Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτη γενική συνέλευση ο ερασιτέχνης Εθνικός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Καλούνται τα μέλη του ΕΘΝΙΚΟΥ Ο.Φ.Π.Φ. σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου μας Ακτή Πρωτοψάλτη 1α Μικρολίμανο την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2011 και ώρα 16:30. 
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στον ίδιο χώρο, την ίδια ημέρα.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γ.Σ. 
Ανάγνωση και επικύρωση πρακτικών προηγούμενης Γ.Σ.
Έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού από την 01/11/2011 έως και 29/02/2012
Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
Απαλλαγή μελών του Δ.Σ. και ελεγκτικής επιτροπής πάσης ευθύνης
Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής 
Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και ελεγκτικής επιτροπής 

Οι αιτήσεις υποψήφιων μελών για το Δ.Σ. ως και της ελεγκτικής επιτροπής θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Ομίλου έως την Δευτέρα 12/03/2013 και ώρες 11:00 -19:00
Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ.Σ. και στις αρχαιρεσίες έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου, που τηρούν τις σχετικές προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο και το Καταστατικό. Τα παλαιά μέλη θεωρούνται ταμιακώς ενήμερα εφ’ όσον καταβάλλουν, ανεξαρτήτως οφειλών το ποσό των 150 Ευρώ.
Η εξόφληση των οφειλομένων συνδρομών θα γίνονται στα γραφεία μας από ώρα 11:00-19:00 καθώς επίσης και προ της ενάρξεως της Γ.Σ. στον τόπο διεξαγωγής της. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ Ο.Φ.Π.Φ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ              ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ


Πειραιεύς 29/02/2012

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Ο Εθνικός Πειραιώς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του ικανότατου προπονητή Κυρίου Δημήτρη Αρναούτη (μέχρι πρότινος στον ΠΑΟ Ρουφ) του οποίου ευχόμαστε να επαναλάβει και στον Εθνικό αυτό που κάνει τόσα χρόνια και να προσθέσει στην πλούσια καριέρα του άλλη μια άνοδο !

Να τονίσουμε πως παρά τα θετικά αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών του Δεκεμβρίου, η διοίκηση έκρινε σκόπιμο να προβεί στην αντικατάσταση προπονητή και να προσλάβει τον κ. Αρναούτη ούτος ώστε η ομάδα να παίξει πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο και να μπορέσει να κυνηγήσει με αξιώσεις την άνοδο εν όψη μάλιστα και της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Φιλικά,
Γραφείο Τύπου

http://www.ethnikos.gr/Football-Nea-20

Ο Αρναούτης στον πάγκο του Εθνικού

Σήμερα πιάνει δουλειά ο νέος τεχνικός..

Μπορεί στην ομάδα του Εθνικού να απομάκρυναν ξαφνικά από τον πάγκο του συλλόγου τον Θαλή Τσιριμώκο αλλά φρόντισαν και γρήγορα να τον αντικαταστήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες stoplekto.gr την θέση του πρώην τεχνικού των «κυανόλευκων» θα πάρει ο Δημήτρης Αρναούτης που είχε μείνει ελεύθερος μετά την παραίτηση του από την ομάδα του ΠΑΟ Ρούφ. Ο έμπειρος τεχνικός θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα.



Πηγή:stoplekto.gr

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 4/3 ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ HOCKEY



ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΧΟΚΕΥ ΑΝΔΡΩΝ 2011-2012.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :

11:00   Α.Σ.Χ.Ο.Π.                     -      ΔΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ HC

12:30   ΑΝΑΒΡΥΤΑ HC      -      ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ. HC

14:00   Α.Ο.Χ ΥΜΗΤΤΟΣ         -      Α.Ο.Χ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
15:30   A.O.X. ΑΘΗΝΑΙΑΝΣ   -     Α.Ο.Χ. ΝΑΠΑΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
17:00   A.O.X. ΑΡΗΣ ΙΛΙΟΥ    -     ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ HC


Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3  ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΟΚΕΥ ΤΟΥ Ε.Α.Κ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΟΚΕΥ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Παρελθόν ο Θαλής Τσιριμώκος




Πειραιεύς 28/02/2012

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ


Ο Εθνικός ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας με τον Κύριο Θαλή Τσιριμώκο τον οποίο ευχαριστεί όχι μόνο για της προπονητικές του υπηρεσίες προς την ομάδα αλλά κυρίως γιατί με την στάση του και το ήθος του κράτησε την ομάδα ζωντανή το καλοκαίρι του 2011 όταν οι προοπτικές ήταν τότε, το λιγότερο να πούμε, θολές και δυσοίωνες. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στην συνέχεια της καριέρας του και θα τον θεωρούμε πάντα μέλος της οικογένειας του Εθνικού.

φιλικά
Γραφείο Τύπου


Πηγή:ethnikos.gr

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Φούκος: "Όπως ήρθε το κύπελλο, θα έρθει και το πρωτάθλημα

Ο Πέτρος Φούκος και ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου αποτελούν τις "παλιοσειρές" του Εθνικού. Ήταν μέλη της ομάδας του Εθνικού όταν είχε πάρει το πρώτο της Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ το 2009 και τρία χρόνια μετά πανηγύρισαν ξανά την κατάκτησή του.
Ο  Πέτρος Φούκος εξήγησε στοsuperbasket.gr το πώς ο Εθνικός επικράτησε με 69-63 του  Μίλωνα στον τελικό της Παρασκευής (24/03): "Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι ομάδες ήταν πάρα πολύ καλές και  προσέφεραν στον κόσμο θέαμα.  Το κλειδί της νίκης ήταν οτι ο Εθνικός πρόσεξε πάρα πολύ κάποιες μικρές λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι. Μετά τον τραυματισμό του Θέμη Φωτόπουλου συσπειρωθήκαμε. Όλα τα παιδιά έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και  το 101% των δυνατοτήτων τους για να καλύψουν το κενό του Θέμη".

Ο  Πέτρος Φούκος συμπλήρωσε για τον τραυματισμό  του Θέμη Φωτόπουλου πως "χωρίς να θέλω να μειώσω την συμμετοχή και την προσφορά του στην ομάδα, το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι οτι ένα παιδί που δεν είναι επαγγελματίας και το οποίο δουλεύει  για να συντηρεί την οικογενειά του, έχει χτυπήσει. Αυτό σημαίνει οτι θα βγει έξω απο τον προγραμματισμό του. Αυτό θεωρώ πιο σημαντικό. Η ομάδα θα καλύψει το κενό που αφήνει  η απουσία του γιατί έχει πολλούς καλούς παίχτες  Το πιο σημαντικό είναι ο Θέμης ως άνθρωπος και  όχι ως παίκτης. Όλα τα άλλα βρίσκονται και θα βρεθούν μέσα στο γήπεδο από την δουλειά".

Όσον αφορά για εμπόδια που συνάντησε ο Εθνικός μέχρι να στεφθεί Κυπελλούχος σημείωσε: "Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά η ομάδα έχει δείξει οτι δουλεύει. Έχει μία τρομερή διοίκηση που μας λύνει όλα τα προβλήματα. Δεν μας λείπει τίποτα.  Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό δίδυμο (σ.σ Λαρόζας-Γεωργάκης) το οποίο δουλεύει πάρα πολύ για κάθε παιχνίδι. Σε κάθε προπόνηση δουλεύουμε στοχευμένα για να είμαστε έτοιμοι για αυτά που θα αντιμετωπίσουμε. Από εκεί και πέρα  κοιτάμε  κάθε παιχνίδι ξεχωριστά  και πάμε για το καλύτερο. Έτσι όπως ήρθε το κύπελλο, έτσι θα έρθει και το πρωτάθλημα. Στόχος πρώτα από όλα είναι να είμαστε όλοι καλά και υγιείς. Το νταμπλ είναι καλοδεχούμενο. Θα δώσουμε τα πάντα για το επιτύχουμε".


Πηγή:superbasket.gr




Γλέντησε…την Μικρασιατική ο Εθνικός 4-0


Οι γηπεδούχοι μάλιστα καθάρισαν την… μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο καθώς μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε έναν υγιεινό περίπατο πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Μιχελής με προβολή στο 17΄, για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του ο Κρητικός, δύο λεπτά αφού συμπληρώθηκε μισή ώρα αγώνα, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά τη χαμένη εκτέλεση πέναλτι του Ρούσσου.
Ο τελευταίος μάλιστα πήρε το αίμα του πίσω στο 38΄ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0, πριν ο Κοσμάς «γράψει» το τελικό 4-0, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού στο δεύτερο ημίχρονο απλά… απόλαυσαν τους καρπούς των κόπων τους, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μακρής, Μακρόπουλος (58' Κασσιάρας), Γαλάνης, Καμπούρης, Κρητικός, Σαμιώτης (41' Μπίτσας), Μιχελής, Ιατρού, Παντελής, Κοσμάς (46' Χώνος), Ρούσσος.
ΑΠΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ: Παλαιολόγος, Χατζηλάμπρου, Κεπούτο, Γάβανος, Σφήκας, Φαφαλιός, Σκανδάλης, Χανδράς, Ουταπασίδης (46' Λαγκώνας), Μουλάκης, Μιναδάκης




Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Δέρβος: «Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Εθνικό»



Ο Εθνικός βρέθηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ , ζευγάρωσε τις κούπες του και ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ, Βασίλης Δέρβος εξήγησε στο superbasket.gr το μυστικό της επιτυχίας των Πειραιωτών.
«Είμαστε όλοι μια οικογένεια και  μια γροθιά. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ  μας. Είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Όλοι οι παίκτες είναι αγαπημένοι και  μονιασμένοι. Από  την αρχή της σεζόν το κλίμα είναι  πολύ καλό  και  υπάρχει  ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. Το καλό κλίμα και η ηρεμία είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για μια ομάδα», δήλωσε ο Βασίλης Δέρβος.
Στον ημιτελικό της Τετάρτης (22/02) με τον Ιωνικό ο Εθνικός έχασε το βαρύ του «πυροβολικό» Θέμη Φωτόπουλο  ενώ στις αρχές της σεζόν είχε τραυματιστεί και ο Γιώργος Κουκάς. Η ομάδα του Εθνικού όμως «έγινε μία γροθιά. Είχαμε ατυχίες όπως τον τραυματισμό του Θέμη Φωτόπουλου που είναι  μια  μεγάλη μονάδα για εμάς και είναι πιθανόν να μην παίξει ως το τέλος της χρονιάς. Η ομάδα όμως απέδειξε πως είναι μια γροθιά και πως ενωμένη μπορεί να επιτύχει πάρα πολλά πράγματα.  Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο τεχνικό  team, στους παίκτες και στον κόσμο. Εμείς συνεχίζουμε σεμνά και ταπεινά ώστε στο  τέλος της χρονιάς να πάρουμε την άνοδο στην Γ΄Εθνική».
Ο Εθνικός όμως δεν ήταν μόνος στο κλειστό του Μοσχάτου.  Οι παίκτες του Στέφανου Λαρόζα έλεγχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού τον αγώνα και την ίδια ώρα οι φίλοι του Εθνικού στις κερκίδες του κλειστού  του Μοσχάτου με τα τραγούδια και τις φωνές τους  έδιναν την απαραίτητη ώθηση στον Εθνικό:  «Ο  κόσμος του Εθνικού είναι πάντα συγκλονιστικός. Μην ξεχνάμε ότι και εγώ είμαι οπαδός, απλά έχω έρθει να βοηθήσω το τμήμα μπάσκετ. Ο κόσμος είναι  κοντά στην ομάδα, παντού  και  πάντα και σε όλα τα αθλήματα. Ο κόσμος σήμερα ήταν ο έκτος παίκτης της ομάδας και η βοήθειά του ήταν πολύ σημαντική».
Ο  Εθνικός όμως δεν σταματάει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Α΄ΕΣΚΑΝΑ και  έχει βάλει πλώρη για την Γ΄Εθνική: «Υπάρχουν ακόμα επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Όλα είναι δύσκολα και κρύβουν παγίδες.  Η άνοδος όμως εξαρτάται από εμάς. Στο  τέλος πιστεύω πως θα καταφέρουμε και θα πανηγυρίσουμε. Καλούμε τον κόσμο του  Εθνικού να είναι κοντά μας στα επτά παιχνίδια που  απομένουν στο πρωτάθλημα και  παρά τις ατυχίες που μας έχουν χτυπήσει, στο τέλος θα πανηγυρίσουμε μαζί  την άνοδο».


Πηγή:superbasket.gr

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Καυκής: "Ο Εθνικός χτίστηκε για να πρωταγωνιστεί"




Οι στόχοι του Εθνικού είναι πολύ υψηλοί σύμφωνα με τον Βασίλη Καυκή, που δηλώνει πως η ομάδα του είναι έτοιμη να δώσει τον καλύετρό της εαυτό στον τελικό της Παρασκευής (19:30) στο κλειστό του Μοσχάτου.

Με δύο εύστοχες βολές του Βασίλη Καυκή άλλωστε, έξι δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, διαμορφώθηκε το τελικό 66-63 που έστειλε τον Εθνικό στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Μίλωνα και ο έμπειρος γκαρντ δηλώνει στο superbasket.gr πως η ομάδα του χτίστηκε για να πρωταγωνιστεί.
"Σε αυτά τα παιχνίδια όλα κρίνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο και ειδικά στα τελευταία λεπτά. Όποιος έχει μεγαλύτερο πάθος, θα νικήσει. Όλοι διαβάζουμε και κάνουμε scouting αλλά πιο πολύ είναι το πάθος και η θέληση για τη νίκη.Ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και νικήσαμε", ανέφερε αρχικά.
Όσο για την πρόκριση στον σημερινό (24/02) τελικό της Παρασκευής είπε: "Είναι μια επιτυχία,οπωσδήποτε.Για εμάς έτσι κι αλλιώς οι στόχοι μας φέτος είναι πολύ υψηλοί, η ομάδα χτίστηκε για να πρωταγωνιστεί και απο εδώ και πέρα ψάχνουμε για το καλύτερο. Θα δώσουμε όπως πάντα το 100% των δυνατοτήτων μας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε".

Εθνικός και Μίλωνας διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους σήμερα (24/02, 19.30) στο κλειστό του Μοσχάτου με τον νικητή της αναμέτρησης να κατακτά και το κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ.
Ο  Εθνικός μάλιστα θα βρεθεί  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης ενώ χαραγμένη  στη μνήμη των φίλων του έχει μείνει η κατάκτηση του κυπέλλου το 2009. 

Σε περίπτωση δε, που  η ομάδα του Στέφανου Λαρόζα  πάρει τη νίκη σήμερα θα έχει στο παλμαρέ της ένα κύπελλο λιγότερο από ό,τι έχουν ο Ίκαρος Ν.Σμύρνης και ο Κρόνος, που οδηγούν την κούρσα των κατακτήσεων έχοντας  τρία τρόπαια στο παλμαρέ τους. 

Η ομάδα της  Νέας Σμύρνης μάλιστα  κατά την διάρκεια της τριετίας 2005-2007 είχε πάρει το  τρόπαιο... σπίτι της, καθώς μέτραγε τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις.  Ο  Κρόνος από  την πλευρά του πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου την διετία 2001-2002 και το 2004.

Ο Έσπερος  έχει δύο κύπελλα να στολίζουν την τροπαιοθήκη του, αυτό του 2003 και εκείνο του 2008 ενώ από μία κατάκτηση έχουν ο Άλιμος, το Π. Φάληρο, η Προοδευτική, η Γλυφάδα, ο Πανελευσινιακός, ο Πορφύρας και ο Φάρος Κερατσινίου. Η ομάδα του Αλίμου  μάλιστα ήταν η πρώτη που πανηγύρισε την κατάκτηση του θεσμού το 1996 ενώ η αντίστοιχη του Κερατσινίου η τελευταία το 2011.

Ο  Μίλωνας  θέλει σήμερα το βράδυ να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το  κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ ενώ ο Εθνικός επιθυμεί να ζευγαρώσει τα τρόπαιά του. Τι θα συμβεί στην αναμέτρηση δεν μπορούμε να το ξέρουμε όπως ούτε ποιος θα είναι ο  κυπελλούχος για το 2012. Αυτό που  γνωρίζουμε όμως και  σας παρουσιάζουμε είναι οι νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων του κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ:

1996   Α.Λ.Φ Αλίμου
1997   Α.Ο. Π. Φαλήρου
1998   Προοδευτική Νεολαία
1999   Α.Ν.Ο. Γλυφάδας
2000   Πανελευσινιακός
2001   Κρόνος Γ.Σ.
2002   Κρόνος Γ.Σ.
2003   Έσπερος Π.Ο.Κ.
2004   Κρόνος Γ.Σ.
2005   Ίκαρος Α.Ο. Ν. Σμύρνης
2006   Ίκαρος Α.Ο. Ν. Σμύρνης
2007   Ίκαρος Α.Ο. Ν. Σμύρνης
2008   Έσπερος Π.Ο.Κ.
2009   Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ
2010   Πορφύρας
2011   Φάρος Κερατσινίου Α.Ο





Πηγή:superbasket.gr

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο «εμφύλιος» του Πειραιά




Πριν από χρόνια, μια υπερήφανη και γοητευτική ποδοσφαιρική ομάδα στον Πειραιά διέθετε τόσο ισχυρό σύνολο, που οι λεγόμενοι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος έτρεμαν στη λογική να βρεθούν «από κάτω» και να χάσουν –έτσι- κάτι που οι διοικήσεις κι οι υποστηρικτές τους θεωρούσαν κεκτημένο, άσχετα αν είχε στερεωθεί με φανερή εύνοια, με μόνιμη προπαγάνδα του Τύπου και με σαφέστατο παρασκήνιο που τους ευνοούσε σταθερά (αδικώντας τους λοιπούς διεκδικητές). Αναφέρομαι στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 που, με απούσα την τηλεοπτική εικόνα, οι φίλαθλοι- αναγνώστες δέχονταν ό, τι «κουτόχορτο» τους σέρβιραν δυο αθλητικές (βασικά) εφημερίδες. Η ταπεινή πειραϊκή ομάδα ονομαζόταν Εθνικός, διέθετε εκπληκτικούς παίκτες, λίγους οπαδούς, αλλά προσπαθούσε να δημιουργήσει σύνολο που θα ήταν ανταγωνιστικό προς τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, κύριος στόχος όμως ήταν ο συμπολίτης Ολυμπιακός. Η ομάδα δηλαδή, που την τελευταία δεκαετία, με τους καταπληκτικούς Μουράτη, Υφαντή, Μπέμπη, Θεοδωρίδη, Δαρίβα, Κοτρίδη, σάρωνε τους τίτλους (δημιουργώντας το λεγόμενο «Θρύλο»), αλλά με τον Εθνικό αποκλεισμένο από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επειδή – την περίοδο 1956-57- είχε φανεί ότι θα κέρδιζε εύκολα τον τίτλο και ταυτόχρονα θα έφτιαχνε –επαναστατική για την εποχή- επαγγελματική ομάδα βάζοντας στο σχήμα τον κορυφαίο Ευρωπαίο κυνηγό Φέρεντς Πούσκας και μερικούς ακόμα Ούγγρους, τους οποίους οι πολλοί θεωρούσαν ήρωες και το ελληνικό καθεστώς «επικίνδυνους εμιγκρέδες». Ήταν η εποχή που οι Μαγυάροι, έχοντας διαφωνήσει με το κομμουνιστικό καθεστώς της Βουδαπέστης, έψαχναν το «Ελντοράντο» τους στην εκτός σιδηρού παραπετάσματος Ευρώπη.

Ήταν χάρμα οφθαλμών (και ποδοσφαιρικών αισθημάτων) να βλέπεις στον αγωνιστικό χώρο τους παίκτες του Εθνικού να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, να σαρώνουν και να παίρνουν τις νίκες (όταν βεβαίως, οι άθλιοι διαιτητές της εποχής τους άφηναν να αναπνέουν). Δυστυχώς, οι νέοι ποδοσφαιρόφιλοι δεν έχουν την ευκαιρία να δουν τηλεοπτικά πλάνα και να θαυμάσουν την απίστευτα χαρισματική τετράδα χαφ από τους Λεβεντάκο, Αντωνάτο, Νικηφοράκη, Φερλέμη, τους δυναμικούς αμυντικούς Παπάζογλου, Κλικόπουλο, Κοζομπόλη, Πέστροφα, τον ήρωα τερματοφύλακα Κώστα Βαλλιάνο, πάνω απ’ όλα όμως τους σβέλτους κυνηγούς Κρητικόπουλο και Χατζηιωάννογλου.


Αυτή η ομάδα αποτελούσε πραγματικό «πρόβλημα» για το λαοφιλή Ολυμπιακό στον Πειραιά, αλλά φρόντισε το κατεστημένο να αποκαταστήσει τα πράγματα στερεώνοντας μια πικρή πραγματικότητα. Η εφημερίδα Φως των Σπορ του (85χρονου σήμερα) Θόδωρου Νικολαΐδη, βαμμένη στα ερυθρά με φανατισμό, σπάνια είδε με καλό μάτι τον Εθνικό σε πειραϊκό ντέρμπι, ακόμη κι όταν ο διαιτητής είχε αδικήσει κατάφωρα τους «μπλε». Έτσι ο φουκαράς Εθνικός κατάφερε μεταπολεμικά (εννοεί μετά την καθιέρωση της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, το 1959-60) , ως τον υποβιβασμό του τη δεκαετία του 1990, να νικήσει το «Θρύλο» μόλις τρεις φορές (τέσσερις, λάθος του αρθρογράφου) –μια φορά κάθε δεκαετία-, μολονότι με άλλες δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος τα κατάφερνε συχνά πολύ καλά.


Ώσπου βρέθηκε στον Εθνικό ένας Άγγλος προπονητής αποφασισμένος να ανατρέψει τη σαθρή πραγματικότητα και να υπερασπίσει την αξία της ομάδας του με οποιοδήποτε κόστος. Ήταν ο Μπράιαν Μπερντς, ένας λιγομίλητος δάσκαλος του ποδοσφαίρου που ζήτησε από τους μαχητές του να μη διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες και να δουλεύουν σκληρά. Τι το’ θελε; Μολονότι ο Εθνικός βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή και απειλούσε τους πάντες με τις ελάχιστες δυνάμεις του, οι δημοσιογράφοι (φυσικά, ελεγχόμενοι από τους εκδότες) έγραφαν για έναν «τρελό Βρετανό» που «πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τη χώρα»!


Τι είχε συμβεί; Είναι απλό. Ο Μπέρντς, ύστερα από μια απίστευτη σφαγή σε αγώνα με τον Ολυμπιακό, δήλωσε θυμωμένος (καταγγέλλοντας δημοσιογράφους, διαιτητές και παράγοντες), για να καταλήξει: «Στον Πειραιά υπάρχει ένα σουπερ μάρκετ που δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει στο περίπτερο να αναπτυχθεί και να διεκδικήσει ένα μεροκάματο». Λίγες μέρες μετά, αναγκάστηκε να αφήσει τον Πειραιά, παίρνοντας ένα μικρό ποσό που συγκεντρώθηκε ρεφενέ σ τα καφενεία των οπαδών, στο Φάληρο και στην Καστέλα.
Όσα ακολούθησαν είναι γνωστά, καθ’ ότι καταγεγραμμένα στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου. Ο Ολυμπιακός –το σουπερμάρκετ- βρήκε Κοσκωτά, βρήκε Κόκκαλη, βρήκε την εύνοια μπόλικων πολιτικών (δηλαδή κυβερνήσεων) και ΜΜΕ, κέρδισε δεκάδες τίτλους (δικαίως ή αδίκως δεν έχει μεγάλη σημασία, αφού «στην Ελλάδα πάντα θα υπάρχουν ζητιάνοι»). Ο Εθνικός τι κέρδισε; Μόνο τις αλυσίδες του. Κι όταν, υποβιβασμένος και ταπεινός, είδε το συμπολίτη του να καρπώνεται φανταστικό δώρο (δηλαδή να αποκτά για 49 χρόνια σύγχρονο γήπεδο!) τόλμησε να διεκδικήσει κάτι από το καταστατικό «μερίδιο», να αγωνίζεται δηλαδή δυο φορές το μήνα στο φαληρικό στάδιο. Αμ δε! Η διοίκηση Κόκκαλη ζήτησε τόσα χρήματα για ενοίκιο κάθε αγωνιστική, που ισοδυναμούσε σχεδόν με τον ετήσιο προϋπολογισμό του συλλόγου!
Επειδή όμως «κανένας δε χάνεται», ο ταπεινός Εθνικός κατάφερε να αποκτήσει σπίτι για εννιά(!) χρόνια που του παραχωρήθηκε επί υπουργίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά στο Ελληνικό, αν και δεν ασκήθηκε σοβαρή πίεση από κανέναν. Βλέπετε, οι πάντες είχαν συνηθίσει να βλέπουν και να ακούνε για μια ομάδα τσιγγάνα, που άλλαζε τέσσερα γήπεδα το μήνα, ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις του.
Οι παλαιοί οπαδοί του Εθνικού, έχοντας βιώσει αδικίες και κλοπές, θεωρούν τον Ολυμπιακό βασικό αίτιο της συμφοράς, αφού οι «καρπαζιές» έπεφταν βροχή όποτε οι «μπλε» επιχείρησαν να σηκώσουν κεφάλι. Ο Εθνικός, αυτή η άλλοτε υπερήφανη ομάδα του Πειραιά που διέθετε υποστηρικτές σε όλη τη χώρα, αγωνίζεται πλέον σε ερασιτεχνική κατηγορία (την οποία βάφτισαν Δ’ Εθνική, προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι ιστορικών αλλά ξεπεσμένων ομάδων). Ήδη έδωσε τον πρώτο αγώνα στη Χίο με κάποια Μικρασιατική και νίκησε 2-0. Και όπως ακούγεται, προσπαθεί με ελάχιστα χρήματα να ξαναφτιάξει το μέλλον του, αλλά… 
Κατά τα άλλα, ας επιτραπεί στην ταπεινότητά μου να καταθέσω κάποια εικόνα από αυτήν την ηρωική ομάδα, ζώντας αναμέτρηση Νίκης Βόλου – Εθνικού για το εθνικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, το Φεβρουάριο του 1965, στο γηπεδάκι της Νέας Ιωνίας. Υπηρετούσα τη θητεία μου στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και παρέα με φίλους σμηνίτες βρεθήκαμε στην εξέδρα. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, αλλά οι Πειραιώτες έδειχναν καλύτεροι. Γύρω στο 80ο λεπτό, ο μέγιστος Πατρινός μπαλαντέρ Ανδρέας Αντωνάτος(ένας παίκτης που άξιζε να παίζει στην Εθνική Ομάδα, αλλά «έπεσε» , όπως γράφτηκε, πάνω στο Δομάζο!) με τεχνικό σουτ στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό για το 0-1 που ήταν το τελικό σκορ. Παρά την πίκρα τους, οι οπαδοί της Νίκης χειροκρότησαν έντιμα. Κι όταν οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο πούλμαν για την επιστροφή, κάποιος φώναξε δυνατά: «Καλό ταξίδι, να πάτε στο καλό, δε θα σας πειράξει κανείς. Πείτε όμως στο συμπολίτη σας πως δε θα περάσει καλά όταν θα μας έρθει. Να τους πείτε πως σε αυτό το γήπεδο δε γουστάρουμε τους Ολυμπιακούς!»
ΥΓ: Αυτό το κείμενο γράφτηκε με αφορμή άρθρο του Κώστα Ακριβού στο Books’ Journal του προηγούμενου Οκτωβρίου που αφορούσε την «εμφύλια» έχθρα Ολυμπιακού και Νίκης στο Βόλο- και σκέφτηκα πόσο πιο δυνατό είναι το ποδοσφαιρικό κοντράστ στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Εκεί όπου ο ιστορικός Ολυμπιακός «τα έχει όλα» και ο ακόμα πιο ιστορικός (ναι, ψάξτε το όσο θέλετε και θα με δικαιώσετε) Εθνικός βιώνει εδώ και δεκαετίες το απόλυτο «τίποτα». Κι ας επιμένει μισό αιώνα τώρα να ουρλιάζει ο ήρωας Γιάννης Ματζουράνης «Εθνικάρααα» , καταστρέφοντας τις πολύτιμες χορδές της φωνής του.

Γιώργος Αρκουλής 
Δημοσιογράφος στο αθλητικό ρεπορτάζ, Περιοδικό «The Books’ Journal» τεύχος 14, Δεκέμβριος 2011, σελίδες 8-10.

Εθνικός και Μίλωνας στον τελικό



Ο Εθνικός επικράτησε με 66-63 του Ιωνικού, πέρασε στο τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ αλλά είδε το βαρύ του "πυροβολικό" Θέμη Φωτόπουλο να τραυματίζεται στο γόνατο τρία λεπτά μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου. Ο Εθνικός θα συναντήσει στον τελικό της Παρασκευής τον Μίλωνα που έπειτα από έναν συναραπστικό αγώνα έκαμψε την αντίσταση του Μανδραϊκού με 80-74.
Ο Βασίλης Καυκής  με δύο  εύστοχες βολές έξι δευτερόλεπτα πριν από  το  τέλος ήταν εκείνος που  διαμόρφωσε το 66-63 για τον Εθνικό ενώ προηγουμένως ο Χρήστος Ντακούλιας είχε αστοχήσει  σε σουτ τριών πόντων για τον Ιωνικό.

Εθνικός - Ιωνικός 66-63
Διαιτητές: Στρέμπας - Μέλης
Δεκάλεπτα: 21-15, 34-29, 51-48, 66-63
Εθνικός (Λαρόζας): Καυκής 12,  Καλής 3, Φούκος 2, Ανδρεαδάκης 7, Φωτόπουλος 19 (1),Tάγαρης Π, Τάγαρης K. 6, Βαμβακάρης 12(1),  Φραντζής  5 (1)
Ιωνικός (Μισιακός): Μπουρτζουκλής 7, Θάνος 10, Φουντής 5 (1), Ντακούλιας 15 (1), Ζήσης, Φιλιππόπουλος 17, Λαζαρίδης 5 (1), Στουραΐτης 4, Παπάδης.


Δέρβος: «Μας έκαναν υπερήφανους»

Ο Εθνικός προκρίθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ και γράφει τη δική του ιστορία στο θεσμό...
Η ομάδα του Πειραιά μετράει μία κούπα και την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Μίλωνα στον τελικό.

Ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ Βασίλης Δέρβος έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος, γι αυτό και μοίρασε συγχαρητήρια μετά το θρίαμβο επί του Ιωνικού στον ημιτελικό της Τετάρτης: «Η ομάδα έδειξε ψυχή και χαρακτήρα και μας έκανε υπερήφανους για άλλη μια φορά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, στο προπονητικό τιμ και στους δύο συνεργάτες μου, τον Νίκο Σταφυλάκη και τον Δημήτρη Καραφαντή, που δίνουν τα πάντα για την ομάδα».

Ο Εθνικός είναι, λοιπόν, στον τελικό, ενώ οδηγεί την κούρσα και στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ. Κι όλα αυτά, παρότι σχεδόν από την αρχή της σεζόν τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού ο Γιώργος Κουκάς, ενώ πλέον προστέθηκε άλλο ένα πρόβλημα. Ο Θέμης Φωτόπουλος τραυματίστηκε στον ημιτελικό με τον Ιωνικό και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν: «Η ομάδα παρά τις ατυχίες της συνεχίζει και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά. Ο Εθνικός δεν έχει μόνο δύο καλούς παίκτες, έχει πολλούς καλούς παίκτες και τους έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν θα μας πτοήσει τίποτα, συνεχίζουμε με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Ομως τώρα θέλουμε περισσότερο από ποτέ τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Κάθε Εθνικός είναι απαραίτητος και στα ματς που απομένουν τους θέλουμε όλους κοντά. Ολους, κανείς δεν περισσεύει. Τα παιδιά, αυτή η ομάδα, δίνει και την ψυχή της στο γήπεδο και με τη συμπαράσταση του κόσμου μπορεί να πετύχει πολλά. Κόντρα στις ατυχίες που την κτυπούν από την αρχή της σεζόν».

Πηγή:superbasket.gr






Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τσιγκούλης: Ο Εθνικός έδειξε το μεγαλείο του!




Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μίλησε ο Πέτρος Τσιγκούλης για τον Εθνικό Πειραιά και τη διοίκησή του, πιστοποιώντας με τη σειρά του ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Δ' Εθνικής δεν εμπεριέχει μόνο τέτοιες συμπεριφορές, όπως αυτές που έκαναν την εμφάνισή τους σε άλλα γήπεδα του 9ου ομίλου. Η ενέργεια του Αλέξη Αγγελόπουλου να δώσει συγχαρητήρια στον έμπειρο τεχνικό και στους ποδοσφαιριστές της Τριγλίας Ραφήνας για τον τρόπο που αγωνίστηκαν, αλλά και η φιλοξενία που παρείχαν οι 'κυανόλευκοι' στα μέλη της 'κιτρινόμαυρης' αποστολής, δεν θα μπορούσαν να στερηθούν εγκωμιαστικού σχολιασμού από τους ανθρώπους του σωματείου της ανατολικής Αττικής. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που παραχώρησε ο Πέτρος Τσιγκούλης:
'Καταρχήν, θα ήθελα εκ μέρους της Τριγλίας Ραφήνας, να ευχαριστήσω τους ιθύνοντες του Εθνικού για την άριστη φιλοξενία που παρείχαν στην ομάδα μου, αλλά και τον κ. Αλέξη Αγγελόπουλο για τα καλά του λόγια. Τέτοιες συμπεριφορές φανερώνουν τη δυναμική και το ήθος των μεγάλων ομάδων και ο Εθνικός είναι μεγάλη ομάδα! Για ακόμη μια φορά έδειξε το μεγαλείο του! Το συγκεκριμένο σωματείο πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλές ομάδες'.

http://www.periferiako.com/

Ο Εθνικός τιμάει την ιστορία του!



Τον τεχνικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του Εθνικού που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας του συλλόγου την περίοδο 1987-1988 θα τιμήσει ο Εθνικός.
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη (22/2) στις 18:30 το απόγευμα και λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση της ομάδας, ο έφορος του γυναικείου τμήματος και βασικός χρηματοδότης Αντώνης Πρίντεζης μαζί με τους συνεργάτες του Γιάννης και Ζαχαρίας Μιχαλόπουλοι θα βραβεύσουν τον κ. Ανάργυρο Κεχαγιά για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο.
Παράλληλα, θα βραβευθεί η έφορος της ομάδας που στέφθηκε πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδας, η κ. Ντίνα Ζουμπουλίδου, αλλά και ο Koen Plasmeijer, ο οποίος αποτέλεσε τον τεχνικό της ομάδας που κατέκτησε το Len Trophy το 2010.
Εξάλλου, ο νεαρός Ολλανδός προπονητής βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας και μάλιστα την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μεταξύ του Εθνικού και της ομάδας του, της Leiden.



Πηγή:www.aquaticsnews.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Φωτόπουλος: "Ο Εθνικός δεν φοβάται κανέναν!


Ο Εθνικός οδηγεί την κούρσα στην Α' ΕΣΚΑΝΑ και ένας λόγος της πολύ καλής μέχρι τώρα πορείας του είναι το... "πολυβόλο" που ακούει στο όνομα Θέμης Φωτόπουλος! Ο 32χρονος γκαρντ-φόργουορντ, πέτυχε 36 πόντους απέναντι στον Αλιμο και μίλησε στο superbasket.gr για το χθεσινό παιχνίδι, για τον Εθνικό που..."δεν φοβάται κανέναν", αλλά και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου...

Ο Εθνικός έκανε ακόμη ένα βήμα για την άνοδο απέναντι στον Αλιμο, με τον Θέμη Φωτόπουλο να μας δηλώνει για το εν λόγω ματς..."Το πρώτο ημίχρονο ήταν πιο αναγνωριστικό απ' τη μεριά μας. Μπήκαμε για να "διαβάσουμε" το παιχνίδι του αντιπάλου και να δούμε που υπερτερεί, προκειμένοου στη συνέχεια να μετατρέψουμε τα πλεονεκτήματά τους σε μειονέκτημα! Πράγμα που καταφέραμε, αφού μπορέσαμε να βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τα μεγάλα ατού του Αλίμου, τον Τσιριγωτάκη και τον Μελισσαράτο με την πολύ καλή μας άμυνα. Αποτέλεσμα ήταν ο Αλιμος να μην αντέξει στην πίεση που του ασκήσαμε και τελικά ήρθε μία σημαντική νίκη με μεγάλη διαφορά για την ομάδα μας..."
Ο Θέμης Φωτόπουλος ήταν καταιγιστικός, έβλεπε το καλάθι... βαρέλι και "σκότωσε" τον Αλιμο με τους 36 πόντους και τα 4 τρίποντα που σημείωσε. Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται να δίνει και πολλή σημασία συο γεγονός αυτό, αφού όπως μας δήλωσε: "Δεν έχει σημασία αν έβαλα 36 πόντους. Ολη τη... δουλειά την έκαναν οι συμπαίκτες μου. Κανείς δεν μπορεί να παίξει μόνος του. Σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη και προφανώς σε αυτό δεν συνέβαλα μόνο εγώ, αλλά όλοι οι συμπαίκτες μου. Φαντάσου να έβαζα 35-40 πόντους και να χάναμε. Τι να το έκανα τότε; Γι' αυτό τονίζω και πάλι ότι οι πόντοι αυτοί δεν σημαίνουν τίποτα παραπάνω, αν δεν υπήρχε η σωστή ομαδική δουλειά και προσπάθεια δεν θα καταφέρναμε ό,τι έχουμε χτίσει έως τώρα...".

Πλέον, ο Εθνικός οδηγεί, λοιπόν, την κούρσα στη μάχη για την πρωτιά, με τον "μπόμπερ" της ομάδας να μας αναλύει πώς έφτασε μέχρι εδώ η ομάδα του Πειραιά και αν πιστεύει ότι η άνοδος αρχίζει να αχνοφαίνεται..."Στην αρχή είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Είχαμε και κάποια προβλήματα με την αλλαγή του προπονητή, κλπ. Μετέπειτα όμως βρήκαμε τα πατήματά μας, βρήκαμε έναν ικανοποιητικό ρυθμό και άρχισαν να έρχονται και οι καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Πλέον, έχουμε βρει τους ρόλους μας μέσα στην ομάδα, ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε στο γήπεδο και έχουμε βρει το δρόμο μας!
Θεωρώ εδώ που φτάσαμε ότι πλέον είμαστε κοντά στην άνοδο... Εχω την άποψη ότι την άνοδο θα την κατακτήσει η ομάδα εκείνη που θα δείξει στους εναπομείναντες αγώνες ότι το θέλει περισσότερο. Εχουμε το προβάδισμα είναιη αλήθεια, ενώ ο Φάρος έχασε πολύτιμο έδαφος ειδικά με την ήττα του χθες από τον Αρη Νικαίας. Ο Ιωνικός απ' την άλλη, είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και πλέον είναι εκείνος που θα διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την άνοδο.
Ωστόσο, ο σοβαρός Εθνικός δεν φοβάται κανέναν! Ολα είναι στο χέρι μας, τα πάντα κρίνονται από εμάς! Αυτό που πιστεύω είναι ότι έχουμε όλα τα φόντα να ανέβουμε και στο τέλος έχω την πίστη ότι θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε!".

Βέβαια, ο Εθνικός έχει να διεκδικήσει ακόμη έναν τίτλο, αφού αύριο ρίχνεται στη μάχη του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ με τη συμμετοχή ακόμη του Μίλωνα, του Μανδραϊκού και του Ιωνικού Νικαίας, με τον "μπαρουτοκαπνισμένο" Θέμη Φωτόπουλο να δίνει από... 25% πιθανότητες στον καθένα: "Στο φάιναλ φορ θα μονομαχήσουν τρεις από τις καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ και μία που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Β' Εθνική. Ηλίου φαεινότερο λοιπόν ότι θα είναι ένα άκρως αμφίρροπο φάιναλ φορ... Δίνω αυστηρά 25% πιθανότητες στην κάθε μία ομάδα και έτσι ακριβώς είναι... Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες σε όλους. Αν και η ιστορία έχει δείξει ότι στα φάιναλ φορ του Κυπέλλου ισχύει ο νόμος... του μικρού! Αυτό που θέλουμε είναι να ευχαριστηθούμε τη διοργάνωση και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα μας παρακολουθήσει!".

www.superbasket.grΚορυφή



το πρόγραμμα του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ με τη συμμετοχή των Εθνικού, Ιωνικού Νικαίας, Μίλωνα και Μανδραϊκού, το οποίο ορίστηκε να διεξαχθεί Τετάρτη και Παρασκευή 22 και 24 Φεβρουαρίου αντίστοιχα...στο κλειστο Γυμν. Μοσχατου (βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο ποδοσφαίρου)

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φάιναλ φορ του Κυπέλλου:

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
19:00 ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ. – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
21:15 Α.Ο.Ν.Σ. “Ο ΜΙΛΩΝ” – Α.Ο.Κ. ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
17:30 ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΑΓΟΡΙΩΝ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
19:30 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ




Ο Εθνικός συνεχίζει στην κορυφή




Ο Εθνικός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Άλιμο και συνεχίζει στην κορυφή της Α’ ΕΣΚΑΝΑ, έχοντας πλέον πίσω του τον Ιωνικό που κέρδισε τη Βουλιαγμένη.
Ο Φάρος Κερατσινίου γνώρισε ήττα-σοκ απ’ τον Άρη Νικαίας και έχασε σημαντικό έδαφος στη «μάχη» της ανόδου, ενώ νέα απώλεια υπέστη και ο Μαδραϊκός στη Βούλα (ήττα στην γ' παράταση!) και ουσιαστικά τέθηκε εκτός κόλπου.
Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Δ.Α.Σ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 58-50
ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.-Α.Λ.Φ. ΑΛΙΜΟΥ 78-49
Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 67-70
Α.Ο.ΙΚΑΡΟΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 76-46
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-Α.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 81-71
Α.Ο. Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-ΕΥΡΥΑΛΗ ΑΓΟΓ 57-71
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΕΟ-Α.Ο.Κ. ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 92-86

Βαθμολογία

1 ΕΘΝΙΚΟΣ 36 19 17 2 1416 1119
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. 35 19 16 3 1441 1157
3 ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣ. 34 19 15 4 1399 1154
4 ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ 33 19 14 5 1338 1147
5 ΙΚΑΡΟΣ Ν.ΣΜΥΡ. 31 19 12 7 1285 1211
6 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 30 19 11 8 1162 1143
7 ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 29 19 10 9 1220 1285
8 ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛ. 28 19 9 10 1169 1235
9 Α.Λ.Φ. ΑΛΙΜΟΥ 26 19 7 12 1297 1316
10 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 25 19 6 13 1231 1337
11 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣ. 25 19 6 13 1107 1303
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12 ΕΥΡΥΑΛΗ 24 19 5 14 1163 1351
13 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 22 19 3 16 1127 1352
14 Π.ΦΑΛΗΡΟ 21 19 2 17 1093 1338


ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ 78-49(36-30)
Διαιτητές : Μηλαπίδης , Καρακωνσταντόπουλος
ΕΘΝΙΚΟΣ (Λαρόζας , Γεωργάκης): Παπαδόπουλος 3(1), Καυκής 8, Καλής 2, Παπαδημητρίου 3(1) , Ανδρεδάκης 5(1), Φούκος, Φωτόπουλος 36(4), Βαμβακάρης 11 , Καρυπίδης, Φραντζής 2, Χατζηκίδης , Τάγαρης Κ. 8
ΑΛΦΑ (Τσολάκης): Τσιριγωτάκης 11(1), Ασημακόπουλος 5(1), Καββαδάς , Κουτσούκος 10, Γαρδικιώτης , Τσαπαρδώνης , Κουρής , Καρακωνσταντάκης 7(1) , Κούστας ,Μελισσαράτος 5(1) , Κατοπόδης 11(1) , Σαφός

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου Εθνικού Πειραιώς 1923






20/02/2011



Μετά τον αγώνα της Κυριακής με την Τριγλία Ραφήνας ο Πρόεδρος του Εθνικού Κος Αγγελόπουλος συνεχάρη τον Προπονητή και τον αρχηγό της ομάδας της Ραφήνας για το αθλητικό παιχνίδι τους και το δίκαιο αποτέλεσμα που απέσπασε η Τριγλία. Επίσης συνεχάρη τον διαιτητή της αναμέτρησης Κο. Παπαγεωργίου για το πολυπόθητο 50/50.

Επισήμανε στα αποδυτήρια του Εθνικού ότι το πρωτάθλημα στην πραγματικότητα τώρα ξεκινάει για εμάς, υπάρχει χρόνος να βελτιωθούν οι όποιες αδυναμίες και να καλυφτεί το κενό με την κορυφή, αρκεί η ομάδα να παίζει συγκεντρωμένη, με πλάνο, μυαλό και ψυχή και οι ποδοσφαιριστές να αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους μια και περεταίρω ευκαιρίες για χαλαρότητα και πειραματισμούς δεν υπάρχουν.

φιλικά 
Γραφείο Τύπου




Πηγή:ethnikos.gr

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικός-Τριφλία Ραφήνας 1-1





Το σερί των νικών σταμάτησε στο παιχνίδι με την Τριγλία για τον Εθνικό, καθώς έμεινε στο 1-1 με την ομάδα της Ραφήνας.


Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, καθώς στο 4’ άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοσμά. Πριν τελειώσει το ημίχρονο, η Τριγλία φρόντισε να ισοφαρίσει, με γυριστό σουτ του Σκαφίδα στο 44’. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός πίεσε, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έκλεισαν τους χώρους και «τσίμπησαν» τον βαθμό της ισοπαλίας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μακρής, Μακρόπουλος, Γαλάνης, Ρούσος Ο., Κρητικός, Σαμιώτης, Μιχελής (60’ Σκαφτούρος), Παντελής, Κυριακάκης (46’ Χώνος), Κοσμάς, Ρούσος Α. (80’ Κατσίγιαννης)
ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Κύρκος, Ζέκιο, Τσάγκαρης, Κόρακας, Τσέπας, Σκαφίδας, Ράμο, Σπαγής, Σταμπέλος (70’ Σκουλάς /90’ Λεμονής), Αρναρέλλης (85’ Κονταρέλης), Μάντζη

Πηγή:onsports.gr

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Απεβίωσε ο Πέτερ Ρούσοραν

Σε ηλικία 72 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Πέτερ Ρούσοραν, ο οποίος είχε οδηγήσει τον εθνικό στο νταμπλ στο πόλο τον Εθνικό.
Η μεγάλη μορφή της ουγγρικής υδατοσφαίρισης, «έφυγε» χτυπημένος από τον καρκίνο. Γεννημένος στις 11 Απριλίου 1940 αγωνίστηκε 103 φορές με την εθνική ομάδα της χώρας του, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 1964, και το χάλκινο στη Ρώμη το 1960.
Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1972 και ακολούθως ως προπονητής οδήγησε τη Βάσας  στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών (1980 και 1985) και ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων (1986), καθώς και επτά πρωταθλημάτων Ουγγαρίας. Υπήρξε ομοσπονδιακός τεχνικός από το 1983 έως το 1985. Το 1986 ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε τον Εθνικό, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ το 1988.

Πηγή:onsports.gr

Άριστο το κλίμα στον Εθνικό..

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του Εθνικού για το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής με τη Τριγλία Ραφήνας. Το χθεσινό πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε αποθεραπεία σε… πισίνα του Παλαιού Φαλήρου για τους ‘κυανόλευκους’, οι οποίοι έχουν υπερβάλλει εαυτούς τις τελευταίες αγωνιστικές, γεγονός που φαίνεται και στα αποτελέσματα. Οι παίκτες του Θαλή Τσιριμώκου διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, με δεδομένο ότι στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές μετρούν ισάριθμες νίκες.


Πηγή:stoplekto.gr

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αστέρας Βάρης – Εθνικός Πειραιά 1-2




Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα του 9ου ομίλου της Δ’ Εθνικής πανηγύρισε ο Εθνικός Πειραιά απέναντι στον Αστέρα στη Βάρη, επικρατώντας με 2-1.


Οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2’ με τον Παντελή, ωστόσο στο 38’ ο Καμπάσης με μακρινό σουτ έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Στο δεύτερο ημίχρονο, το «συγκρότημα» του Θαλή Τσιριμώκου πίεσε και ευτύχησε να πάρει το «τρίποντο» χάρις στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σκαφτούρου στο 50’ από την ανατροπή του Κοσμά από τον Πλίτση.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ: Χανδρινός, Κοζής (89' Γκίκας), Καμπάσης, Πλίτσης (76' Ξηντάρας), Λιόλιος, Στρατής, Πιτταράς, Καρδαμίτσης (87' Σκουρλής), Παπαϊωάννου, Παπαδημητρόπουλος, Περιάλης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μακρής, Μακρόπουλος, Γαλάνης, Ο. Ρούσσος, Κρητικός, Σαμιώτης, Μιχελής (46' Κασσιάρας), Παντελής (82' Κατσιγιάννης), Σκαφτούρος, Κοσμάς, Α. Ρούσσος (88' Σαμλίδης)

Πηγή:onsports.gr





Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζει το «τρένο» του Εθνικού






Ο φορμαρισμένος Εθνικός πέρασε και το εμπόδιο του Ιωνικού Ν.Φ. στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του Α΄ομίλου της Β΄Εθνικής Ανδρών και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα αφήνοντας πίσω τη ΑΕΚ. Η πειραϊκή ομάδα...
σημείωσε την 4η συνεχόμενη νίκη της και είχε για άλλη μια φορά σταθερό ρυθμό και πρωταγωνιστές τους Κατσανεβάκη, Σιώπη, Ξενάκη.
Από τον Ιωνικό Ν.Φ. που σταμάτησε το νικηφόρο σερί (είχε να χάσει από τις 10 Δεκεμβρίου) απουσίασε ο Μακρόπουλος και γενικά όπως παραδέχτηκε ο προπονητής του Κώστας Νικηφορίδης: «Ηταν μία κακή εμφάνιση απέναντι σε μια καλή ομάδα». 
Διαιτητές: Παπαστάμος – Ρίγκος
Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-20, 25-21)
ΕΘΝΙΚΟΣ (Παναγιωτούνης): Βαβάτσης, Ξενάκης, Σιώπης, Κατσανεβάκης, Μήτσης, Χαλδαίος / Κουβουτσάκης (λ), Oνουφριάδης.
IΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. (Νικηφορίδης): Φιλιπαίος, Καλογερόπουλος, Κοτσμπάσης, Κονταρής, Τσιαμπάς, Παπαστέλιος / Ζαγκανάς (λ), Γκιόγκας, Οικονόμου


Πηγή:volleynews.gr



Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία,Ρέθυμνο-Εθνικός 7-7


Το ισόπαλο 7-7 μεταξύ ΝΟ Ρεθύμνου και Εθνικού, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της σημερινής 2ης δόσης, της 11ης  αγωνιστικής, της Α1 γυναικών, στο κολυμβητήριο των Χανίων κράτησε ζωντανές τις ελπίδες σωτηρίας, για το Ρέθυμνο, αλλά εξασφάλισε και την παραμονή του Εθνικού στην κατηγορία.
Η ομάδα του Πειραιά, προηγήθηκε με 7-6, αλλά 5΄ σχεδόν πριν τη λήξη του αγώνα η Έλενα Φαρμάκη ήταν αυτή που ισοφάρισε και χάρισε το βαθμό, που ίσως αποδειχθεί πολύτιμος στη συνέχεια στην προσπάθεια, που κάνει η κρητική ομάδα, για τη σωτηρία.
Εκείνη όμως που πραγματικά κράτησε την ομάδα της στο παιχνίδι ήταν η τερματοφύλακας Μαρκοπούλου, η οποία εκτός των πολύ καλών αποκρούσεων της, έπιασε και πέναλτι.
Τα 8λεπτα ήταν: 3-2, 2-3, 0-0, 1-1
Τα γκολ του ΝΟ Ρεθύμνου (Κώστας Φιτσανάκης): Παλλληκαράκη 2, Φαρμάκη 2, Πενταράκη 2, Πατσαχάκη 1.
Τα γκολ του Εθνικού (Γιώργος Κατσούλης): Μαντζάνα 2, Κουλιεράκη 2, Μπίσμπα 1, Γαβριηλίδου 1, Τετζαλίδου 1.
Διαιτητές: Βασιλείου- Κουρέτας

                                                                                    
Πηγή:aquaticsnews.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αφιέρωμα στον Στάθη Μανταλόζη

Αφιέρωμα σήμερα στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ 10/2/2012,18.00-19.00 από το κ.Γλύκα στον μεγαλύτερο τερματοφύλακα που έχει περάσει από την Ελλάδα, Στάθη Μανταλόζη, παρουσία διάφορων καλεσμένων. Εκτός της τηλεόρασης η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά Live και στο http://www.tilesport.tv.

Πηγή:ethnikos.org

Η πτώση του «αυτοκράτορα»





Τα 38 πρωταθλήματα και τα 12 Κύπελλα που ανήκουν στον Εθνικό, δεν είναι ικανά να τον διατηρήσουν στη μεγάλη κατηγορία

«Έχει γράψει ιστορία», είναι σαφώς μία φράση που χρησιμοποιείται στον αθλητισμό, τι γίνεται όμως όταν τα κατορθώματα περνούν στην ιστορία και το μέλλον δεν είναι ανάλογο. Στην προκειμένη περίπτωση, τι γίνεται όταν ο Εθνικός, ο «αυτοκράτορας» όπως είναι το προσωνύμιο λόγω των δεκάδων επιτυχιών, έχει πάρει την κάτω… βόλτα και δείχνει να μην έχει επιστροφή;
Το πρωτάθλημα έχει ήδη φτάσει στη 13η αγωνιστική και ο Εθνικός δεν έχει πάρει βαθμό! Το χειρότερο όμως, είναι πως ουδείς, πέραν των παικτών και του τεχνικού τιμ, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.
Οι διοικούντες σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας ωστόσο στην τελευταία συνέντευξη Τύπου (Αμφίβολο το μέλλον του Εθνικού) εκτός από παραιτήσεις, πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό να διατηρήσουν την ομάδα στην Α1, αφού έχει βρεθεί άνθρωπος που θέλει να αναλάβει διοικητικά καθήκοντα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό όμως δεν συνέβη.
Ακολούθησε η φυγή του Ένλο, τα παράπονα των παικτών, η γκρίνια αλλά καμία αντίδραση. Απομένουν δέκα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.


Για να μαθαίνουν οι νέοι
Ο Εθνικός είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία της Α1 πόλο, αφού μετρά 38 κατακτήσεις (1926, 1931, 1948, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1988, 1994, 2006).
Επίσης, έχει κατακτήσει 12 Κύπελλα Ελλάδας (1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1984, 1985, 1988, 1991, 2000, 2005).



Πηγή:onsports.gr

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έγκριση από την ΕΠΟ αλλαγής επωνυμίας






Έγκρίθηκε και τυπικά από την ΕΠΟ η αλλαγή επωνυμίας της ομάδας σε Εθνικός Πειραιά 1923. Ακολουθεί συννημένο το έγγραφο που απεστάλη και στην ΕΠΣ Πειραιά.


Πηγή:ethnikos.org

Οι Πινέζες πάνε Βάρη






Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου:


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "ΠΙΝΕΖΕΣ ΘΥΡΑ 14" ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑΥΛΩΣΕΙ ΗΔΗ 2 ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΗ (10/2) ΕΩΣ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ (23.00). Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ (20.00) ΕΩΣ ΤΙΣ 11 (23.00)  ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΖΑΒΕΛΑ 15-17, ΚΑΣΤΕΛΛΑ.
ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (14.00) ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

ΤΟ "ΤΡΑΙΝΟ" ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠ'ΕΞΩ!

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.


Γραφείο τύπου

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικός Πειραιά: Το κεφάλι... ψηλά!





Εθνικός Πειραιά: Το κεφάλι... ψηλά!Το πρώτο βήμα που είχαν θέσει ως αγωνιστικό στόχο οι άνθρωποι του Εθνικού Πειραιά έγινε την Κυριακή! Η ιστορική ομάδα κέρδισε τον Αχαρναϊκό (2-0) και ανέβηκε πάλι πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού μετά από εννέα αγωνιστικές! Πλέον, στο 'κυανόλευκο' στρατόπεδο κοιτάζουν μόνο ψηλά, γνωρίζοντας ότι το συγκρότημα του Θαλή Τσιριμώκου είναι δεόντως ενισχυμένο και καθ' όλα έτοιμο να διεκδικήσει μέχρι και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στις τάξεις του Εθνικού δηλώνουν ευχαριστημένοι τόσο από το αποτέλεσμα και την απόδοση των ποδοσφαιριστών, όσο και από την προσέλευση του κόσμου, που έδωσε δυναμικό 'παρών' μετά από πολύ καιρό. Για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Αστέρα στη Βάρη ετοιμάζεται... εκστρατεία από τους φίλους του πειραϊκού συλλόγου.


Πηγή:periferiako.com