδώ πέρα» συνεχίζει ο Δημήτρης Καραφαντής.
«Οι στόχοι της διοίκησης είναι οι προσδοκίες των οπαδών»
«Δουλεύουμε οργανωτικά σε επίπεδο που θα ζήλευαν και ομάδες της Α1. Δεν λείπει τίποτα, είμαστε όλη μέρα στην ομάδα. Με τις τρεις ανόδους σε τρία χρόνια έχουμε κάνει υπερήφανο τον κόσμο του Εθνικού, που τόσα έχει τραβήξει τα τελευταία χρόνια. Αλλωστε, οι στόχοι της διοίκησης είναι οι προσδοκίες των οπαδών μας. Είμαστε από το ποδόσφαιρο, προερχόμαστε από την κερκίδα και ο στόχος μας είναι να κάνουμε Εθνικούς από το μπάσκετ» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Καραφαντής.
ethnikos1«Ο Εθνικός είναι από τις πιο φερέγγυες ομάδες, γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και όλα λειτουργούν ρολόι. Θεωρώ σπάνιο να υπάρχουν τέτοιες ομάδες σην Ελλάδα» λέει από την πλευρά του ο Νίκος Ψυλέας, ο οποίος κατέκτησε με τον Εθνικό την 4η άνοδο στην καριέρα του, μετά τη μία με τον Μίλωνα και τις δύο με το Λαύριο. Για τον σύλλογο του Πειραιά, από την άλλη, η άνοδος στην Α2 ήταν η πρώτη στην ιστορία του, οπότε δεν θα μπορούσε να μην ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη επιτυχία του μπασκετικού τμήματος.
Οσο για την καλύτερη στιγμή της χρονιάς; «Το μπαράζ ήταν η δικαίωση, η πιο δυνατή στιγμή μέσα σε μία σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Κάναμε ιδανικό πρώτο γύρο και μετά κοιλιά στο 2ο. Η ψυχολογία δεν ήταν καλή αλλά πετύχαμε το στόχο μας και αυτό είναι που μετράει» λέει ο αρχηγός του Εθνικού και ο Δημήτρης Καραφαντής δεν διαφωνεί επ” αυτού… «Η κορυφαία στιγμή της χρονιάς ήταν η λήξη του αγώνα μπαράζ με τη Λιβαδειά στη Χαλκίδα, βλέποντας όλο αυτόν τον κόσμο ευτυχισμένο» τόνισε ο πρόεδρος του μπασκετικού Εθνικού.

«Η ομάδα ήταν του Σορώτου»
«Από κάποιο σημείο και μετά φαινόταν ότι πηγαίναμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και αυτό μας δημιούργησε άγχος, με αποκορύφωμα τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου, τα οποία και χάσαμε. Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση προς το τέλος του πρωταθλήματος αλλά καταφέραμε να είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια. Βγήκαμε αλώβητοι, με βασικό κριτήριο την άμυνα» λέει από τη μεριά του ο Μάριος Γούναρης, που ανέλαβε τα ηνία μετά την απομάκρυνση του Κώστα Σορώτου και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με απολογισμό 4-0. Στα όσα είπε πάντως στο infobasket, δεν ξέχασε φυσικά τον προκάτοχο του.
ethnikos5
«Το μεγαλύτερο μερίδιο της ανόδου ανήκει στον Κώστα Σορώτο τον οποίον και ευχαριστώ. Η ομάδα ήταν δική του, αυτός την έχτισε. Η διοίκηση, από τη μεριά της, ήταν πάντα εκεί, ο Βασίλης Δέρβος, ο Δημήτρης Καραφαντής και όλη η διοικούσα επιτροπή. Τα παιδιά, δε, έδωσαν μέχρι τέλους το 100%» τόνισε ο κόουτς Γούναρης, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο των Πειραιωτών και την επόμενη χρονιά, ως άμεσος συνεργάτης του Τζίμη Κουστένη.
«Στο βάθος υπάρχει η Α1»
Η Α2 αποτελεί άγνωστο, ανεξερεύνητο μονοπάτι για τον Εθνικό. Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά δείχνει με τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα ότι θα αποτελέσει κάτι παραπάνω από σκληρό καρύδι στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Με προσθήκες όπως ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, ο Κώστας Μαχαίρας, ο Θοδωρής Τσιότρας και ο Γιάννης Βαβάτσικος, συν τους μικρούς Ζούμπο, Παπαδιονυσίου, Αναγνωστόπουλο και την ανανέωση των Ψυλέα, Κουκά, Μούκα, Τζιάλλα, Καρυπίδη, ο Εθνικός φαντάζει ήδη ιδιαίτερα ανταγωνιστικός για την Α2. Τη λέξη “άνοδος”, πάντως, δεν θέλουν να την ακούν στον Εθνικό. Αν και τα μακροπρόθεσμα πλάνα τους είναι ακόμα μεγαλύτερα…
«Η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική» λέει ο Μάριος Γούναρης. «Στο βάθος υπάρχει η Α1, αλλά προς το παρόν ο στόχος είναι η παραμονή στην Α2 και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλει προσοχή γιατί δεν έχουμε ξαναβρεθεί ως Εθνικός στην Α2, θα είναι ιδιαίτερη κατηγορία» συνέχισε ο συνεργάτης του Τζίμη Κουστένη, προσθέτοντας την παρουσία του κόσμου που «ήταν κοντά στην ομάδα και βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία».
karafantis-mantzouranis«Οχι με αλαζονεία, ούτε με φόβο»
«Ηρθαμε στην Α2 όχι με αλαζονεία, ούτε με φόβο. Η λέξη άνοδος δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο μας στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς. Κάθε χρόνο ξεκινούσαμε με στόχο τη γρήγορη σωτηρία, το καλό μπάσκετ και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Ετσι θα κάνουμε και φέτος» λέει ο Δημήτρης Καραφαντής. «Η περσινή Β” Εθνική ήταν μία μικρή Α2 και χρειάστηκε να συνδράμουν πολλοί άνθρωποι στην επίτευξη του στόχου, τους οποίους θα ήθελα να μνημονεύσω και να ευχαριστήσω έναν προς έναν.
Ως πρόεδρος ευχαριστώ τον Κώστα Σορώτο για την προσφορά του. Μπορεί να απομακρύνθηκε πριν από το τέλος της σεζόν και να συνεχίζουμε πλέον με τον Τζίμη Κουστένη, έναν καταξιωμένο προπονητή με παραστάσεις, όμως στον Εθνικό ξέρουμε πάντα να αναγνωρίζουμε τις αξίες. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον κύριο Αγη Καραμολέγκο για το συμβουλευτικό του ρόλο, όπως και όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής (Νίκο Σταφυλάκη, Κώστα Παππά, Μάριο Βασιλόπουλο, Αντώνη Στεφάνου, Μάνο Χαλδαίο, Κώστα Κουσάνα, Παναγιώτη Μπούρη) και όλες τις διοικήσεις του τμήματος μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια, τον Τάκη Γκότση και τον Σπύρο Καβαλιεράτο.
Προ πάντων θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τον φίλο Βασίλη Δέρβο, χωρίς τον οποίον αυτή τη στιγμή ούτε το μπάσκετ του Εθνικού θα ήταν στην Α2, ούτε εγώ θα μίλαγα αυτή την ώρα» υπογράμμισε ο Δημήτρης Καραφαντής, που ανέφερε επίσης πολλούς άλλους. Από τον “Εθνικάρα” Γιάννη Ματζουράνη, τον Κώστα Κέρβη από τον οργανωμένο σύνδεσμο “Pinezes” και τον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού Εθνικού Αλέξη Αγγελόπουλο (στον οποίον ευχήθηκε άμεση επιστροφή στη Super League), μέχρι τους τους Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, Εφη Κότογλου, Αλέξη Αναγνωστόπουλο, Βαγγέλη Βασιλόπουλο για το «μικρό θαύμα των ακαδημιών» και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αντώνη Πρίντεζη, στον οποίον ευχήθηκε «γρήγορα πρωταθλητής Ελλάδας».

http://www.infobasket.gr/

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ενίσχυση με Μαναλή

Εθνικός: Ενίσχυση με Μαναλή (video) | onsports.gr



Μετά τις αποδεσμεύσεις ήρθε η ώρα των μεταγραφών για τον Εθνικό, που προχώρησε στην απόκτηση του Γιώργου Μαναλή

Ο 20χρονος επιθετικός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πειραϊκού ποδοσφαίρου, καθώς τα τελευταία χρόνια βγαίνει πρώτος σκόρερ στην Α’ Πειραιά, αγωνιζόμενος στον Αετό Κορυδαλλού. Ο Εθνικός κινήθηκε άμεσα και προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού στράικερ, δυναμώνοντας σημαντικά την επιθετική του γραμμή.






onsports.gr



Παρελθόν τρεις παίκτες



Παρελθόν, κοινή συναινέσει,  αποτελούν για  την ομάδα μας τρεις  ποδοσφαιριστές  οι οποίοι  αγωνίστηκαν  την περασμένη σεζόν  στους «Κυανόλευκους». Ο λόγος για τους Γιώργο Μαριόλη,  Χριστόφορο Μανουλίδη και Γιώργο Σπήλιο.. 




Ο Μαριόλης  αποτέλεσε μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου για την ομάδα μας σκοράροντας 1 γκολ σε 15  συμμετοχές ,ενώ ήταν εκ των βασικών  επιλογών της άμυνας  στα παιχνίδια  των μπαράζ .
Ο  Μανουλίδης ήρθε και αυτός στην ομάδα τον Ιανουάριο έχοντας  προσφέρει δύο  γκολ  σε 14 συμμετοχές..
Ο Γιώργος  Σπήλιος  αγωνίστηκε σε 18 ματς  με την «Κυανόλευκη» καλύπτοντας το  δεξί άκρο της άμυνας  και ο Εθνικός θέλοντας να βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή να μπορέσει να ολοκληρώσει  τις σπουδές του ,του έδωσε την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στον τόπο αυτών.

Η διοίκηση του Εθνικού ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές για την  προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή συνέχεια στην μετέπειτα καριέρα τους. 



ethnikos-fc.blogspot.gr




Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τα εστιατόρια ''AMIGOS'' ο επίσημος χορηγός του Εθνικού




Τα εστιατόρια AMIGOS, μια από τις πιο γνωστές αλυσίδες Μεξικάνικης Κουζίνας στην Αττική θα είναι ο επίσημος χορηγός της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού τη νέα σεζόν και για το πρωτάθλημα της Α2. Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ετέρων θα χτιστεί καταρχήν με την αποκλειστική προβολή των εστιατορίων AMIGOS μέσω της φανέλας του συλλόγου στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, της επίσης ιστοσελίδας καθώς επίσης και των κοινωνικών δικτύων (facebook) της ομάδας.

Η γνωστή αλυσίδα Μεξικάνικης Κουζίνας ξεκίνησε το 1995 στη Γλυφάδα με το πρώτο Amigos. Το 2007, με τη θερμή υποστήριξη και παρότρυνση των πελατών της, δημιούργησε το δεύτερο Amigos στη Νέα Σμύρνη.

Παραμένονταs πιστοί στιs αρχέs τηs Μεξικάνικηs κουζίναs και αναζητώντας τα πιο αγνά υλικά, προσφέρει τα λαχταριστά fajitas, τα τραγανά tacos, τα χειροποίητα burritos, τα καυτερά chili con carne και άλλεs παραδοσιακέs γεύσειs σε γενναιόδωρεs μερίδεs, όπωs τα απολαμβάνετε σε μια Μεξικάνικη φιέστα.

Το φιλικό προσωπικό του Amigos σαs υποδέχεται καθημερινά από το πρωί σε δυο ζεστέs κάζεs, Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη, με Μεξικάνικο ταμπεραμέντο και κήπουs αληθινούs.

Η διοίκηση της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων AMIGOS για τη στήριξη που θα παρέχουν στην ομάδα τη φετινή σεζόν.


Ο Πρόεδρος,                                                                                                                                      Ο Αντιπρόεδρος,
Δημήτρης Καραφαντής,                                                                                                                     Μάνος Παγώνης  

ethnikos-bc.gr

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αγγελόπουλος: "Περήφανος για τις ακαδημίες μας





Οι επιτυχίες των  μικρών του Εθνικού  στα τουρνουά που συμμετείχαν με δύο πρώτες θέσεις και  μία δεύτερη  δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον  Πρόεδρο της ομάδας Αλέξη Αγγελόπουλο.


Ο Κύριος Αγγελόπουλος επικοινώνησε με τους ανθρώπους της αποστολής  στους οποίο έδωσε τα συγχαρητήρια του για τα πεπραγμένα των  μικρών «κυανόλευκων».

«Θέλω να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές των τμημάτων και βέβαια στον υπεύθυνο Αντώνη Γρηγοριάδη για την εκπληκτική δουλειά που γίνεται  και θα συνεχίσει να γίνεται και τα επόμενα χρόνια. Είναι πραγματικά μαγικό  να βλέπεις μικρά παιδιά να μεγαλώνουν με τις αξίες του Εθνικού και να γεμίζουν με κούπες τις Ακαδημίες. Όραμα μας είναι να δούμε ακόμα περισσότερα παιδιά  να στελεχώνουν τα σπλάχνα του συλλόγου και δεν θα πρέπει να  ξεχνάμε ότι και στη  φετινή άνοδο κάποιοι από τους πρωταγωνιστές προέρχονταν από αυτές. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς για την αμέριστη  εμπιστοσύνη που μας δείχνουν


ethnikos-fc.blogspot.gr 

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Το κερασάκι στην τούρτα




Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο Εθνικός Πειραιώς έκλεισε με τις μεταγραφές για φέτος, ήρθε ένα όνομα να… ταράξει τα ύδατα στο Λιμάνι. Οι νεοφώτιστοι στην Α2 κατηγορία έχουν άλλωστε βλέψεις ανόδου και δεν το κρύβουν. Τουλάχιστον όχι με βάση τις κινήσεις τους στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, εκεί όπου έχουν δραστηριοποιηθεί σημαντικά.

Και το όνομα αυτού: Μιχάλης Παραγυιός. Ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ θα είναι, εν τέλει, το τελευταίο κομμάτι του παζλ για τους Πειραιώτες καθώς αναμένεται να συνεχίσει στον Εθνικό την καριέρα του, μετά από ένα χρόνο απραξίας. Τελευταία του ομάδα ήταν ο Ηλυσιακός, ενώ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης σεΠανιώνιο, Μαρούσι, Ιωνικό Νικαίας και Άρη Γλυφάδας έχοντας διαγράψει μία αξιοπρόσεκτη πορεία στα ελληνικά παρκέ.
Κι αν το ρόστερ των Πειραιωτών μοιάζει ασφυκτικά γεμάτο, η τάση για πρωταθλητισμό στη νέα χρονιά κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να προσθέσουν… το κερασάκι στην τούρτα δίνοντας τη δυνατότητα στον Τζίμη Κουστένη να δουλέψει με ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ.

ebasket.gr

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

To πλάνο για τις ακαδημίες




Eνα από τα πλέον σημαντικά μελήματα της διοίκησης του Εθνικού είναι και οι Ακαδημίες με τον Αντώνη Γρηγοριάδη και τους συνεργάτες του να πραγματοποιούν εξαιρετική δουλειά την περίοδο που μας πέρασε, ωστόσο παράλληλα έχει ξεκινήσει και ο σχεδιασμός εν όψει της νέας σεζόν.



Την περασμένη εβδομάδα όλα τα τμήματα  ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους στα μακροχρόνια τουρνουά που συμμετείχαν και το απόλυτα θετικό γεγονός ήταν πως  ΟΛΑ τα τμήματα πέτυχαν αγωνιστικές διακρίσεις και γέμισαν με κύπελλα και μετάλλια τα γραφεία των Ακαδημιών.
 Παράλληλα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος πολύ σημαντικών αγώνων τμημάτων της Ακαδημίας με ομάδες της Super league  (όπως Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος Αθηνών κλπ) από τους οποίους οι αθλητές μας απεκόμισαν πολύ μεγάλα οφέλη και μοναδικές εμπειρίες.
 Από σήμερα όλα τα τμήματα βρίσκονται σε  Πόρτο Χέλι – Ερμιόνη για να συμμετέχουν σε ένα ακόμα αρκετά ανταγωνιστικό τουρνουά και οι νεαροί «κυανόλευκοι» να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
 Παράλληλα  στα πλαίσια του προγραμματισμού για την νέα χρονιά που θα βρει την ομάδα στην Γ Εθνική, αναδιοργανώνονται και οι Ακαδημίες  με την πιθανή δημιουργία και ομάδας νέων (U20) που θα αγωνιστεί στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football league.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όσοι αθλητές επιθυμούν να ενταχθούν στην Ακαδημία μας να συμμετέχουν στα δοκιμαστικά που θα πραγματοποιηθούν από 24/6-4/7/2014. Το πρόγραμμα των δοκιμών που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του ΣΕΦ και το οποίο θα παρακολουθήσει όλο το προπονητικό team του συλλόγου έχει ως εξής:
Γεννηθέντες 1998, 1999, 2000
Τρίτη 24/6 , Πέμπτη 26/6, Τρίτη 1/7 στις 18.00 και
Πέμπτη 3/7 στις 19.00
Γεννηθέντες 2001, 2002
Τετάρτη 25/6, Παρασκευή 27/6, Δευτέρα 30/6 στις 18.00
Τετάρτη 2/7 στις 19.00

Όσοι επιθυμούν να δοκιμαστούν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα τηλ. 6949560939 ή 6945355858 για να λάβουν τις κατάλληλες οδηγίες.


ethnikos-fc.blogspot.gr

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Εθνικός: Με ιταλική φινέτσα

Εθνικός: Με ιταλική φινέτσα | onsports.gr


Την έναρξη της συνεργασίας τους με γνωστή ιταλική εταιρία ρουχισμού, εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, ανακοίνωσαν οι διοικούντες τον Εθνικό.

Ανανεωμένοι θα εμφανιστούν την καινούρια σεζόν, που θα τους βρει να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α2, οι Πειραιώτες. Οι διοικούντες τον Εθνικό κατέληξαν σε συμφωνία με την εταιρία «Legea», για να τους ντύσει τη νέα χρονιά με ολοκαίνουριες εμφανίσεις. Επίσημο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα είναι ο Λεονάρντο Κουρατόλο και συνεργάτης της η «Zarifis Sportswear».

Η ανακοίνωση: «Η ιταλική φινέτσα θα «συνοδεύει» τις φετινές εμφανίσεις της ομάδας μπάσκετ του Εθνικού Πειραιώς, καθώς η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με την ιταλική, αρκετά γνωστή αθλητική εταιρία ένδυσης, Legea, που θα αναλάβει να «ντύσει» την πρώτη ομάδα αλλά και τα τμήματα υποδομής. Η Legea συνεργάζεται με πολλές ομάδες στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα οι ιταλικές Pistoia Basket στη Lega A’ Ιταλίας, Orlandina, Veroli Basket, Imola κ.ά. Εthnikos Piraeus BC, νέα φανέλα, ίδιο πάθος! Ο πρόεδρος Δημήτρης Καραφαντής, ο αντιπρόεδρος Μάνος Παγώνης».


onsports.gr

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Συνεχίζουν μαζί Εθνικός και Χατζηαλέξης






Tην  κοινή τους πορεία  θα συνεχίσουν και στην Γ Εθνική ο Εθνικός και ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης.   Μετά την κατάκτηση όλων των τίτλων  στον Πειραιά με αποκορύφωμα την άνοδο στην Γ κατηγορία, ,όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, οι δύο πλευρές ανανέωσαν την συνεργασία τους και πλέον   ξεκινά ο προγραμματισμός εν όψει της νέας  χρονιάς.


 Ο κόουτς Χατζηαλέξης έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αγγελόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει και πλέον ξεκινάμε  τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν   που θα μας βρεί στην Γ κατηγορία και θα φέρει στον  δρόμο μας νέες  προκλήσεις.»

ethnikos-fc.blogspot.gr

Συνέντευξη με τον Μάριο Χατζηκυριακάκη

xatzikiriakakis



Το waterpolonews συναντήθηκε με τον Μάριο Χατζηκυριακάκη στο MECCA Bar-Restaurant στο Μικρολίμανο. Ο περιφερειακός του Εθνικού, έκανε τον απολογισμό για την περασμένη σεζόν, μίλησε για το μέλλον της ομάδας του, την αθλητική του καριέρα, την Εθνική Ελλάδας, τον ΣΕΑΥ αλλά και γενικότερα για τον νέο χάρτη που δημιουργείται στο ευρωπαϊκό πόλο.

Καλησπέρα Μάριε,
Να ξεκινήσουμε με τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε.
«Σίγουρα η πορεία του Εθνικού φέτος ήταν πάρα πολύ καλή. Η 6η θέση ήταν για τα δεδομένα της ομάδας αρκετά καλή δεδομένου και του κακού ξεκινήματος. Η ομάδα θα μπορούσε να ήταν και ψηλότερα, αλλά η τελική μας θέση ήταν αξιοπρεπέστατη.
Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα αγωνιστικά, αλλά στο τέλος, όπως φάνηκε, η ομάδα έπαιξε πολύ ωραίο πόλο.»
Προσωπικά πώς βλέπεις την επιστροφή σου στον Εθνικό;
«Το να επιστρέφεις στην ομάδα που έχεις μεγαλώσει, σε έχει αναδείξει, έχεις κερδίσει τίτλους μαζί της και έχει κόσμο που σε εμπιστεύεται, είναι ξεχωριστό. Αν και στην αρχή της χρονιάς είχα συμφωνήσει με τη Χίο, δεδομένων όσων προανέφερα, η επιλογή του Εθνικού έγινε προτεραιότητα για εμένα.»
Ο Εθνικός μπορεί μελλοντικά να ξαναμπεί στην ελίτ και να διεκδικεί τίτλους αλλά και να έχει καλή ευρωπαϊκή παρουσία;
«Όλοι θα θέλαμε να δούμε ψηλά τον Εθνικό. Ακόμα και ο Ολυμπιακός που είναι το αντίπαλο δέος του στο πόλο. Πριν από 10 χρόνια που συνέβη αυτό, είδαμε εκπληκτικά πράγματα. Εγώ που έχω περάσει και από τις δύο ομάδες μπορώ να πω ότι σήμερα αυτή η αντιπαλότητα δεν υπάρχει.
Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο ο Εθνικός να διεκδικήσει κάποιο πρωτάθλημα. Όμως η διοίκηση της ομάδας ματώνει προκειμένου να δει τον Εθνικό ψηλά.
Πιστεύω ότι το πλάνο που έχουν σχεδιάσει, είναι πάρα πολύ καλό. Θέλουν η ομάδα να φτάσει βήμα-βήμα σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να διεκδικήσει κάτι.
Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του έχει ένα πρόεδρο που μέσα σε 3 χρόνια βοήθησε την ομάδα ώστε να μην έχει χρέη και έχει και ως σύμμαχο του τη Θύρα 7 που βοηθά οικονομικά.
Ο Εθνικός είναι μια οικογένεια και έχει κι αυτός συμμάχους που συνεισφέρουν, αλλά παραμένει δύσκολο το ενδεχόμενο να χτυπήσει τον Ολυμπιακό.»

photo:ethnikos.org


Οι φίλοι του Εθνικού αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους στην ομάδα, δεδομένης και της παρουσίας τους φέτος στο κολυμβητήριο. Πώς το βιώνεις εσύ αυτό;
«Ο Εθνικός έχει πάρα πολύ κόσμο, που θέλει να βλέπει την ομάδα ψηλά σε όλα τα σπορ.
Τώρα μάλιστα έχουν αρχίσει να έρχονται καλά αποτελέσματα, καθώς η ομάδα μπάσκετ ανέβηκε στην Α2, το ποδόσφαιρο ανέβηκε στη Γ Εθνική, το χόκεϋ πήρε το πρωτάθλημα, εμείς βγήκαμε 6οι.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως και οι άνθρωποι που βάζουν χρήματα σε αυτό το σωματείο είναι και φίλαθλοι.
Εμείς φέτος είχαμε πολύ κόσμο στις εξέδρες, που μας βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά στα ντέρμπι. Σε μερικά παιχνίδια, όπως σε αυτό με τον Πανιώνιο, μπορώ να πω ότι εκείνοι «άλλαξαν» με την παρουσία τους το αποτέλεσμα. Τη χρονιά που θα ξεκινήσει πιστεύω ότι θα έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος.»
Ποια στιγμή ξεχωρίζεις από την καριέρα σου;
«Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον Εθνικό, αλλά και το ότι έφτασα να είμαι τόσο κοντά στην ομάδα του Μόντρεαλ που κατέκτησε το μετάλλιο.
Εκείνο το σημείο ήταν κομβικό για την καριέρα μου, γιατί όπως μου είχε πει και ο Νικόλας Δεληγιάννης θα έπρεπε να είχα παίξει σε 2 Ολυμπιάδες.
Εκείνη η συγκυρία το 2005 ήταν κρίσιμη γιατί ο Θωμάκος είχε σπάσει το πόδι του, είχα κληθεί στην Εθνική σαν 13ος παίκτης, αλλά τελικά κόπηκα γιατί πήρε τη θέση μου ο Πετρ Σάντα. Είναι αλήθεια πως τότε δεν μπορούσα να συγκριθώ με τον Σάντα, απλά τότε μου «κόπηκε» το όνειρο.
Επίσης το 2008, που η ομάδα του Εθνικού έπεσε κατηγορία έμεινα, απορρίπτοντας την πρόταση του Πανιωνίου αλλά και την 3πλή τότε κρούση του Ολυμπιακού. Δεν ήθελα να πέσει η ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν είχα συμμάχους. Η τότε ομάδα βέβαια με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να βγει ακόμα και τέταρτη.
Τελικά πήγα στον Ολυμπιακό το 2011 όταν γινόταν μια νέα αρχή για την ομάδα και βγήκαμε δεύτεροι πίσω από τη Βουλιαγμένη.»
Μπορείς να πεις ότι η πορεία σου ήταν και μια συνάρτηση απρόβλεπτων συγκυριών;
«Ο καθένας είναι μάνατζερ του εαυτού του και αν είχα κάνει διαφορετικές επιλογές τα πράγματα ίσως να ήταν αλλιώς τώρα. Το 2008 έμεινα στην ομάδα που αγάπησα, που αγαπώ και θα αγαπώ πάντα γιατί εκεί έχω μεγαλώσει.
Στον Εθνικό εγώ και η οικογένεια μου έχουμε μια ιστορία από όταν ιδρύθηκε το σωματείο και δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποια άλλη επιλογή. Θα μπορούσα να φύγω επειδή ήμουν μέλος και της Εθνικής, ωστόσο δεν μετανιώνω.
Αυτή τη στιγμή είμαι στην ομάδα που αγαπώ και θα κάνω τα πάντα για να ανέβει ένα βήμα και να καθιερωθεί στην Α1 μετά τα δύσκολα χρόνια που έχει περάσει.»
Υπάρχει κάποιο περιστατικό από τα ντέρμπι Ολυμπιακού – Εθνικού που να έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου;
«Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών τότε ήταν τελείως διαφορετικές. Αυτό που έχει μείνει είναι στον πέμπτο τελικό το 2005 όταν πήραμε το Κύπελλο, ενώ ήμασταν στο 2-2, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπήκαν στο Παπαστράτειο από το πλάι του γηπέδου και μας πήραν τα πράγματα, τις μπάλες και τα σκουφάκια και δεν μπορούσαμε να παίξουμε.
Αυτό ήταν ότι πιο έντονο έχω ζήσει, το γήπεδο ήταν κατάμεστο και οι συνθήκες δύσκολες.
Επίσης το 2006, όταν πήραμε τελικά το πρωτάθλημα, το γήπεδο ήταν και πάλι γεμάτο με φίλους του Ολυμπιακού που είχαν δημιουργήσει πολύ έντονο παλμό.
Το κίνητρο ήταν μεγαλύτερο για να κερδίσεις μια καταξιωμένη ομάδα μπροστά στον κόσμο της. Αυτή η εμπειρία ήταν ότι καλύτερο για ένα αθλητή.»
Πώς βλέπεις το μέλλον σου;
«Το μέλλον γενικά στο άθλημα είναι δύσκολο. Αν εξαιρέσουμε τις δύο ομάδες, που κάνουν πρωταθλητισμό, στις υπόλοιπες ομάδες οι παίκτες δουλεύουν ή σπουδάζουν και δεν γίνεται κατά βάση με μια προπόνηση την ημέρα.
Το μέλλον μου το βλέπω στον Εθνικό, εκεί ξεκίνησα και εκεί θα σταματήσω. Το θετικό είναι ότι στην ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που μας αγαπούν και μας σέβονται και αν τους ζητήσουμε κάτι που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ξέρουμε ότι δεν θα μας χαλάσουν χατίρι.
Φέτος ήρθε ένας προπονητής με ένα συγκεκριμένο πλάνο, που είναι καταξιωμένος και σαν παίκτης και από τους πάγκους, που θέλει να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο και να διεκδικήσει κάτι καλό.»


photo:ethnikos.org




Ο Εθνικός δεν ξεκίνησε καλά στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει στη συνέχεια. Κατά τη γνώμη σου η πρόσληψη του Κουντουδιού ήταν το σημείο κλειδί για αυτή την αλλαγή;
«Όταν ήρθε ο Φάνης είδε μια ομάδα εντελώς διαφορετική από αυτή που ίσως να περίμενε,  χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τον προηγούμενο προπονητή, στην ομάδα υπήρχε η νοοτροπία της Α2.Ο Φάνης προσπάθησε να το αλλάξει αυτό, και αυτό έγινε αμέσως εμφανές. Η προπόνηση που έκανε ήταν επαγγελματική και άλλαξε τη μοίρα της ομάδας. Εξαιτίας της πειθαρχίας που τον χαρακτηρίζει, η ομάδα έφτασε να διεκδικεί και την έξοδο στην Ευρώπη.»
Πώς κρίνεις τις φετινές εγχώριες διοργανώσεις;
«Το πρωτάθλημα έχει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί δηλαδή τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει στις τάξεις του και την πλειοψηφία των παικτών της Εθνικής μας ομάδας. Στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου η Βουλιαγμένη στάθηκε αντάξια των προσδοκιών και του ονόματός της, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά για να σπάσει την αυτοκρατορία του Ολυμπιακού.
Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα ήταν σε χαμηλά επίπεδα, ο ανταγωνισμός στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα σε σχέση με τον Ολυμπιακό ήταν μικρός. Μετά από αυτή τη χρονιά μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.»
Κατά τη γνώμη σου η ευρωπαϊκή διάκριση ενός ελληνικού συλλόγου μπορεί να αναβαθμίσει το επίπεδο της υδατοσφαίρισης;
 «Σίγουρα μπορεί. Μια ενδεχόμενη επιτυχία θα μπορούσε να φέρει χορηγούς και να αλλάξει το μέλλον του αθλήματος. Μακάρι να έρθει αυτή η επιτυχία από τον Ολυμπιακό ή τη Βουλιαγμένη.
Ακόμη και μια επιτυχία της Εθνικής στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης είναι ικανή να ανοίξει τις πόρτες, αλλά και να δώσει δύναμη στα παιδιά που ανήκουν στον ΣΕΑΥ να διεκδικήσουν πράγματα.»
Ποια είναι η άποψή σου για την Εθνική Ελλάδας;
«Πρώτα από όλα, η πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης ήταν πολύ καλή. Ο τωρινός προπονητής της ομάδας φαίνεται ότι έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Αυτό που κατάφερε είναι αυτό που είχε πετύχει και ο Γιώργος Μορφέσης στης Εθνική ομάδα των γυναικών, δηλαδή να κάνει μια γροθιά τους παίκτες παρά τις αντιπαλότητες που μπορεί να υπάρχουν στα σωματεία τους.

Αυτό σημαίνει πολλά, γιατί στην Εθνική ομάδα δεν χωρούν αντιπαλότητες, και αυτή ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον Κεχαγιά.
Τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος έχουν πεισμώσει τόσο τον προπονητή όσο και τους παίκτες, που θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.
Επειδή γνωρίζω και τα παιδιά, την προπόνηση που κάνουν αλλά και την όρεξη που υπάρχει, νομίζω πως αν μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους θα πάνε καλά.»


hatzikiriakakis-ethniki



Για την επανεκκίνηση του ΣΕΑΥ.
«Η επανεκκίνηση του ΣΕΑΥ είναι φυσικά ένα ελπιδοφόρο βήμα, γιατί όλοι αυτοί που είναι στο συμβούλιο αυτή τη στιγμή ανήκουν στη νέα μεγάλη γενιά του ελληνικού πόλο. Τα μέλη του απαρτίζουν την Εθνική μας ομάδα, οπότε σίγουρα μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα για όλους εμάς.
Οι παίκτες θέλουν να διεκδικήσουν πράγματα που δεν έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και είχε γίνει μια προσπάθεια το 2005 προκειμένου να τα διεκδικήσουμε, όπως οι ασφάλειες. Το πόλο αυτή τη στιγμή είναι ένα ερασιτεχνικό άθλημα με επαγγελματικά πρότυπα.
Ο αθλητισμός εμπεριέχει αρκετές θυσίες και ελπίζω ότι όλα τα μέλη θα διεκδικήσουν όσα πρέπει ακόμα και για εμάς που δεν είμαστε στο συμβούλιο.
Ο πρόεδρος του ΣΕΑΥ Χρήστος Αφρουδάκης είναι πολύ μεγάλο όνομα, και με την προσωπικότητα του και μόνο μπορεί να επιτύχει πολλά.»
Ποιο είναι το βήμα που μπορεί να βελτιώσει την ελληνική υδατοσφαίριση;
«Έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα. Κατά τη γνώμη μου αυτό που μπορεί να φέρει αλλαγή είναι όπως είπαμε και πριν μια επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο ή σε επίπεδο Εθνικής, αλλά και ο ΣΕΑΥ.»
Έχεις κάποιους αθλητές ως πρότυπο;
«Δεν θα πω τον Χρήστο τον Αφρουδάκη που είναι πρότυπο για όλους τους αθλητές επειδή έχουμε μεγαλώσει μαζί. Ο Χρήστος έχει καταφέρει να κατακτήσει πράγματα όπως το πρωτάθλημα Ευρώπης με την Ποζίλιπο που για εμάς ήταν ένα όνειρο. Θα πω τον Θοδωρή Καλακόνα που εγώ μεγάλωσα μαζί του. Τον είχα σαν πρότυπο στον Εθνικό και ίσως ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του.
Άλλοι παίκτες που μου έρχονται στο μυαλό είναι ο Γιώργος Αφρουδάκης και ο Αντώνης Βλοντάκης, η γενιά δηλαδή του 1976-77,  της Δουνκέρκης, είναι πρότυπο, για εμάς, αλλά και για την επόμενη γενιά. Έχουν καταφέρει πολλά πράγματα και ακόμα και σήμερα προσπαθούν για το καλό του αθλήματος. Μπορείς λοιπόν να τους έχεις σαν πρότυπο και ως παίκτες και ως προσωπικότητες.»
Με βάση την μέχρι σήμερα κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι. Πώς βλέπεις τον νέο χάρτη που διαμορφώνεται στο ευρωπαϊκό πόλο;
«Η Ρέκο είναι μια ομάδα με χορηγούς, βρίσκεται ένα βήμα παραπάνω και αγοράζει παίκτες που είναι μεγάλα ονόματα.
Το ίδιο βέβαια θα μπορούσε να συμβεί με τους Έλληνες παίκτες, οι Εθνικές μας ομάδες φέρνουν πολλές επιτυχίες, αλλά οι παίκτες μας φοβούνται να κάνουν αυτό το βήμα.
Θα ήθελα να δω και φίλους μου και διεθνείς να κυνηγούν αυτό το όνειρο. Δεν πιστεύω ότι παίκτες όπως ο Κολόμβος, ο Μουρίκης, ο Φουντούλης, ο Βλαχόπουλος και άλλοι έχουν να ζηλέψουν κάτι από άλλους παίκτες.
Βέβαια εξαρτάται από αυτούς αν θα κυνηγήσουν το όνειρό τους όπως είπα και πριν. Εγώ τους προτρέπω να το κάνουν γιατί το αξίζουν.
Από αυτό θα πάρουμε χαρά και εμείς οι ίδιοι για την επιτυχία των φίλων μας.»
Θα ήθελες να κλείσεις με μια ευχή;
«Θέλω να ευχηθώ στην Εθνική ομάδα να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης γιατί δουλεύει σκληρά, και για το ελληνικό πρωτάθλημα να βγει από την μιζέρια που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, για την ομάδα μου τον Εθνικό, εύχομαι το νέο έτος, να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από τη φετινή 6η θέση.»


waterpolonews.gr




Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ο Γιώργος Τσόκας «χέρι-χέρι» με τον Εθνικό

Ο Γιώργος Τσόκας «χέρι-χέρι» με τον Εθνικό
Το waterpololive.gr πρώτο σας αποκάλυψε τις σκεψεις των παραγόντων του Εθνικού για την επιλογή είτε του Κουν είτε του Τσόκα για τον πάγκο της γυναικείας ομάδας πόλο. Αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως, απλά το τελευταίο χρονικό διάστημα μοιάζει πιο… τελειωμένη (θετικά) η επιλογή του νυν προπονητή της γυναικείας (κι όλων των τμημάτων υποδομών) ομάδας του Ιωνικού.

Όμως οι πάντες δεν μπορούν να μπουν σε διαδικασία υπογραφών για συγκεκριμένο λόγο… Κι αυτός είναι ο εξής: Κι οι δύο ομάδες έχουν εκλογές στα τέλη του τρέχοντος μηνός, αλλά κι ότι ο Γιώργος Τσόκας έχει να κατεβάσει το γυναικείο τμήμα σε τρία πρωταθλήματα.

Πάντως αν η νυν διοίκηση του Εθνικού επανεκλεγεί, τότε η επιλογή Τσόκα μοιάζει σίγουρη.


waterpololive.gr



Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ανοίγει ο δρόμος για το γήπεδο




Mε τον πλέον  επίσημο τρόπο σφραγίστηκε η δυνατότητα  του Εθνικού και άλλων ομάδων να επιχορηγηθούν από την Περιφέρεια για  τα γήπεδα τους μιας και η   συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πλέον και νόμος του κράτους.


Την  προηγούμενη Πέμπτη είχε ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ το οποίο περιελάβανε διατάξεις για τη βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και το άρθρο 24 που επιτρέπει στις περιφέρειες  να επιχορηγούν αθλητικά έργα κάτι το οποίο μέχρι τώρα είχε  υπό την αιγίδα της η ΓΓΑ. Το …τυπικόν  του θέματος έκλεισε λοιπόν με τη δημοσίευση της ρύθμισης στο ΦΕΚ,μιας και οι "κυανόλευκοι" όπως και άλλες ομάδες μπορούν να εκταμιεύσουν το προβλεπόμενο ποσό  και πλέον ανοίγει ο δρόμος για το όνειρο τόσων χρόνων που αφορά στους φίλους του Εθνικού .


Οι δικηγόροι του Προέδρου της ομάδας, Αλέξη Αγγελόπουλου  και ο ίδιος βέβαια βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις με την περιφέρεια για όλες τις λεπτομέρειες  που αφορούν στο  εν λόγω θέμα  που μπαίνει πλέον  σε άλλες διαστάσεις,με τις εξελίξεις να αναμένονται σε σύντομο χρονικό διάστημα…




ethnikos-fc.blogspot.gr




Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μένει και ο Βουλγαράκης

manthos-voulgarakis


Σύμφωνα με πληροφορίες του waterpolonews, ο πολύπειρος φουνταριστός του Εθνικού Μάνθος Βουλγαράκης, ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα του «αυτοκράτορα».
Ο Βουλγαράκης μετακόμισε πέρσι στον Εθνικό μετά από 3 χρόνια παραμονής στη Βουλιαγμένη και την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με το σκουφάκι του Εθνικού.
Η επίσημη ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας του Χανιώτη φουνταριστού  με την ομάδα του Πειραιά θα γίνει, όπως και στην περίπτωση του Κουντουδιού, μετά τις 30/6 όπου ο σύλλογος θα εκλέξει το νέο του ΔΣ.

waterpolonews.gr

Συνεχίζει στον πάγκο του Εθνικού ο Κουντουδιός

kountoudios


Ο προπονητής του Εθνικού Φάνης Κουντουδιός ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κουντουδιός ανέλαβε τα ηνία του «αυτοκράτορα» στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη αντικαθιστώντας τον Κώστα Πετράκη.
Ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Εθνικού αναμένονται για μετά τις 30 Ιουνίου, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου.

waterpolonews.gr

Ολοι ενωμένοι






Λένε πως αν δεν τιμάς και δεν γνωρίζεις την ιστορία σου  δεν μπορείς να πας ψηλά και τελικά αυτή ή ρήση είναι πέρα για πέρα δίκαιη...Η ομάδα μας πανηγύρισε την άνοδο της  στην Γ Εθνική και  σε αυτό το ...come back προς τις επαγγελματικές κατηγορίες δεν θα μπορούσε να λείπει το ένδοξο παρελθόν.
Οι παλαίμαχοι της ομάδας ,αυτοί που έγραψαν "χρυσές" σελίδες και έφτιαξαν γενιές Εθνικών έδωσαν το παρών στο Μοσχάτο..Ανθρωποι που έδωσαν και τη ζωή τους για τον σύλλογο ,άνθρωποι που πονούσαν όταν  η ομάδα βρισκόταν στα...τάρταρα του τοπικού. Να που όμως έφτασε η ώρα της  ανάκαμψης και η οικογένεια του Εθνικού ,πιο ενωμένη από ποτέ, δηλώνει έτοιμη για την υπέρβαση.

Οι ,Γιαλεσάκης,Μπουσούς, Πουρπουτίδης, Βαζαίος, Ρασιδάκης, Βιντζιλαίος, , Σεραφείδης, Κόχειλας, Μουσούρης, Ντρέλλιας, Μπατσινίλας,Ζερβουδάκης, Παπαχρόνης, Γρίβας, Κουμιώτης, Τζίμας, Ταμπουράκης, Ποπιέλα, Μέλλος,   Γκουλής, Δημητσιάνος, Μανωλάς, Χαβέλας, , Σαμιόγλου, Αθανασιάδης,  Κωνσταντακόπουλος, Πετράκης, Τουφεξής, , Ζάρας  Βατίστας,Μουτάφης, Σταματάκης, Ελευθεριάδης, , Τσαλαμάγκας, Ιωακειμίδης, Παναγιώτης Κατσικογιάννης , Λαμπρινός με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Κόλοβό και τον υπεύθυνο παλαιμάχων Ηλία Πουλόπουλο ,έδειξαν ότι είναι κοντά στην ομάδα σε αυτή την προσπάθεια και όσο περνάει ο καιρός θα είναι ακόμα περισσότεροι..


ethnikos-fc.blogspot.gr

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Κούπα με...Νικολό και αποθέωση






Σε μία γιορτή λιτή και καθαρά οικογενειακή ο Εθνικός πανηγύρισε σεμνά και ταπεινά την άνοδο στην Γ κατηγορία καταδεικνύοντας ότι η ώρα της ανάκαμψης είναι εδώ.
  Στο γήπεδο του Μοσχάτου, η "κυανόλευκη" οικογένεια πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών τίτλων  στη φετινή σεζόν ,αλλά κυρίως  την άνοδο που ήταν το όνειρο από τη στιγμή  που η ομάδα βρέθηκε  στα τοπικά ..Κάτι που φίλοι και εχθροί έλεγαν ότι δεν της άξιζε κάτι τέτοιο..
  Πρίν την  έναρξη του αγώνα ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και παλιός παίκτης της ομάδας μας κ.Δημήτρης Αυχούδιας αφού παρουσίασε ένα ένα τους παίκτες της ομάδας και το προπονητικό τίμ  εν συνεχεία παρουσίασε τους παλαίμαχους μας και το λόγο  πήρε ο Πρόεδρος του συλλόγου Αλέξης Αγγελόπουλος που τόνισε ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια  για να μπορέσει να επανέλθει η ομάδα στον ερασιτέχνη,ενώ έκανε αναφορά και σε κάποιες δυσκολίες που υπάρχουν  όσον αφορά στο κομμάτι  του γηπέδου, από  την πλευρά  του ΤΑΙΠΕΔ αλλά θα  ξεπεραστούν  και ο Εθνικός θα έχει σύντομα το δικό του γήπεδο..
Εν συνεχεία πέντε παίκτες από τις ακαδημίες έλαβαν μέρος  στο  beat voutsi από τα  11 βήματα κάτι που κατάφεραν  δύο από τους 5 λιλιπούτειους άσους και εν συνεχεία όλοι οι συμμετέχοντες κέρδισαν από μία φανέλα και ένα ημερολόγιο υπογεγραμμένο από τους παίκτες.
  Ο κόσμος του συλλόγου μπορεί να μην γέμισε το γήπεδο , άλλωστε όπως είπε ο Πρόεδρος," μάλλον ακόμα δεν έχουμε μάθει να πανηγυρίζουμε μετά από τις πικρές του παρελθόντος αλλά θα το μάθουμε και αυτό", ωστόσο η "ζεστασιά" μέσα στο γήπεδο από τους πιστούς και βέβαια τους οργανωμένους  που έκαναν τρελή φασαρία  έκανε τη διαφορά..
  Μέσα στο γήπεδο το παρόν συνάντησε την ιστορία..Και βέβαια το παρόν έγραψε ιστορία καθώς ανέβασε την ομάδα από τα τοπικά και όσοι νομίζουν ότι αυτό ήταν εύκολο πλανώνται πλάνην οικτρά..
 Ο Λύγκος,ο Σύρος, ο Σάμιος, ο Σούφλας, ο Βουτσινάς, συνάντησαν Αντωνάτο ,Ρασιδάκη,Ζερβουδάκη ,Κατσικογιάννη ,Μπατσινίλα  και όλα τα άλλα τοτέμ  της "κυανόλευκης" ιστορίας.
 Η συγκίνηση έκδηλη αλλά και το πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο απίστευτο..Οι κυανόλευκοι παλαίμαχοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό  και μάλιστα στο 25 λεπτης διάρκειας  φιλικό ανά ημίχρονο κατάφεραν να προηγηθούν  με το γκολ του Μέλλου..Αυτό αφύπνισε τους παίκτες του Χατζηαλέξη  οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ωραία λόμπα του Σκαφτούρου ενώ πήραν τη νίκη με το γκολ του Νικολόπουλου  που πανηγυρίστηκε έξαλλα και το οποίο ήταν το τελευταίο της σεζόν με το " Νικολό" να γνωρίζει την αποθέωση...Οι "Πινέζες" έστησαν το δικό τους πάρτι  με το σφύριγμα της λήξης  και όλοι έδωσαν το  ραντεβού για την Γ Εθνική..


ethnikos-fc.blogspot.gr

Στον Εθνικό ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος




Η ομάδα Μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την απόκτηση του νεαρού πάουερ φόργουορντ Γιάννη Αναγνωστόπουλου από την Αγία Παρασκευή. Ο 20χρονος παίκτης με ύψος 2,06 μπορεί να καλύψει άνετα και τη θέση του σέντερ ενώ είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε το μπάσκετ στη γενέτειρά του, το Κιάτο, με τον τοπικό Άρατο να είναι η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ενώ εκεί έμελλε να ανδρωθεί και μπασκετικά αφού αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από 14 ετών. Ο ταλαντούχος διεθνής φόργουορντ-σέντερ παρέμεινε στο Κιάτο μέχρι το 2012, όταν και μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Ίκαρου Καλλιθέας, όντας μέλος των Εφήβων αλλά και των Ανδρών στην Α1. Στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Α2 σε 24 συμμετοχές πέτυχε συνολικά 97 πόντους.  

Τέλος ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας μας Κώστας Τάγαρης, θα παραχωρηθεί δανικός για ένα χρόνο σε ομάδα της αρεσκείας του.

ethnikos-bc.gr

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Παραμένει σταθερή η τιμή του εισιτηρίου




Η ομάδα Μπάσκετ του Εθνικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο ότι το κόστος του εισιτηρίου για τις εντός έδρας αναμετρήσεις θα παραμείνει στα € 5,00 και τη φετινή σεζόν και παρά την συμμετοχή στην Α2 Εθνική κατηγορία. Κατανοώντας πλήρως τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και την κρίση που επικρατεί στη χώρα μας, η Διοίκηση του Εθνικού μετά από εισήγηση του ισχυρού άνδρα του τμήματος Βασίλη Δέρβου αποφάσισε να κρατήσει χαμηλά τις τιμές, προσδοκώντας από τον κόσμο να συμπαρασταθεί στη φετινή μεγάλη προσπάθεια της ομάδας και να αποτελέσει τον έκτο παίκτη στα εντός έδρας παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την ομάδα στο φετινό μαραθώνιο της Α2, με μία ετήσια συνδρομή € 200,00 θα αποκτούν αυτομάτως το δικαίωμα της δωρεάν εισόδου στις εντός έδρας αναμετρήσεις ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες από τις θέσεις VIP (εντός του αγωνιστικού χώρου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό).  


ethnikos-bc.gr

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ   ΕΚΤΑΚΤΗ    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ Καλούνται  τα   ταμειακώς  εντάξει  μέλη  του  ΕΘΝΙΚΟΥ  Ο.Φ.Π.Φ.  σεΕκτακτη Γενική Συνέλευση απολογισμού και Αρχαιρεσιών που θα πραγματοποιηθείστα γραφεία του συλλόγου μας Ακτή Πρωτοψάλτη 1α Μικρολίμανο τη Δευτέρα 30Ιουνίου 2014 και ώρα 18:30. Σε περίπτωση μη απαρτίας,  η Εκτακτη Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί πραγματοποιούμενη στις 20:00 στον ίδιο χώρο και  την ίδια ημέρα 30 Ιουνίου 2014,με όσα ταμειακώς εντάξεις μέλη και εάν ευρίσκονται και σύμφωνα με τα στο ισχύον καταστατικό οριζόμενα.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1) Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα  της  Εκτακτης απολογιστικής και Αρχαιρετικής Γ.Σ.
2) Ανάγνωση και επικύρωση πρακτικών προηγούμενης Γ.Σ.
3) Έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού από την 01/01/2014 έως και 31/05/2014.
4) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
5) Απαλλαγή μελών του απερχόμενου Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής  πάσηςευθύνης
6) Εκλογή Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής διεξαγωγής αρχαιρεσιών
7) Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής
8) Διάφορα άλλα θέματα
Οι  αιτήσεις  υποψήφιων  ταμειακώς  εντάξει  μελών  για  το  Δ.Σ.  ως  και  της Ελεγκτικής Επιτροπής θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Ομίλου μας έως και την Παρασκευή 27/06/2014 και ώρες 11:00-19:00 μμ.
Δικαίωμα συμμετοχής στην έκτακτη  Γ.Σ. και στις αρχαιρεσίες έχουν όλα τα μέλητου συλλόγου, που τηρούν τις σχετικές προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμοκαι το Καταστατικό και είναι ταμειακώς εντάξει.
Τα μέλη που έχουν να πληρώσουνσυνδρομές πάνω από 2 έτη, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα εφόσον καταβάλλουν εφάπαξ  το ποσόν των 100€.  Διευκρινίζεται ότι , οι υποψήφιοι για το Δ.Σ πρέπει να έχουν  καταβάλει  το  ποσόν  αυτό  έως  και  την  27η  Ιουνίου  2014,  τα  δε  απλά  μη υποψήφια μέλη, αλλά ψηφοφόροι, μπορούν να καταβάλουν το ποσόν αυτό και μέχρι πριν την έναρξη των αρχαιρεσιών.
Η εξόφληση των οφειλομένων συνδρομών θα γίνονται στα γραφεία μας από ώρα11:00-19:00 (πλην Σαββατοκύριακου) καθώς επίσης και προ της ενάρξεως της Γ.Σ.στον τόπο διεξαγωγής της , όπως διευκρινίστηκε παραπάνω. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ Ο.Φ.Π.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                               ΖΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ